Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh večného boja síl dobra, ktoré ochraňujú prírodu, so silami zla, ktoré sa ju snažia nemilosrdne zničiť. 17-ročná Mary Katherine je bystré, statočné a tvrdohlavé dievča. Na vlastnej koži prežije bláznivé dobrodružstvo, o akom sa jej nesnívalo ani v najdivokejšom sne. Po návrate do rodného domu sa snaží zblížiť so svojím otcom, ktorý sa jej odcudzil. Svojrázny a roztržitý profesor Bomba je totiž posadnutý skúmaním pozoruhodnej civilizácie drobných lesných mužíčkov žijúcich v lesoch. Tínedžerke už s otcom dochádza trpezlivosť. Lenže čary a kúzla prenesú Mary Kate do miniatúrneho sveta, v existenciu ktorého nikdy neverila. Zrazu sa aj ona sama ocitne uprostred skutočného spoločenstva malých lesných bytostí a svoje doterajšie názory musí prehodnotiť. Pokiaľ sa chce dostať späť domov, musí partičke zábavných zelených postavičiek pomôcť, uveriť v ich tajuplný svet a zachrániť ho. Boj o záchranu lesa sa však premení na boj o náš ľudský svet. Vďaka odvahe, ktorú Mary Kate preukáže, nielenže získa späť svojho otca Bombu, ale nájde aj nových priateľov. Sú medzi nimi krásna, múdra a silná Tara - Kráľovná lesa a obria húsenica Nim Galuu, známa svojou vášňou pre večierky, múdrosťou a šikovnosťou. Nechýba ani komediálne duo slimákov Tresk a Plesk, pričom Tresk sa považuje za najväčšieho lámača ženských sŕdc v lese. Napokon je tu aj ostrieľaný bojovník Ronin, veliteľ elitnej lesnej jednotky, muž s ostrými črtami a suchým humorom, ochotný za svoju kráľovnú položiť vlastný život. (TV JOJ)

(viac)

Videá (47)

Trailer 3

Recenzie (356)

phoebess 

všetky recenzie používateľa

I přes ten pomalý rozjezd musím říct, že šlo o poměrně slušný příběh, když se budu držet striktně toho, že jde o pohádku pro děti, nezvykle zakončený vztahem na dálku, nebo na výšku (přeberte si to, jak chcete :) ). Mrzelo mě na tom jediné... Občas (a víc, než by se mi líbilo) mi to v některých scénách připomínalo Avatar.... ()

Karlas 

všetky recenzie používateľa

Opět krásný animovaný film o bitvě armád životodárného dobra a hnilobné temnoty, jakoby z říše bájného mikrokosmu. Průvodcem tohoto klasického dobrodružství z džungle trav, je krásná mladá dívka hledající cestu ke svému podivínskému otci. Statečná Mary se dostává do hry věčného zápasu známého snad ze všech velkých legend. Škoda, že je tento pěkný příběh často poznamenáván snahou pobavit za každou cenu trapnými a rádoby vtipnými výlevy, které vůbec neladí s pojetím filmu. ()

Reklama

PauloZ 

všetky recenzie používateľa

Je to pohádka a je to pro děti, ale v rámci žánru je to velice dobré, svěží a s několika EPIC scénama. V základu to chce být dospělé, nebo alespoň jsem to tam častokrát cítil, jenže pak to srazí nějaké odlehčení pro děti (zpívající šnek) a profláklá kostra animáků, což s toho dělá trošku nevyvážený celek. Jakoby se toho Wedge bál, nebo jen chtěl zaujmout široké publikum, nebo mu hlavouni studia zkrátka nedovolili natočit to víc na ostro. Každopádně, bavil jsem se opravdu dobře a spoustu scén a lesní prostředí jsem si velice užil. Jen škoda, že si to v celé své kráse neudrželo status vyzráleho fantasy filmu, protože k dokonalosti a dospěláckému pojetí tomu chybělo fakt kousek. Hlavně začátek je skvělý, potom několik originálních prvků (zrychlenost vs. zpomalenost), všechny létací scény, výborná animace, čokl, dva šneci, kteří mě vůbec nevadili a nejednou fakt pobavili a jejichž vizuál (sliz) byl geniální. V neposlední řadě taky opravdu pěkně zpracované postavy, jak ty kladné (Mary je snad nejhezčí animovaná holka, co pamatuju), tak záporné. Dovedl bych si to představit víc na vážno s trošku agresivnějším závěrem a to by byla potom jízda. Jenže hold, děti chcou své filmy a my jim je dáme, a proti tomu samozřejmě nic, protože snaha příblížit se i dospělému divákovi je neocenitelná. 4*. ()

MikeCool 

všetky recenzie používateľa

Klasický, lehce nadprůměrný animovaný film s typickou pointou: "Dobro zvítězí nad zlem!". Bohužel dnešní animované filmy nepřichází s ničím novým, je to bohužel pořád dokola o tom samém. Nicméně se mi zde docela zalíbila kvalitní atmosféra a místy mi Epic připomínal Pána Prstenů, což mě velice zaujalo. ()

ledzepfan 

všetky recenzie používateľa

Kdyby se tvůrci vysrali na kraviny o boji "zlých" netopýrů a vran proti "dobrým" kolibříkům a šnekům a namísto toho rozjeli další nenásilnou ekoagitku, mohlo to být i za plný počet, protože ten design je parádní, animace je svižná a celkově to působí dost příjemně i přes všechny klišé a zlozvyky součastného animovaného mainstreamu. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (15)

  • Chis Wedge našiel svoju inšpiráciu pre vznik Kráľovstva lesných strážcov v roku 1998 na výstave obrazov, na ktorých boli zobrazené tajomné lesné ríše. (drake31)
  • Film je voľne založený na detskej knihe "The Leaf Men and the Brave Good Bugs" od amerického spisovateľa, ilustrátora a filmára Williama Joycea. Rovnako ako Legendárna partia (2012) bol aj tento film venovaný pamätiam zosnulej dcéry autora, Mary Katherine. Tá podľahla 2. mája 2010 na následky nádoru na mozgu iba vo veku 18 rokov. (LuiCJ)
  • Meno kráľovnej Tara pochádza z latinského slova "terra", čo znamená "Zem". (odmocnina)

Reklama

Reklama