Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Dráma
  • Animovaný
  • Krimi

Posledné recenzie (1 093)

plagát

Bible: Příběh o Mojžíšovi (2024) (seriál) 

Netflixovska miniserie "The Story of Moses" je zfilmovanim pouze jedne z peti knih Mojzisovych - Exodu (a budme uprimni, s vyjimkou Genesis zbyle knihy nejsou z divackeho hlediska dostatecne zajimave na to, aby dostaly nejaky prostor v televizi). Mam tenhle pribeh docela rad, ale cim se tahle interpretace lisi od zfilmovanych verzi je to, ze je to film okomentovany nejakyma random kazatelama Judaismu, Krestanstvi a Islamu (jak tu nekdo poznamenal v jinem komentari, asi aby to pusobilo inkluzivne a nikoho to nepohorsovalo). Osobne mi to moc nesedlo; treba kdyz tam nejaka pani s hadrem na hlave (nepoznacil jsem si jeji jmeno) mluvi o tom, ze dcera faraona je v koranu symbolem boji proti domacimu nasili, tak jsem se musel vazne smat. Anebo kdyz tam starej cernoch rika, ze Martin Luther King, Jr mluvil jako Mojzis predtim, nez zemrel.. nevim no, asi kazdy vidime symboliku tam, kde chceme. Nesedlo mi to agresivni vyobrazeni Mojzise v podani dvojnika Christiana Balea a vlastne i ta Maria Valverde z Hollywoodskyho blockbusteru byla lepsi nez ta africanka hrajici Zipporu tady (ackoliv to bylo asi historicky presnejsi nez ta super sexy hot Maria). A jsem si celkem jist, ze kdyz se Mojzis vratil ze Sinaje s Desaterem prikazani od Boha a videl izraelity uctivat fejkovyho boha, ze se zadnej odpustek nekonal a ze je za to ve finale vsechny popravili..

plagát

Yellowstone - Season 1 (2018) (séria) 

Hodnoceni 3* je skoro az nefer vzhledem k mym hodnocenim jinych poradu z posledni doby, ale nemuzu si prozatim pomoct. Prvni rada je (pravdepodobne) predstavovacka - zasazeni, postavy a velmi komplikovany vztahy nejenom mezi cleny rodiny Duttonu. Ja naprosto chapu a respektuju dlouhe a komplexni (rozumej dejove nudne) budovani postav a dokazu jej ocenit (prikladem budiz treba prvni rady serialu Better Call Saul nebo Longmire), ale tady prvni rada skoncila, karty byly rozdany, a ja uprimne stale nechapu postoje nekolika hlavnich postav; neco se clovek dozvi v naznacich, ale o necem tam nepadne vubec rec. Pokud se to ma nadale rozvijet v dalsi rade, tak je to ale vuci divakovi skoro az podraz, protoze nevime, co si o dotycny postave vubec myslet. Prikladem budiz treba Jamie Dutton - od uvodu jde starymu Costnerovi na ruku, dela pro nej prvni a posledni, a on na nej presto se zbytkem rodiny (no, rozumej Beth) sere. Kdyz Jamie chce pomoct, John mu rekne "postarej se sam" a pak proti nemu posle alkoholicku Beth, kterou John ma v lasce, prestoze z flashbacku zabila starou Duttonovou prave ona.. chapu, ze John Dutton neni zrovna Mirek Dusin, ale ve finale je to on a jeho rodina brani, co jim pravem patri. Ale tezko mu fandit, kdyz se misty chova jako mental. Druhym podobnym prikladem je ten Kayce, kterej zase nesnasi svyho fotra, ale neni tam nikde vysvetleno proc (i kdyz jsou tam alespon nuance, ze se to tyka jeho manzelstvi). A Beth je kapitolou sama o sobe, vubec mi neni sympaticka a jelikoz je to jedna z kritiky nejopevovanejsich postav, tak si jejiho sebeznicujiciho zpusobu zivota asi jeste hodne uziju... zkratka serial neni spatny, je z toho citit napeti a urcita nervozita, ale Sheridan nedokazal zalepit vsechny diry. Doufam, ze druha rada se trochu pohne a ze z ni nebudu mit takovy rozporuplny pocity.

plagát

Avatar: Legenda o Aangovi (2024) (seriál) 

Neznam puvodni animovanej serial a tudiz nemohu srovnavat vernost sve predloze, ale na Netflixovskou adaptaci mi to prislo docela dobry. Mlady herci (vetsina jsou herecky) jsou fajn a pusobi sympatickym dojmem, nejvetsi nymand je placko Aang, kterej se za prvni sezonu vlastne zadny ovladani jinyho elementu nenaucil. Nejsympatictejsi je dedula Iroh, takovej real life kungfu pandak.

Posledné hodnotenia (1 779)

Bible: Příběh o Mojžíšovi (2024) (seriál)

01.04.2024

Yellowstone - Season 1 (2018) (séria) (S01)

28.03.2024

Avatar: Legenda o Aangovi (2024) (seriál)

27.03.2024

Tajný závod (1981)

26.03.2024

Mladá dáma (2024)

10.03.2024

Impérium - Mafie v Atlantic City - Série 5 (2014) (séria) (S05)

18.02.2024

V letu (2024)

05.02.2024

Na vlásku (1965)

31.01.2024

Nie je z teba až tak paf (2009)

28.01.2024

Reklama