Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh večného boja síl dobra, ktoré ochraňujú prírodu, so silami zla, ktoré sa ju snažia nemilosrdne zničiť. 17-ročná Mary Katherine je bystré, statočné a tvrdohlavé dievča. Na vlastnej koži prežije bláznivé dobrodružstvo, o akom sa jej nesnívalo ani v najdivokejšom sne. Po návrate do rodného domu sa snaží zblížiť so svojím otcom, ktorý sa jej odcudzil. Svojrázny a roztržitý profesor Bomba je totiž posadnutý skúmaním pozoruhodnej civilizácie drobných lesných mužíčkov žijúcich v lesoch. Tínedžerke už s otcom dochádza trpezlivosť. Lenže čary a kúzla prenesú Mary Kate do miniatúrneho sveta, v existenciu ktorého nikdy neverila. Zrazu sa aj ona sama ocitne uprostred skutočného spoločenstva malých lesných bytostí a svoje doterajšie názory musí prehodnotiť. Pokiaľ sa chce dostať späť domov, musí partičke zábavných zelených postavičiek pomôcť, uveriť v ich tajuplný svet a zachrániť ho. Boj o záchranu lesa sa však premení na boj o náš ľudský svet. Vďaka odvahe, ktorú Mary Kate preukáže, nielenže získa späť svojho otca Bombu, ale nájde aj nových priateľov. Sú medzi nimi krásna, múdra a silná Tara - Kráľovná lesa a obria húsenica Nim Galuu, známa svojou vášňou pre večierky, múdrosťou a šikovnosťou. Nechýba ani komediálne duo slimákov Tresk a Plesk, pričom Tresk sa považuje za najväčšieho lámača ženských sŕdc v lese. Napokon je tu aj ostrieľaný bojovník Ronin, veliteľ elitnej lesnej jednotky, muž s ostrými črtami a suchým humorom, ochotný za svoju kráľovnú položiť vlastný život. (TV JOJ)

(viac)

Videá (47)

Trailer 3

Recenzie (356)

Aknah 

všetky recenzie používateľa

Film, který si zaslouží komentář. Pro mě velké překvapení, není to jen další animák, je to krásný nápad a příběh a zase nový svět, který vás prostě zahltí a vezme z reality pryč. Skvěle zpracovaný animák, líbili se mi promyšlení kolibříci, kteří jsou právěže velmi rychlí. Kouzelná atmosféra, perfektně ztvárněno zlo a všechny detaily vychytané do posledního puntíku. A jelikož jsem dýl neviděla pořádnej animák, dávám plnou palbu... PS: Šneci mě tam dostávali... ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Trochu pomalší rozjazd, ale po zmenšení hlavnej predstaviteľky a jej ponorení sa do naoko neviditeľného sveta sa to rozbehne. Z traileru sa tento animák zdal podstatne akčnejší než v skutočnosti je. Poteší a pobaví hlavne "jednooký" pes a troma nohami, na ktorom stojí za povšimnutie fakt, kam sa animák za tie desaťročia posunul. Takúto živú mŕtvolu by ste v starších animákoch hľadali asi ťažko. Všetky scény s týmto monštrom sú super, hlavne naháňačky a spomaléné zábery klapajúcej čeľuste z pohľadu maličkých lesných bytostí. Celkovo slušný animák pre celú rodinu i s eko posolstvom. 70%. ()

Reklama

BMW12 

všetky recenzie používateľa

Velice povedený animovaný film. Na celém filmu je rozhodně nejlepší grafika, to je prostě nádhera, jak je to graficky zpracováno. Fakt jak kdyby jste se dívali na hraný film. Příběh je také celkem dobrý, navíc je doplněný velice dobrou hudbou. Myslím, že tato pohádka pobaví jak malé diváky, tak i dospělé. ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Epic nie je až tak epic. Vlastne je len ohavne šablónovitým polotovarom z pásovej produkcie, ktorý stojí na bezduchej recyklácii prvkov a motívov z takmer všetkých animovaných rozprávok za posledné roky (námatkou Arthur et les Minimoys, Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole a desiatky ďalších). To by možno až tak nevadilo, keby ich už filmy, z ktorých čerpá, raz nerecyklovali zo starších, už klasických kúskov, keby sa vyvarolal infantilného humoru a hlavne keby mal vlastnú dušu. To je kameňom úrazu a zásadným problémom, ktorý robí zo sledovania len rutinnú záležitosť, pri ktorej vám stále hodí po rozume, kde ste už len tú ktorú konkrétnu vec videli. Možno je to spôsobené predlohou, ale aj pri adaptácii je prítomný istý tvorivý proces, ktorý kráča ruka v ruke so snahou primiesiť do výsledného produktu niečo vlastné - a to, ako mi už opakovane dokázal, vo svojich filmoch Chris Wedge akosi nevie. Do znesiteľného, ale plochého a tuctového priemeru to vynáša aspoň atmosféra na úrovni, pekná animácia a občas funkčná chémia medzi postavami (ktoré sú inak nezaujímavými archetypmi, ale dobre sa na nich pozerá). 55% Apendix: Videl som film, v ktorom zohralo dôležitú rolu "poupě". Občan Kane to však nebol. ()

Karlas 

všetky recenzie používateľa

Opět krásný animovaný film o bitvě armád životodárného dobra a hnilobné temnoty, jakoby z říše bájného mikrokosmu. Průvodcem tohoto klasického dobrodružství z džungle trav, je krásná mladá dívka hledající cestu ke svému podivínskému otci. Statečná Mary se dostává do hry věčného zápasu známého snad ze všech velkých legend. Škoda, že je tento pěkný příběh často poznamenáván snahou pobavit za každou cenu trapnými a rádoby vtipnými výlevy, které vůbec neladí s pojetím filmu. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (15)

  • Chis Wedge našiel svoju inšpiráciu pre vznik Kráľovstva lesných strážcov v roku 1998 na výstave obrazov, na ktorých boli zobrazené tajomné lesné ríše. (drake31)
  • Inspirací pro lesní strážce a jejich brnění byli japonští samurajové. Rovněž ovládání meče vychází ze způsobu japonského šermířského umění iaido, což je cesta duševní rovnováhy a okamžité reakce. Pro helmy si naopak tvůrci vzali inspiraci u kolibříků, které lesní strážci sedlají jako své oře. (charlie_ando)
  • Meno kráľovnej Tara pochádza z latinského slova "terra", čo znamená "Zem". (odmocnina)

Reklama

Reklama