Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh večného boja síl dobra, ktoré ochraňujú prírodu, so silami zla, ktoré sa ju snažia nemilosrdne zničiť. 17-ročná Mary Katherine je bystré, statočné a tvrdohlavé dievča. Na vlastnej koži prežije bláznivé dobrodružstvo, o akom sa jej nesnívalo ani v najdivokejšom sne. Po návrate do rodného domu sa snaží zblížiť so svojím otcom, ktorý sa jej odcudzil. Svojrázny a roztržitý profesor Bomba je totiž posadnutý skúmaním pozoruhodnej civilizácie drobných lesných mužíčkov žijúcich v lesoch. Tínedžerke už s otcom dochádza trpezlivosť. Lenže čary a kúzla prenesú Mary Kate do miniatúrneho sveta, v existenciu ktorého nikdy neverila. Zrazu sa aj ona sama ocitne uprostred skutočného spoločenstva malých lesných bytostí a svoje doterajšie názory musí prehodnotiť. Pokiaľ sa chce dostať späť domov, musí partičke zábavných zelených postavičiek pomôcť, uveriť v ich tajuplný svet a zachrániť ho. Boj o záchranu lesa sa však premení na boj o náš ľudský svet. Vďaka odvahe, ktorú Mary Kate preukáže, nielenže získa späť svojho otca Bombu, ale nájde aj nových priateľov. Sú medzi nimi krásna, múdra a silná Tara - Kráľovná lesa a obria húsenica Nim Galuu, známa svojou vášňou pre večierky, múdrosťou a šikovnosťou. Nechýba ani komediálne duo slimákov Tresk a Plesk, pričom Tresk sa považuje za najväčšieho lámača ženských sŕdc v lese. Napokon je tu aj ostrieľaný bojovník Ronin, veliteľ elitnej lesnej jednotky, muž s ostrými črtami a suchým humorom, ochotný za svoju kráľovnú položiť vlastný život. (TV JOJ)

(viac)

Videá (47)

Trailer 4

Recenzie (356)

pakobylka 

všetky recenzie používateľa

Ten příběh není ve výsledku tak báječný ani tak originální, jak se vám snaží namluvit, když vám v úvodu plete hlavu pěkně vyvedenými animovanými lokacemi a tlachá cosi o zachování rovnováhy. Za prvé: Jestliže striktně oddělíte síly "dobra" a síly "zla", není to o rovnováze, ale o vítězství - a o porážce. A za druhé: Hlavní hrdinka asi měla být sirotek. Z animáku by tak zmizela jedna trochu trapná a trochu otravná postava, která mě vytrhovala z děje v těch nejnevhodnějších chvílích. Drobní strážci lesa by si zkrátka museli nějak poradit sami - tak jako vždycky ... a Mary by naopak nemusela nutně toužit po návratu do lidské společnosti. Určitě by to šlo nějak zařídit - jen kdyby autoři ve větší míře zapojili do práce mozkové závity. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Celkom milá a vizuálne prepracovaná jednohubka. Ale nič viac. Chýbalo mi tam niečo skutočne dychberúce. Niečo čo by mi predstavilo úplne nový svet, do ktorého by som sa rád vracal. Všetky postavy sú archetypy, fungujú na základe nejakých záležitostí, ale akési skutočne bohaté vzťahové puto sa tu nenachádza. To je inak problém väčšiny animákov. Len ma trocha mrzí, že niektoré príbehy so zvieratkami majú viac skutočných emócií ako tie s malými ľuďmi. Ale to už som prehnane kritický. Film nenudí, má pekné tempo a je postavený na peknej myšlienke. Scéne v dome, keď je MK zmenšená je asi najzaujímavejšou časťou a všetko ostatné je natoľko milé, že tomu musím veľa vecí prepáčiť. Aj keď sa priznám, že veľa veci zachraňuje trojnohý pes Ozzy. Síce sa k filmu asi už nevrátim, ale na to jedno zhliadnutie bol Epic viac ako dostačujúci. ()

Reklama

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

lehce nadprůměrná pohádka,která neurazí,ale zároveň výrazně nenadchne.Humoru je pomálu a originalitou Epic také zrovna nepřetéká a víc než cokoliv připomína Bessonova Artura a Minimoje.Bohužel pro tvůrce už v dnešní době není tím pravým měřítkem precizní technická stránka,která se víceméně předpokládá,ani nějaká ta hvězda v hlasovém obsazení...65% ()

MikeCool 

všetky recenzie používateľa

Klasický, lehce nadprůměrný animovaný film s typickou pointou: "Dobro zvítězí nad zlem!". Bohužel dnešní animované filmy nepřichází s ničím novým, je to bohužel pořád dokola o tom samém. Nicméně se mi zde docela zalíbila kvalitní atmosféra a místy mi Epic připomínal Pána Prstenů, což mě velice zaujalo. ()

Radyo 

všetky recenzie používateľa

Stanu se menším a ještě menším, až budu nejmenším na celém světě... I u Johnyho, ehm, chci napsat Jirky Wolkera asi částečně čerpali tvůrci Království lesních strážců (dále jen KLS), kteří do lesa, jakých jsou u nás (zatím) spousty umístili říši obývanou malými pidižvíky, do níž se "omylem" zmenší i dívka Mary. A ocitne se uprostřed boje mezi Lístky a Bažiňáky, boje o ovládnutí celé říše. Musím říci, že mě tenhle film nenudil ani na vteřinu a za působivé (místy skoro až "avatarovské") zpracování odsuzuji celé KLS ke 4 hvězdám. Víc takových animáků. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (15)

  • Chis Wedge našiel svoju inšpiráciu pre vznik Kráľovstva lesných strážcov v roku 1998 na výstave obrazov, na ktorých boli zobrazené tajomné lesné ríše. (drake31)
  • Kus papiera, ktorý si je možné všimnúť na konci filmu, má na sebe dátum 5-24-13. Ide o dátum vydania filmu. (LuiCJ)

Reklama

Reklama