Reklama

Reklama

Fate/Zero

(seriál)
  • USA Fate/Zero
Trailer 2
Japonsko, (2011–2012), 10 h 50 min (Minutáž: 25–50 min)

Série(2) / Epizódy(25)

O tajemný svatý grál, který svému držiteli přináší zázračné vlastnosti, svedli už tři bitvy bez jasného výsledku. A teď chystají čtvrtou. (Netflix)

Recenzie používateľa Hees k tomuto seriálu (2)

Fate/Zero (2011) 

Keby to neboli dve série tak by aj toto malo päť hviezd jednoznačne (keby je to spojené s druhou časťou nemal by som na výber). Krajší opening a ending a to je všetko prečo môžem vyzdvihnúť tieto prvé diely. Najlepší diel bol pre mňa posledný (s prvej série), kde som už začal badať filozofiu (a to mám rád). Kvalita animácie je úžasná musím uznať. Postavy dostávajú približne rovnaký priestor čo už potom neskôr tak nie je. Páčil sa mi aj výber hrdinov, ktorí boli z histórie a niesli si so sebou rôzne osobnosti, s ktorými sa museli ich páni vyrovnať. Súboje bohužiaľ niekedy trpeli tým, že neboli ukončené a rôzne sa prerušovali, ale ich úroveň bola veľmi kvalitná a hlavne rôznorodý spôsob súbojov. Nebojovali iba vyvolaný hrdinovia, ale aj jednotlivý páni. Zaujímavé bolo aj stále čakanie najprv na mená hrdinov a potom na ich ultimátne zbrane "fantómov". Postavy sa síce delili na dobré a zlé, ale v podstate každá mala svoj údel a svoju históriu spojenú krvou. Premýšľanie nad každým ťahom a strategické ťahy ako na šachovnici vťahujú divákov stále hlbšie a hlbšie do deja. A potom sa z "rúbačky" so skvelou animáciou stane toto : http://www.csfd.cz/film/314970-fate-zero/. (Hodnotenie 4,5) ()

Season 2 (2012) (S02) 

Keď som začal pozerať http://www.csfd.cz/film/303629-fate-zero/ netušil som čo sa môže stať. Milo ma prekvapila táto druhá séria. Súboje si zachovávali rovnakú úroveň, ale čo je dôležité niektoré sa končili pre hrdinov či pánov smrťou. To je veľké plus keď v prvej sérii sa niekedy len naťahoval čas aby sme my diváci obľúbili jednotlivých bojovníkov o svätý grál. Nemám to prvej časti vôbec za zlé bavila ma. Dostal som, ale nečakané množstvo filozofie a možnosť zamyslieť sa nad životom. Keď sa anime nejako takto ako Fate/Zero (2) pohráva takto kvalitne s podobnými myšlienkami nemôže to byť pre mňa inak ako na maximálne hodnotenie a maximálnu spokojnosť. Na minulosti Emiya Kiritsugu, jeho správaní a riešení situácii som si veľmi pochutnal. Najlepšia bola scenéria s loďami a rozhodovaním. Vôbec som si nepredstavoval takýto koniec preto som bol milo prekvapený. Koniec je síce depresívny, ale v podstate celá táto druhá polovica je aj náučná. Nemôžeš naučiť niekoho niečo čo sám nevieš a podobne. Veľmi sa mi páčila taktická vyspelosť, kedy sa jednotlivé figúrky rôzne posúvali po šachovnici menili strany, spájali sa a zabíjali navzájom. Diváci ocenia aj rozmýšľanie postáv o ďalších krokoch. Tiež ocenia kvalitných hrdinov povolaných do boja, medzi ktorými najviac zaujme Saber a jej dumanie nad údelom a najmenej Berserker. ()

Reklama

Reklama