Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh večného boja síl dobra, ktoré ochraňujú prírodu, so silami zla, ktoré sa ju snažia nemilosrdne zničiť. 17-ročná Mary Katherine je bystré, statočné a tvrdohlavé dievča. Na vlastnej koži prežije bláznivé dobrodružstvo, o akom sa jej nesnívalo ani v najdivokejšom sne. Po návrate do rodného domu sa snaží zblížiť so svojím otcom, ktorý sa jej odcudzil. Svojrázny a roztržitý profesor Bomba je totiž posadnutý skúmaním pozoruhodnej civilizácie drobných lesných mužíčkov žijúcich v lesoch. Tínedžerke už s otcom dochádza trpezlivosť. Lenže čary a kúzla prenesú Mary Kate do miniatúrneho sveta, v existenciu ktorého nikdy neverila. Zrazu sa aj ona sama ocitne uprostred skutočného spoločenstva malých lesných bytostí a svoje doterajšie názory musí prehodnotiť. Pokiaľ sa chce dostať späť domov, musí partičke zábavných zelených postavičiek pomôcť, uveriť v ich tajuplný svet a zachrániť ho. Boj o záchranu lesa sa však premení na boj o náš ľudský svet. Vďaka odvahe, ktorú Mary Kate preukáže, nielenže získa späť svojho otca Bombu, ale nájde aj nových priateľov. Sú medzi nimi krásna, múdra a silná Tara - Kráľovná lesa a obria húsenica Nim Galuu, známa svojou vášňou pre večierky, múdrosťou a šikovnosťou. Nechýba ani komediálne duo slimákov Tresk a Plesk, pričom Tresk sa považuje za najväčšieho lámača ženských sŕdc v lese. Napokon je tu aj ostrieľaný bojovník Ronin, veliteľ elitnej lesnej jednotky, muž s ostrými črtami a suchým humorom, ochotný za svoju kráľovnú položiť vlastný život. (TV JOJ)

(viac)

Videá (47)

Trailer 2

Recenzie (356)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Obohraný dej, ktorý navyše vykradol všetko, čo sa len vykradnúť dá. Príbeh preto začne veľmi rýchlo nudiť a čím bližšie je koniec, tým je tendencia pozerať sa na hodinky vyššia. Snímok poteší hlavne oko, ale to sa mi zdá na kvalitný animák málo, pocitovú stránku ani nemá význam rozoberať - limita sa blíži k nule. 55/100 ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Bavilo ma to, ale keby to bolo trošku viac strhujúcejšie a napínavejšie bolo by to o chlp lepšie. Každopádne aj tak je Epic dobrý animák, ktorý ma čo ponúknuť a okrem dobrého príbehu a postav, zaujme hlavne akčná stránka a celkom premakané bitky lesných strážcov, ktoré bojujú proti silám zla. Trošku ma sklamala hudba od Elfmana, chcelo by to výraznejšie motívy. Slovenský dabing tradične výborný. 75% - 4* ()

Reklama

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Epic nie je až tak epic. Vlastne je len ohavne šablónovitým polotovarom z pásovej produkcie, ktorý stojí na bezduchej recyklácii prvkov a motívov z takmer všetkých animovaných rozprávok za posledné roky (námatkou Arthur et les Minimoys, Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole a desiatky ďalších). To by možno až tak nevadilo, keby ich už filmy, z ktorých čerpá, raz nerecyklovali zo starších, už klasických kúskov, keby sa vyvarolal infantilného humoru a hlavne keby mal vlastnú dušu. To je kameňom úrazu a zásadným problémom, ktorý robí zo sledovania len rutinnú záležitosť, pri ktorej vám stále hodí po rozume, kde ste už len tú ktorú konkrétnu vec videli. Možno je to spôsobené predlohou, ale aj pri adaptácii je prítomný istý tvorivý proces, ktorý kráča ruka v ruke so snahou primiesiť do výsledného produktu niečo vlastné - a to, ako mi už opakovane dokázal, vo svojich filmoch Chris Wedge akosi nevie. Do znesiteľného, ale plochého a tuctového priemeru to vynáša aspoň atmosféra na úrovni, pekná animácia a občas funkčná chémia medzi postavami (ktoré sú inak nezaujímavými archetypmi, ale dobre sa na nich pozerá). 55% Apendix: Videl som film, v ktorom zohralo dôležitú rolu "poupě". Občan Kane to však nebol. ()

Karlas 

všetky recenzie používateľa

Opět krásný animovaný film o bitvě armád životodárného dobra a hnilobné temnoty, jakoby z říše bájného mikrokosmu. Průvodcem tohoto klasického dobrodružství z džungle trav, je krásná mladá dívka hledající cestu ke svému podivínskému otci. Statečná Mary se dostává do hry věčného zápasu známého snad ze všech velkých legend. Škoda, že je tento pěkný příběh často poznamenáván snahou pobavit za každou cenu trapnými a rádoby vtipnými výlevy, které vůbec neladí s pojetím filmu. ()

Crawler-D 

všetky recenzie používateľa

Slimák a šnek v dobrodružství plochoksichtů. Příběh tradiční, ale v průběhu funkční, humorní sidekickové zábavní, jen osazení postavami mohlo být provedeno nápaditěji (takhle jsou všichni poněkud pubertální, bez charakteru). Animovaná stránka fantastická, tvůrci se do lesů zamilovali se zaujetím mistrů krajinomalby v realistickém duchu. Krom toho je pobyt v lesním království o to živější, že práce s pohyblivou 3D "kamerou" je vtahující. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (15)

  • Fyzika lesních strážců je propracovaná a bere si příklad z přírodních zákonů. Jsou vysocí 5 cm, váží pouhé 2 g, uzdvihnou však 10 g a vyskočí do výšky až 15 cm. Jejich srdce udeří 2000krát za minutu a díky tomu mají 36krát rychlejší reakce než člověk. (charlie_ando)
  • Postava Mary Katherine je pomenovaná po zosnulej dcére autora predlohy. (m.a.t.o.)
  • Dom Dr. Bomby bol inšpirovaný skutočným domom známeho maliara z 19. storočia Frederica Edwina Churcha. (LuiCJ)

Reklama

Reklama