Reklama

Reklama

Winnetou

(seriál)
  • Česko Vinnetou (viac)
Trailer

Epizódy(3)

Obsahy(1)

Mladý nemecký inžinier menom Karl May, pricestuje do Ameriky, s cieľom pomôcť neskrotenému americkému západu v rozvoji a výstavbe. Do krajiny sa okamžite zamiluje a chce byť pre ňu užitočný. Čoskoro zistí, že okrem takých ako on, pricestovalo do tejto krajiny aj veľa ziskuchtivých neprajníkov a uvedomuje si, že ich nenásytnosť a neúcta k nej, narúša životy pôvodných obyvateľov, ktorí v nej žijú. Karlovou prácou je preskúmať pozemok, ktorý patrí indiánskemu kmeňu Apačov. Na svojom prvom výjazde do prérie sa zraní a je zajatý synom náčelníka Apačov, Winnetouom. Karla vylieči Winnetouova krásna sestra Nšo Či a dvaja mladí ľudia sa do seba zamilujú. Karl sa vydá na dlhú a náročnú cestu uzmierovania Apačov a „Bielych", ale tí medzi sebou zvádzajú stále intenzívnejšie boje. Pre Karlovu lojalitu a oddanosť mu Apačovia udelia čestný titul „Old Shatterhand" a mladý náčelník Apačov mu prisľúbi, že jeho trvalým úsilím bude udržiavať mier medzi Indiánmi a Bielymi. Každý vydobytý mier a každé dobrodružstvo prehĺbi puto priateľstva medzi Old Shatterhandom a Winnetouom. (STV)

(viac)

Recenzie používateľa LangiJ k tomuto seriálu (2)

Nový svet (2016) (E01) 

Tohle asi ani radši nemělo vzniknout. Chybí tomu kouzlo původních filmů, celý je to takový nemastný, neslaný a ošklivějšího Old Shatterhanda snad už vybrat nemohli. Navíc jeho uřvaný, nesnesitelný charakter postavy má do odvážného a charismatického Lexa Barkera hooodně daleko. Vinnetou a Old Shatterhand je prostě jen jeden - Pierre Brice a Lex Barker. Jsem zvědavá, jestli s druhým dílem přijde nějaké zlepšení, nebo se to utopí ve stejné nijakosti. ()

Tajomstvo strieborného jazera (2016) (E02) 

Musím říct, že mně se druhý díl líbil víc než první. Sice Stříbrné jezero nemělo ten správný šmrnc jako v původním filmu, ale jinak příběh ušel, Old Shatterhand mně přestal lézt tolik na nervy a i Vinnetou se mi zamlouval víc, v prvním díle mi v některých scénách přišel trošku mimo, tady mi i párkrát připomněl svého předchůdce. ()

Reklama

Reklama