Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Horor
  • Animovaný

Obľúbené filmy (10)

Temný rytier

Temný rytier (2008)

Tak Christopher Nolan spravil z Batmana to, prečo ho volajú Temný rytier! Spravil z neho reálnu postavu v reálnom svete. Oproti niektorým naozaj opovrhnutiahodným komiksovým filmom je toto jednoznačne špička. Kvalita hereckého obsadenia je nepriehladnuteľná! Christian Bale má takú charizmu, že ho ako Batmana úplne milujem. Vdýcha postave takého ducha, že sledovať ho je úchvatné. Bruce Wayne je v jeho podaní v jeho podaní nie len pomstiteľ, ktorý po nociach robí hrdinské kúsky, ale aj trochu zakomplexovaný mladý muž. Zároveň však zo seba nafúkaného miliardára, ktorý len zdedil otcove peniažky a vďaka nim si vychutnáva život. Toto jeho duchovné rozpoloženie je práve hlbkou filmu. Dostáva sa podkožu a uvedomujeme si ako je tento "komiksový hrdina" blízko nášmu svetu. No a je tu aj samozrejme Joker! To ako ho Heath zahral sa proste nedá neuveriť! Ten spôsob ako rozpráva, ako sa pozerá- to je proste tak úžasný herecký výkon, že zostane legendou snáď navždy! Samozrejme aj ostatní herci boli perfektní- Michael Caine a Gary Oldman proste neodmysliteľní a Aaron Eckhart myslím si, zažiaril. Maggie Gyllenhaal jednoznačne dobrá voľba! Hudba temná a krásna zároveň!

Leví kráľ

Leví kráľ (1994)

Ako malá som to pozerala na VHS stále a stále dokola. Bez Simbuho som nevedela vydržať snáď ani týždeň. (Ešte aj môj pes dostal po ňom meno) Krásny príbeh, užasná hudba, strhujúci záver... Poplakala som si, aj rozosmiala... Na Mufasovu smrť som sa nikdy nemohla pozerať. Najlepšia rozprávka všetkých čias a nikdy ju žiadna iná neprekoná!!!!

Thor

Thor (2011)

Tento film má ďaleko k dokonalosti, všeličo by sa mu dalo vytknúť a možno ho ani neodráža tunajšie hodnotenie ani hodnotenie na iných stránkach, ale ... väčšina ho považovala za takú príjemnú a sympatickú zábavu, že nikomu z nich asi neuškodilo hodiť tam tie 4 hviezdy a ja sa k tomuto stanovisku prikláňam tiež a nehanbím sa pridať ešte tú hviezdu navyše. Možno bol scenár prihlúply a príbeh nekomplexný, no sympatie voči hereckým výkonom, snaha Kennetha niečo z toho scenára predsa len vykresať a podľa mňa krásny soundtrack mi nedovolí film kritizovať.