Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Horor
  • Animovaný

Recenzie (42)

plagát

Community (2009) (seriál) 

Im all for meta, so count me in!

plagát

Buffy, premožiteľka upírov (1997) (seriál) 

S uvedeným hodnotením rozhodne nesúhlasím a tí, čo tvrdia, že dávajú hviezdičky len z nostalgie si zrejme tento seriál už vobec nepamatajú z detských čias inak by aspoň objekívne uznali nespochybniteľne kvalitných epizód, ktoré ani dodnes nemajú obdoby. Ja sa Buffy nemožem nabažiť a vždy si nájdem výhovorku, aby som si pozrela nejakú časť. Ak niekto tvrdí, že je to len ďalší teenagerský seriál alebo ďalšie Čarodejnice, tak sa mýli najhorším sposobom a zrejme ani nepozná umelecký prostriedok s názvom metafora. Myšlienka, ktorú chcel Joss Whedon sprostredkovať ho zrejme minula ďalekým oblúkom. Tento seriál jednoznačne odporúčam každému inteligentnému človeku. Samozrejme sa pár naozaj zlých (hlavne v prvej sérii) či veľmi ťažkopádne sprostredkovaných metafor nájde, ale tie dobré ich ľahko prevážia. A jednoducho ak má séria 22 častí, neexistuje, aby sa nenašla slabšia časť. 7 sérií je, ale naozaj cesta, na ktorú odporúčam sa vydať. Je to cesta o dospievaní a o príjmaní svojho osudu. Seriál dospel od prvej série tiež a posledné dve série sú už naozaj o niečom inom ako tie prvé a jednoznačne sa nedajú opísať ako teenagerské.

plagát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Perfektný seriál pre fantasy fanúšikov, ktorým chýba po Pánovi prsteňov dávka dobrého príbehu a Hobbit raz za rok nevystačí :) . Okrem príbehu je seriál plný perfektných charakterov a keďže ja milujem postavy 50 odtieňov šedej (t.j. nie čierno-biele), tak samozrejme u mňa vedú Jaime a Theon, čo možno mnohí nepochopia (možno v budúcnosti), ale postavy s poriadnym vývojom sú pre mňa určite zaujímavejšie ako plochý Ned Stark (so všetkou úctou :) ). Takže nech vás sedem ochraňuje a Lannisters send their regards!

plagát

Cena za lidskost (2008) (seriál) 

Tri série za predĺžený víkend. Myslím, že to vystihuje môj názor. Tento seriál sa nedá neodporúčať hlavne, ale nielen tým, čo majú radi upírov a vlkolakov atď. Toto sa ani nedá porovnať s americkými seriálmi. Mala som česť s True Blood aj s Vampire Diaries, ale tie sú už pre mňa dávno zabudnuté a pochované. Tento seriál má veľmi originálny námet a snaží sa v rámci možností priniesť niečo nové. Tu sú postavy neuveriteľne sympatické, a aj keď konajú nesprávne dokážete sa vcítiť do ich situácie a pochopiť ich správanie (robiť chyby je predsa ľudské). Annie, George a Mitchell sú proste úžasná trojica s úžasnou dynamikou. 1. a 2. séria 100% a 3.séria 95%, aj keď mnohé moje obľúbené momenty sú práve z tretej série a epizóda A Long Day (S03e05) by fungovala aj ako hotový psychothriller. Pz.: ďalej seriál nesledujem, nie žeby ma začal nudiť, ale v nasledujúcich sériach dôjde k úplnej zmene castingu a z ohlasov išiel seriál mierne s kvalitou nadol a tak som sa rozhodla skončiť v najlepšom namiesto toho, aby som si naťahovaním kaše pokazila dojem.

plagát

Cena za lidskost (2011) (seriál) 

Prvú sériu som videla skôr ako britský originál, takže som bola pomerne spokojná, aj keď na nadviazanie som sa nejako nevedela zmôcť. Potom som si pozrela britskú verziu a na túto americkú som musela skoro zabudnúť. Tu viac dbajú na príbeh a zápletky ako na postavy a stráca to hĺbku. Ale dá sa na to pozerať, je to sympatické a navyše som vtedy ešte nevidela originál, takže lepšie tri hviezdičky (teda hlavne za prvú sériu, z ostatných sérií som videla len útržky).

plagát

Robin Hood (2006) (seriál) 

Ja by som to nevidela až tak zle. Treba to brať trochu s nadhľadom, ktorý zamýšľali aj tvorcovia. Nemá to byť predsa výpravný historický seriál očakávajúci ceny, ale len pohoda. Priznávam, že to má chyby, ktorým sa dalo veľmi ľahko vyvarovať, ale dá sa na to pozerať. (Ak myslím pozerať, tak na Guya sa teda dá pozerať ;) )

plagát

Avengers: Pomstitelia (2012) 

Ultimátný komixový film. Film akoby poskladaný z obrázkov z komiksu. Zábava, akcia a napätie. Obrovské plus za zachovanie originálnej povahy postáv. Každý mal okamih, v ktorom zažiaril a neprekážalo mi, kto má akú dlhú stopáž pre seba. Pre mňa obľúbený film leta, aj keď možno nie najlepší, stále najobľúbenejší. Ďakujem Joss, ja som ti verila.

plagát

Návrat Temného rytiera (2012) 

Veľmi tesne, ale predsa 5*. Atmosféra, herci, hudba, postavy, réžia - všetko super, palec nahor, ale.. čo ten koniec?? Pre mňa bol Bane rovnako dobrý záporák ako Joker, len mali odlišný štýl (pričom Jokerov bol ten extravagantnejší), no čo za zvrat si to vymysleli na koniec, ako z béčkového trileru, čím pre mňa trochu zničili dobre vystavanú postavu. A tiež podivný happy end bol len akýsi vynútený. Aspoň Gordon-levittova postava ponúkla nakoniec nejaké príjemné prekvapenie. Napriek tomu je film hodným vyvrcholením série a Nolan sa vôbec nemá za čo hanbiť, pretože dal svetu ďalšiu legendárnu trilógiu, ktorá sa môže rovnať s takými ako LOTR či Indiana Jones.

plagát

Triangle (2009) 

A ja sa nehanbím dať tomu aj za päť! Natočiť film s časovou slučkou a nemať v ňom logické chyby je herkulovská záležitosť. Navyše sa mi to páčilo, bolo to napínavé od začiatku do konca, tak prečo by mal tento naozaj fajný film zostávať v priemernej šedi. Radšej ho podporím svojím jedným bezvýznamným hlasom, ale budem mať pokoj v duši :).

plagát

Mluv (2004) 

Krásne reálne, krásne dojemné, krásna Kristen,... Asi by som mala prestat pozerat filmy po polnoci, lebo sa mi vzdy dostanu pod kožu :). Toto by nikdy nedokázal odrežírovať žiadny chlap. Bolo to citlivé a všetko správne načasované, ľahko pochopiteľné.