Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Dráma
  • Animovaný
  • Krimi

Recenzie (1 093)

plagát

Bible: Příběh o Mojžíšovi (2024) (seriál) 

Netflixovska miniserie "The Story of Moses" je zfilmovanim pouze jedne z peti knih Mojzisovych - Exodu (a budme uprimni, s vyjimkou Genesis zbyle knihy nejsou z divackeho hlediska dostatecne zajimave na to, aby dostaly nejaky prostor v televizi). Mam tenhle pribeh docela rad, ale cim se tahle interpretace lisi od zfilmovanych verzi je to, ze je to film okomentovany nejakyma random kazatelama Judaismu, Krestanstvi a Islamu (jak tu nekdo poznamenal v jinem komentari, asi aby to pusobilo inkluzivne a nikoho to nepohorsovalo). Osobne mi to moc nesedlo; treba kdyz tam nejaka pani s hadrem na hlave (nepoznacil jsem si jeji jmeno) mluvi o tom, ze dcera faraona je v koranu symbolem boji proti domacimu nasili, tak jsem se musel vazne smat. Anebo kdyz tam starej cernoch rika, ze Martin Luther King, Jr mluvil jako Mojzis predtim, nez zemrel.. nevim no, asi kazdy vidime symboliku tam, kde chceme. Nesedlo mi to agresivni vyobrazeni Mojzise v podani dvojnika Christiana Balea a vlastne i ta Maria Valverde z Hollywoodskyho blockbusteru byla lepsi nez ta africanka hrajici Zipporu tady (ackoliv to bylo asi historicky presnejsi nez ta super sexy hot Maria). A jsem si celkem jist, ze kdyz se Mojzis vratil ze Sinaje s Desaterem prikazani od Boha a videl izraelity uctivat fejkovyho boha, ze se zadnej odpustek nekonal a ze je za to ve finale vsechny popravili..

plagát

Yellowstone - Season 1 (2018) (séria) 

Hodnoceni 3* je skoro az nefer vzhledem k mym hodnocenim jinych poradu z posledni doby, ale nemuzu si prozatim pomoct. Prvni rada je (pravdepodobne) predstavovacka - zasazeni, postavy a velmi komplikovany vztahy nejenom mezi cleny rodiny Duttonu. Ja naprosto chapu a respektuju dlouhe a komplexni (rozumej dejove nudne) budovani postav a dokazu jej ocenit (prikladem budiz treba prvni rady serialu Better Call Saul nebo Longmire), ale tady prvni rada skoncila, karty byly rozdany, a ja uprimne stale nechapu postoje nekolika hlavnich postav; neco se clovek dozvi v naznacich, ale o necem tam nepadne vubec rec. Pokud se to ma nadale rozvijet v dalsi rade, tak je to ale vuci divakovi skoro az podraz, protoze nevime, co si o dotycny postave vubec myslet. Prikladem budiz treba Jamie Dutton - od uvodu jde starymu Costnerovi na ruku, dela pro nej prvni a posledni, a on na nej presto se zbytkem rodiny (no, rozumej Beth) sere. Kdyz Jamie chce pomoct, John mu rekne "postarej se sam" a pak proti nemu posle alkoholicku Beth, kterou John ma v lasce, prestoze z flashbacku zabila starou Duttonovou prave ona.. chapu, ze John Dutton neni zrovna Mirek Dusin, ale ve finale je to on a jeho rodina brani, co jim pravem patri. Ale tezko mu fandit, kdyz se misty chova jako mental. Druhym podobnym prikladem je ten Kayce, kterej zase nesnasi svyho fotra, ale neni tam nikde vysvetleno proc (i kdyz jsou tam alespon nuance, ze se to tyka jeho manzelstvi). A Beth je kapitolou sama o sobe, vubec mi neni sympaticka a jelikoz je to jedna z kritiky nejopevovanejsich postav, tak si jejiho sebeznicujiciho zpusobu zivota asi jeste hodne uziju... zkratka serial neni spatny, je z toho citit napeti a urcita nervozita, ale Sheridan nedokazal zalepit vsechny diry. Doufam, ze druha rada se trochu pohne a ze z ni nebudu mit takovy rozporuplny pocity.

