Reklama

Reklama

Winnetou

(seriál)
  • Česko Vinnetou (viac)
Trailer

Epizódy(3)

Obsahy(1)

Mladý nemecký inžinier menom Karl May, pricestuje do Ameriky, s cieľom pomôcť neskrotenému americkému západu v rozvoji a výstavbe. Do krajiny sa okamžite zamiluje a chce byť pre ňu užitočný. Čoskoro zistí, že okrem takých ako on, pricestovalo do tejto krajiny aj veľa ziskuchtivých neprajníkov a uvedomuje si, že ich nenásytnosť a neúcta k nej, narúša životy pôvodných obyvateľov, ktorí v nej žijú. Karlovou prácou je preskúmať pozemok, ktorý patrí indiánskemu kmeňu Apačov. Na svojom prvom výjazde do prérie sa zraní a je zajatý synom náčelníka Apačov, Winnetouom. Karla vylieči Winnetouova krásna sestra Nšo Či a dvaja mladí ľudia sa do seba zamilujú. Karl sa vydá na dlhú a náročnú cestu uzmierovania Apačov a „Bielych", ale tí medzi sebou zvádzajú stále intenzívnejšie boje. Pre Karlovu lojalitu a oddanosť mu Apačovia udelia čestný titul „Old Shatterhand" a mladý náčelník Apačov mu prisľúbi, že jeho trvalým úsilím bude udržiavať mier medzi Indiánmi a Bielymi. Každý vydobytý mier a každé dobrodružstvo prehĺbi puto priateľstva medzi Old Shatterhandom a Winnetouom. (STV)

(viac)

Recenzie používateľa Nataniel73 k tomuto seriálu (2)

Nový svet (2016) (E01) 

Pre mňa príjemné prekvapenie a realisticky vykreslené obdobie dobývania Amerického kontinentu bielymi grázlami. Jediné, čo mi na úvodnom filme vadí je postava Old Shatterhanda alebo ak chcete Karla Maya. Na môj vkus až príliš intelektuálne zameraný jedinec bez patričného charizma. Zahral svoju rolu obstojne, ale typologicky sa na danú postavu nehodil. Inak myslím bravúrne a s prehľadom natočené (Apači a ich kostýmy, svižná dejová línia, brutalita ktorá k danému obdobiu neodmysliteľne patrí a k tomu hustá atmosféra). Podobnosť s filmom Tanec s vlkmi je výrazná, čo je rozhodne pre tento film kompliment. Oproti nemu pôsobí pôvodný film zo šesťdesiatych rokov ako komediálna rozprávka pre deti. Skutočne nemám nič zásadné, čo by som mohol vytknúť. Napadá ma len to, že záverečná bitka na železničnom moste musela byť pre hercov dosť nebezpečná, ale rozhodne stála za to. A k prekrásnej americkej prírode je myslím zbytočné sa vyjadrovať. Za mňa slušných 80% ()

Tajomstvo strieborného jazera (2016) (E02) 

Tak ako ma prvý diel Winnetoua v novej verzii príjemne prekvapil, tak ma Poklad na striebornom jazere mierne sklamal. Pozitíva vidím predovšetkým vo vysokej technickej úrovni snímku, remeselnej zručnosti režiséra aj scenáristu a v neposlednom rade v krásnych exteriéroch americkej divočiny. Tá autentickosť filmu je aj v druhom pokračovaní vyššia ako u pôvodných filmov zo šesťdesiatych rokov. Atmosféra stále celkom slušná, ale horšie je to s dejom. Je až príliš zdĺhavý a nudný (nekonečné potápanie sa v jazere, zbytočne dlhé rozhovory a scény medzi vodcom banditov a Nšo-či). Taktiež tomu veľmi chýba napätie a moment prekvapenia. Za najvydarenejšiu scénku považujem odbachnutie profesora po tom, čo mu vodca banditov povie, že mu odpúšťa dlh. Ale aj táto scéna je predvídateľná. Stále je to vcelku pozerateľná záležitosť, ale na pôvodný snímok nemá. Ten sa dá totiž bez väčších problémov pozerať opakovane. U Tajomstva strieborného jazera mám pocit, že vo mne nezanechal hlbšiu stopu, čo je celkom škoda. 60% ()

Reklama

Reklama