Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v neďalekej budúcnosti celkom ovláda spoločnosť OCP, ktorú vedie Japonec Kanemitsu (Mako). OCP sa chystá premeniť chátrajúcu časť mesta na moderný komplex Detroit City, ktorý by patril pod jej kontrolu. Ako prvý krok však treba vyhnať a vysťahovať súčasných obyvateľov štvrtí, ktorých sa plán týka. Na to si OCP zriadi špeciálne jednotky REHAB, zložené z bývalých žoldnierov. Tie násilne a neľútostne vyháňajú tunajších obyvateľov pod priehľadnou zásterkou boja proti rebelom a kriminálnym živlom. Pri jednej akcii prídu o život aj rodičia (Jodi Longová, John Posey) desaťročnej Nikko (Remy Ryanová), ktorú zachránia rebeli bojujúci proti OCP. Dievčatko sa čoskoro ukáže užitočnou bojovníčkou, pretože s pomocou svojho prenosného počítača dokáže napríklad preprogramovať a zneškodniť policajné roboty ED 209. Policajti, ktorí rebelov prenasledujú, sa stretnú v boji so skupinou bojovných splatterpunkerov a na pomoc im prichádza, napriek rozkazom veliteľa policajný kyborg Robocop (Robert John Burke), stroj ovládaný mozgom bývalého policajta Murphyho. Vedenie firmy rozhodne Robocopa preradiť k Rehabom a prikáže doktorke Lazarusovej, ktorá sa oňho stará, aby do Robocopa nainštalovala mikročip potláčajúci všetko ľudské. Mladá žena to však neurobí. Robocop odíde s Lewisovou k starému kostolu, kde sa skrývajú rebeli. Vzápätí ho prepadne jednotka Rehab. Ich cynický veliteľ Paul McDaggett (John Castle) chladnokrvne ženu zastrelí, pretože odmietla bojovať proti nevinným ľuďom. Raketou ťažko poraní Robocopa, ktorý podľa inštrukcií nesmie bojovať proti uniformám. Malá Nikko privedie do úkrytu doktorku Lazarusovú. Tá Robocopa opraví. Kanemitsu sa rozhodne pripojiť k príslušníkom REHABu aj policajné jednotky. Policajti to však odmietnu. Odovzdajú odznaky a prejdú na stranu rebelov. Do Detroitu dorazí android Otomo, ktorého vyslal Kanemitsu, nespokojný s vývojom situácie. Robocop, ktorému doktorka Lazarusová vymaže z pamäte všetky inštrukcie prikazujúce poslúchať príkazy OCP, sa vyberie za pomstou... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (200)

mis-ko 

všetky recenzie používateľa

Jednotka je skvelá, dvojka o čosi slabšia, ale stále veľmi dobrá (neviem teda, čo proti nej všatci máte!). Ale trojka?!?! No hnoj, inak sa to nazvať nedá. Na jednej strane samurajský robot, na prvý pohľad nerozoznateľný od človeka (predsa len, doba a technika pokročila) a na strane druhej Robocop, ešte drevenejší a neschopnejší ako minule (a to prosím pokročila doba aj technika). Hlavne, že má na chrbte fajnový jetpack a lieta si ako lietadielko. A lieta si a lieta a lieta... no a spolu s ním niekam uletelo aj všetko to dobré, čo som na Robocopovi mal rád. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý akčný sci-fi film, ktorý je posledným dielom tejto zaujímavej trilógie. Má dosť dobrý príbeh o Robocopovi, ktorý neuposlúchne rozkaz a pridá sa na stranu vzbúrencov, ktorí len chcú brániť svoje domovy pred vysťahovaleckými jednotkami, pretože na ich pozemkoch chce stavať japonská spoločnosť. Spracovanie sa mi páči, síce prvú polovicu sa toho až tak moc neudeje, ale dej je svižný, bez výraznejšie slabého miesta a príjemne zábavný na rozdiel od nevydarene parodickej dvojky. Akcie je tu celkom dosť, ale opäť je len priemerná. Oproti prvým dvom dielom prakticky zmizla krv a drsnejšie momenty, síce dostatok zabitých ani tu nechýba, ale natočené je to len obyčajne. No aspoň je akcia celkom rozmanitá a s niekoľkými vydarenými nápadmi. Najviac sa mi páči cestná naháňačka s vojenským veliteľom. A oceňujem aj zaujímavého robotického bojovníka. S hereckým obsadením som spokojný, síce Peter Weller tu už nie je a Nancy Allen má minimum priestoru, ale na výsledku to moc nezmenilo, poteší hlavne plno zaujímavých vedľajších a aj záporných postáv ako Jill Hennessy, Rip Torn alebo Robert John Burke. Réžia a technická stránka sú celkom vydarené, občas v niečom zaostávajú, ale pre tento typ filmu sú ideálne. Ani jeden die z tejto trilógie nie je žiadny klenot, ale tento diel je podľa mňa najlepší, aj keď jednotku prevyšuje iba mierne. Objektívna kvalita filmu- 68%, film sa páči mne na 64%. ()

Reklama

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Zatímco u dvojky jsem se divil jejímu zdejšímu hodnocení, tak třetí Robocop si těch ušmudlaných 30% docela zaslouží. Při pohledu na jméno režiséra, který překvapivě stojí třeba za scénářem k poslednímu Predátorovi se tomu vlastně ani nedivím. Vůbec se tady nepovedlo navázat na vizi násilím naplněné společnosti v blízké budoucnosti , kterou nastínil Verhoeven a skvěle si s ní pohrál i Kershner ve dvojce, tady vše působí levně, hloupě či prostě jen trapně, zejména dětská hrdinka mě vysloveně srala. Akční scény a zejména ty s Robocopem pak působí spíš jako výsměch a finální střetnutí jinak s dobře vymyšlenou postavou japonského kyborga je doslova hrůza. Díl, který už neměl vzniknout, dvě a jen z milosti. ()

WolfR 

všetky recenzie používateľa

RoboCop 3 je slabší než RoboCop 2 a o hodně dost slabší než původní RoboCop. Scénář a děj je mizerný, ale celý film běží v rychlém tempu, takže aspoň, že tak. Postavy zde neprožívají žádný vývoj a nový představitel RoboCopa je špatný. Noví záporáci jsou vyloženě směšní a herecké výkony jsou podprůměrné (až na Nancy Allen). Pro mě je RoboCop 3 zbytečným filmem, který neukazuje nic nového. 1 hvězda. ()

Bat55 

všetky recenzie používateľa

Fred Dekker nám servíruje ten najhorší Robocop-film,ktorý bol do 93. roku minulého storočia nakrútený.Tešil som sa a dočkal som sa nezáživne nabytou,akcie plnou sračky,ktorá je takmer vo všetkých smeroch domrvená.Neviem,či to bol dobrý nápad nakrútiť túto akčnú slátinu a dej zasadiť do budúcnosti.PS:Najväčším sklamaním filmu bol koniec,Robocop si nasadí lietajúce krídla a začne lietať mestom.Neskutočne trapnéééé!!!!! ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (17)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 10,7 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Snímek byl natáčen s cílem získat rating PG-13. Rouhání, násilí, prostituce i odkazy na nelegální drogy byly proto minimalizovány nebo úplně vyjmuty. (Terva)

Reklama

Reklama