plagát

Avatar: Legenda o Aangovi (2024) (seriál) 

Neznam puvodni animovanej serial a tudiz nemohu srovnavat vernost sve predloze, ale na Netflixovskou adaptaci mi to prislo docela dobry. Mlady herci (vetsina jsou herecky) jsou fajn a pusobi sympatickym dojmem, nejvetsi nymand je placko Aang, kterej se za prvni sezonu vlastne zadny ovladani jinyho elementu nenaucil. Nejsympatictejsi je dedula Iroh, takovej real life kungfu pandak.

plagát

Tajný závod (1981) 

Kdyz zkrizite animovany Wacky Races s brutalnim Death Racem, medianem se dostanete na 'tajny zavod'. Mam filmy se zavodenim rad, ackoliv jich moc neni, ale tohle nebyla uplne trefa do cernyho. Pozitivem je ten 80-kovej feel, kdy si filmari delali srandu ze stereotypu vseho druhu, a hvezdny obsazeni velky plejady znamych (povetsinou jiz zesnulych) hercu. Negativem je, ze to zas az tak vtipny ve finale nebylo. Celkove ten film ma ale feel good vibe a tak tomu davam rachitickou trojku.

plagát

Mladá dáma (2024) 

Jedenactka musi po ruznych priserach z 'Upside Down' sveta celit nove hrozbe - stary dracici, co zere fejkovy princezny. Nepochopil jsem tu premisu - zlej kral zabije mlady draky a dracice chce pomstu ve forme 3 jeho dcer, ale pak zere princezny jak na bezicim pasu a rozhodne jich bylo vic jak 3. Krome tyhle vazny trhliny v pribehu a taky tom, ze realne by si Elodie pri tom padu do propasti zlomila vaz, pater cokoliv a misto toho jen vyklepe brneni z nohy, se to dalo snyst. Ta finalova fight scene, kdy se dracice netrefi no OMG... ale melo to pekny efekty toho horeni a tak. Ale musim odebrat bod za systematickej rasismus - Elodie a Flo svoji macechu v prubehu celyho filmu neoslovi jmenem, protoze je cerna! 2.5* nevim kterym smerem to zaoblit...

plagát

Impérium - Mafie v Atlantic City - Série 5 (2014) (séria) 

Dlouho jsem se k zaverecny zkraceny serii dokopaval, ale hned po prvnim dilu si to hezky sedlo a zase to byla prijemna podivana. Jelikoz je to o 4 epizody kratsi, nemusel se budovat pribeh kolem novych postav, pouze se 'uvazovaly' konce pribehu hlavnich postav serialu. Cas kolem je pak vyplneny flashbacky z mladi Nuckyho Thompsona, coz jsem si prekvapive nakonec uzil. Ve finale asi musim priznat, ze prestoze vetsina predstavitelu byla v prubehu uplynulych 4 sezon zaporna (vsichni kriminalnici apod.), tak mi nekterych bylo docela lito. Dal bych tomu klidne 5*, ale Nuckyho konec byl pro me zklamanim - porad jsem si rikal, co ten mladej debil chce nebo kdo to je, a to odhaleni bylo meh. Spoiler alert: Jimmy Darmody byl nesympaticka postava a skoncil jak mel, tudiz ta 'pomsta' u me nezafungovala. Chtel jsem videt konec Nuckyho po boku Margaret, Teddyho a Emily a na navstevy by za nima jezdil Eli s June a jejich klanem. Nebo ho melo prejet auto pred hotelem Ritz, nevim. Ale prokleti 'Darmody' byl konec divnej, jakkoli mi ve finale Gillian bylo lito.

plagát

V letu (2024) 

