Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v neďalekej budúcnosti celkom ovláda spoločnosť OCP, ktorú vedie Japonec Kanemitsu (Mako). OCP sa chystá premeniť chátrajúcu časť mesta na moderný komplex Detroit City, ktorý by patril pod jej kontrolu. Ako prvý krok však treba vyhnať a vysťahovať súčasných obyvateľov štvrtí, ktorých sa plán týka. Na to si OCP zriadi špeciálne jednotky REHAB, zložené z bývalých žoldnierov. Tie násilne a neľútostne vyháňajú tunajších obyvateľov pod priehľadnou zásterkou boja proti rebelom a kriminálnym živlom. Pri jednej akcii prídu o život aj rodičia (Jodi Longová, John Posey) desaťročnej Nikko (Remy Ryanová), ktorú zachránia rebeli bojujúci proti OCP. Dievčatko sa čoskoro ukáže užitočnou bojovníčkou, pretože s pomocou svojho prenosného počítača dokáže napríklad preprogramovať a zneškodniť policajné roboty ED 209. Policajti, ktorí rebelov prenasledujú, sa stretnú v boji so skupinou bojovných splatterpunkerov a na pomoc im prichádza, napriek rozkazom veliteľa policajný kyborg Robocop (Robert John Burke), stroj ovládaný mozgom bývalého policajta Murphyho. Vedenie firmy rozhodne Robocopa preradiť k Rehabom a prikáže doktorke Lazarusovej, ktorá sa oňho stará, aby do Robocopa nainštalovala mikročip potláčajúci všetko ľudské. Mladá žena to však neurobí. Robocop odíde s Lewisovou k starému kostolu, kde sa skrývajú rebeli. Vzápätí ho prepadne jednotka Rehab. Ich cynický veliteľ Paul McDaggett (John Castle) chladnokrvne ženu zastrelí, pretože odmietla bojovať proti nevinným ľuďom. Raketou ťažko poraní Robocopa, ktorý podľa inštrukcií nesmie bojovať proti uniformám. Malá Nikko privedie do úkrytu doktorku Lazarusovú. Tá Robocopa opraví. Kanemitsu sa rozhodne pripojiť k príslušníkom REHABu aj policajné jednotky. Policajti to však odmietnu. Odovzdajú odznaky a prejdú na stranu rebelov. Do Detroitu dorazí android Otomo, ktorého vyslal Kanemitsu, nespokojný s vývojom situácie. Robocop, ktorému doktorka Lazarusová vymaže z pamäte všetky inštrukcie prikazujúce poslúchať príkazy OCP, sa vyberie za pomstou... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (200)

majo25 

všetky recenzie používateľa

Trojka je už viditelne slabšia ako prvé 2 filmy, naviac Burke nemá takú charizmu ako Weller. Príbeh ale nie je zlý, aj keď to, s čím Robocop bojuje, sa nezdá až také zaujímavé. S efektami sa síce šetrilo, ale tie, čo sú tam, sú v pohode. A som rád, že sa trojka nezvrtla k nejakému humoru, ale je plne vážna. Akurát koniec je trochu odfušovaný. Hodnotenie: 55% ()

kenkaku 

všetky recenzie používateľa

Jen protože to bylo do série a proto, abych se ujistil, že Robocop jakého znám je mrtev. To proč jsem film Robocop milovat tady celkem solidně zadupali do země. Horší to být nemohlo (oprava... mohlo... stačilo vidět jeden díl seriálu Robocop: Temná spravedlnost. Pokud tedy u Robocopa 3 trpíte, pusťte si jakýkoliv díl seriálu a hned to budete vidět s třetím pokračováním o mnohem lépe... ()

Reklama

KASUGI 

všetky recenzie používateľa

Všechno relativně funguje jako u předchozích dílů: Je tu celé herecké osazenstvo včetně moderátorů zpráv. Nevhodné vsuvky šílených reklam apod. Jen ta brutalita a syrovost se vytratila, prakticky vlastně tyhle atributy dělají Robocopa Robocopem. Kámen úrazu je dítě v jedné z hlavních KLADNÝCH (tohle slovo je podstatné, protože záporný fracek ve dvojce je naprosto slizký a originální) rolí. Naprosto stejným způsobem utrpěl i třetí díl Šíleného Maxe. ()

OG_Swifty 

všetky recenzie používateľa

Uz prvni dva dily nebyly po technicky strance zadny zazrak, ale teprve treti Robocop to vsechno dotahnul do naprostyho konce... Neni divu, ze od tohohle pokracovani dali ruce pryc temer vsichni zbyvajici herci (s vyjimkou dvou chudaku s hypotekama na krku) z puvodni serie a nahradili je tragedi typu japonce z teleshoppingu, semifinalistky Miss Suchy triko Edmontonu nebo vrah Ivety Bartosovy, kterej tu figuruje (stejne jako v realnym zivote) jako hlavni padouch. Muze se vam mozna zdat, ze prehanim, ale ne - je to skutecne kvalitativni skok asi jako kdyby pokracovanim Celisti bylo Zralokonado. Vulgarniho smrada z dvojky nahradila hodna chytra holcicka, ktera umi hacknout cokoliv, kdykoliv, jakkoliv v radu vterin - Old Mana (kterej asi uz umrel) nahradil bratr komisare Zibera - a neznamou sexy hodnou doktorku nahradila jinak neznama sexy doktorka. Ani Robocop uz neni co byval a ma vydrz jak sest let pouzivana baterka ze Samsung Galaxy - po zasahu jedinym granatem je vyrazenej z boje, pak ho nabijou a zase se hned vybije no proste bida... jeste stesti, ze sexy doktorka mu vyrobila jet pack / nabijecku a on tak stihl zachranit bandu bezdomovcu proti kombinovany armade antiglobalistu z Hamburku a sekuritakum Rychtarovy agentury. Jedna hvezda z milosti, treba za toho cernyho serzanta.. ()

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Kampak se to propadl akční sci-fi kult let osmdesátých? Devadesátá léta ho vyválela v hnoji lacinosti, zalila močůvkou trapnosti a navrch položila hovénko diletanství. Před lety jsem na to hleděla v nevěřícím zděšení, dnes už bych možná našla i důvody k hlasitému smíchu - kdybych ovšem nejprve našla jediný maličký důvod, proč se na tenhle průjem ubohosti podívat. 15% - asi z nostalgie, objektivní příčinu k hodnocení v kladných číslech nevidím. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (17)

  • Film byl natočen již v roce 1991, ale premiéry se dočkal až o dva roky později, jelikož se produkční společnost Orion potýkala s finančními problémy. (HellFire)
  • Natáčelo se od 4. února do 17. května 1991 v Atlantě. Většina budov viděných ve filmu byla odsouzena k demolici, aby uvolnily místo pro stavby určené k Letním olympijských hrám v roce 1996. (HellFire)
  • Otomo (Bruce Locke), kybernetický samuraj, je pocta titulní postavě z komiksu "Ronin" Franka Millera o samuraji, jehož duše je znovu přivedena k životu pomocí futuristické technologie. Bertha Washington (CCH Pounder) odkazuje na Marthu Washington, nezávislou bojovnici z Millerova komiksu „Give Me Liberty“. (HellFire)

Reklama

Reklama