Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Horor
  • Animovaný

Obľúbené seriály (10)

Hrozba z temnoty

Hrozba z temnoty (2005)

Zabudnite na všetky rodinné seriály, ktoré ste pred Supernaturalom videli- toto je seriál, ktorý o rodine, láske, priateľstve povie naviac. Hovoríte si, že Upírske denníky alebo Dexter sú temné seriály o temných stránkach ľudí a života, tak ste ešte nevideli Supernatural. Pripravte sa na depresívne chvíle plné toho najhoršieho, čo môže človek prežiť. Nehovorím len o duchoch a vlkolakoch a pod., ale strachu zo zlyhania, o rozhodnutiach, ktoré zasiahnu vašich najbližších, ale aj ľudí na celom svete. Ak hľadáte psychológiu postáv a siahanie na dno svojich možností, ste na správnom mieste. Nehľadajte v tomto seriály len ľakačky a krviprelievanie, ale to, čo je skryté v pozadí- samých seba v úlohách dvoch bratov, ktorí už nemajú čo stratiť, len seba navzájom. O tom v skutočnosti Supernatural je, a tí, čo to vedia, ho milujú, rovnako ako ja. Trošku odľahčenia nezaškodí: Come on Sam! What are we doing? - We´re hunting a ghost. - A ghost! Exactly! Who does it? - Us. - Us?! Right! And that, Sam, that´s exactly why our lives suck! I mean c´mon! We hunt monsters! What the hell??!! Normal people , they see a monster and they run, but not us! No, no! We search out things that want to kill us or eat us! You know who does it? Crazy people!

Firefly

Firefly (2002)

O Firefly som počúvala už veľmi dlho, tak som sa na to už musela po toľkých chválach pozrieť a kedy je na to lepší čas ako sú prázdniny ... a samozrejme si musím Whedona overiť pred Avengermi, takže som sa na to odhodlala. A spokojnešia som už ani nemohla byť. Seriál som si tak obľúbila, že mi bude neuveriteľne chýbať. (sakra prečo aspoň nedokončili prvú sériu!!!) Mňa ani tak nefascinoval žánrový crossover ,ale to ako spravili 9 ľudí zavrených v kuse plechu (ach toto mi Kaylee neodpustí) uprostred ničoho takými zaujímavými postavami, ktoré si do jedného obľúbite. Síce Mal a Jayne sú moji favoriti, ale predsa každý má nejakých. Naozaj musím povedať, že nikto nebol ukrátený o svoj priestor, ak nerátam to, že bol seriál zastavený. Kam sa hrabe taký Lost, ktorý skoro nemal jedinú obľúbeniahodnú postavu- a tam sme si teda mohli vyberať. A potom je tu ten úžasný zmysel pre humor! A neviem či som sama, ale ja som mala stále pocit, že do tých 40 minút bolo vždy vtesnaných toľko udalostí, že som mala pocit akoby som pozerala mierne kratšie filmy. Pri niektorých iných seriáloch sa za jednu časť toho veľa neudeje, čo ma niekedy vie veľmi rozčuliť, ale tu to bol pravý opak. Joss, ak si tento štýl rozprávania necháš aj pre Avengerov, tak máš moju plnú dôveru.

Community

Community (2009)

Im all for meta, so count me in!

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Perfektný seriál pre fantasy fanúšikov, ktorým chýba po Pánovi prsteňov dávka dobrého príbehu a Hobbit raz za rok nevystačí :) . Okrem príbehu je seriál plný perfektných charakterov a keďže ja milujem postavy 50 odtieňov šedej (t.j. nie čierno-biele), tak samozrejme u mňa vedú Jaime a Theon, čo možno mnohí nepochopia (možno v budúcnosti), ale postavy s poriadnym vývojom sú pre mňa určite zaujímavejšie ako plochý Ned Stark (so všetkou úctou :) ). Takže nech vás sedem ochraňuje a Lannisters send their regards!

Buffy, premožiteľka upírov

Buffy, premožiteľka upírov (1997)

S uvedeným hodnotením rozhodne nesúhlasím a tí, čo tvrdia, že dávajú hviezdičky len z nostalgie si zrejme tento seriál už vobec nepamatajú z detských čias inak by aspoň objekívne uznali nespochybniteľne kvalitných epizód, ktoré ani dodnes nemajú obdoby. Ja sa Buffy nemožem nabažiť a vždy si nájdem výhovorku, aby som si pozrela nejakú časť. Ak niekto tvrdí, že je to len ďalší teenagerský seriál alebo ďalšie Čarodejnice, tak sa mýli najhorším sposobom a zrejme ani nepozná umelecký prostriedok s názvom metafora. Myšlienka, ktorú chcel Joss Whedon sprostredkovať ho zrejme minula ďalekým oblúkom. Tento seriál jednoznačne odporúčam každému inteligentnému človeku. Samozrejme sa pár naozaj zlých (hlavne v prvej sérii) či veľmi ťažkopádne sprostredkovaných metafor nájde, ale tie dobré ich ľahko prevážia. A jednoducho ak má séria 22 častí, neexistuje, aby sa nenašla slabšia časť. 7 sérií je, ale naozaj cesta, na ktorú odporúčam sa vydať. Je to cesta o dospievaní a o príjmaní svojho osudu. Seriál dospel od prvej série tiež a posledné dve série sú už naozaj o niečom inom ako tie prvé a jednoznačne sa nedajú opísať ako teenagerské.