Netflixovska chujovina demonstrujici naprosto presne to, jak si predstavuju dnesni filmy a serialy (snad az na par svetlych vyjimek); pestrobarevny a rasove vyvazeny obsazeni s uchazejicima hereckyma vykonama a naprosto dementni scenar. Film je mixem Focusu (Will Smith), Rychle a Zbesile (novejsich filmu) a mozna trochu Executive Decision (Kurt Russell). Mezinarodni dobrosrdecna zlocinecka crew vedena Kevinem Hartem (skvely komik, mizerny herec) provede dvoji loupez umeni, ale bystra agentka Interpolu Gugu Mbababaova (takovy typicky anglicky jmeno) jim slape na paty a pomerne rychle odhali jejich clena a zatkne ho. Pak ale nastoupi jeji sef a rekne 'Gugu, musime jim dat imunitu vymenou za jejich sluzby'. Gugu je nasrana, protoze Hart ji vomrdal v Parizi a pak ji nezavolal (nebo zalozil jeji cislo, nevim), a je to pro ni otazkou cti - nicmene zlej sef ji rekne 'drz picu' a vona teda okamzite tohohle zlocince najde a jdou spolu na panaka a on s ni flirtuje a pak rekne 'oukej'. Crew do toho samozrejme jde taky, protoze zaporak je zlej a nema zadny zabrany, narozdil od crew, ktera krade jen od tech, co si to zaslouzej. Pak nejak super rychle spichnou plan zahrnujici nejaky super moderni privatni letadlo ovladany joystickem ktery opancerujou, pilotka Ursula se hned nauci to ovladat, a paletu zlata ukradnou za letu!! Mazec. Hackerka vytvori nejakou picovinu, co musej propasovat na pasazersky letadlo, coz neni bez komplikaci, ale Gugu to zvladne. Fast Forward, rvacka, unos pasazerskyho letadla, ktery pristane nekde v Alpach a kridla rozmrdavaj kusy ledu, ale to by nebyl Airbus, aby to neustal. Pak zly belosi crew hrdinu premuzou a vsechny unesou v jejich letadle. Pilotka ale dela cachry, letadlo je najednou na radaru videt, a Gugin sef se odkope a ukaze se, ze je to svine, protoze chce svoji agentku zabit prostrednictvim tryskacu NATO, coz samozrejme pilotka Ursula zvrati. Pak se tam deje finale, prijedou italsky carabinieri, zlocince zatknou a crew ve velkym spoileru dostane imunitu a jeste ukradne Interpolu tu paletu zlata pred nosem. Brilantni. Agentka Gugu se do Harta zamiluje, vsichni si placnou a happy end. Bylo to strasne debilni, ale podobne jako ty RychloZbesilosti to docela uteklo (a tohle ma navic privetivou stopaz 100 minut) a Billy Magnussen byl asi jako jedinej docela vtipnej.

plagát

Na vlásku (1965) 

Drama, co uz moc dneska nefunguje - a nemyslim to jenom kvuli ty zastaraly technologii, ktera v ty dobe byla spicka evoluce. Poitier byl chvilema fajn a chvilema zase takovej divnej a Bancroftovy postava byla vlastne nesympaticka kaca. Na filmu se mi nejvic libila ta sedesatkova diskoteka - to jsem mel nadsenej ksicht jako Inga.

plagát

Nie je z teba až tak paf (2009) 

Hrozny... pry komedie, komedie bylo jak jsem se kazdych 15 minut koukal na hodiny nebo to pauzoval a chodil se projit ven do deste, abych u toho neusnul. Ale porad lepsi nez Ahsoka!

plagát

High School Musical 3: Posledný rok (2008) 

Maturita je tady a s ni posledni muzikal ze stredni! Yayy... nevim jestli to je horsi nez druhej dil, ale prislo mi to horsi nez ten prvni. Hrozne se to vleklo a pisnicky dobry asi jen dve... (termin 'dobry' znamena 'nehorel jsem u toho')