Reklama

Reklama

Najodvážnejší, najdôkladnejší a najostrejší  lupič, Parker (Jason Statham), je špecialista na tie najnebezpečnejšie a zdanlivo neuskutočniteľné lúpeže. Od svojho tímu očakáva úplnú oddanosť a presné dodržiavanie stanoveného plánu. Keď sa kvôli ľahkovážnosti jedného z jeho kolegov posledná akcia tragicky zvrhne, Parker odmieta spoluprácu s gangom šéfa miestneho podsvetia Melandera (Michael Chiklis). Ten sa ale so zápornou odpoveďou neuspokojí a za trest ho polomŕtveho pohodia na kraji opustenej cesty. Parker, ktorý útok zázrakom prežije, sa zúfalo túži pomstiť a pátranie po gangu ho zavádza do honosného Palm Beach. Tu sa Parker vydáva za bohatého Texasana kupujúceho dom a stretáva Leslie (Jennifer Lopez), neúspešnú realitnú agentku s encyklopedickými znalosťami ostrova. S jej pomocou odhalí plán gangu na lúpež klenotov v hodnote 50 miliónov dolárov a pochopí, že to je ideálna príležitosť na vyrovnanie účtov. (TV Markíza)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (378)

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

„Chraň bůh toho, kdo ho nasere!“ Parker je sice zlodějíček a násilník, ale snaží si zachovat tvář – pokud jej však někdo podvede a pokusí se ho zabít, má prostě smůlu…Vcelku slušný filmeček s několika docela povedenými akčními scénami, ovšem samotný příběh místy dost skřípal a objevilo se tu i pár nudnějších pasáží. Krvavý konec stál ale za to čekání…Jason Statham podal dobrý výkon, přestože natočil už i několik lepších filmů. Jennifer Lopez byla zamlada docela kočka s pěknou prdelkou, no taky se sice objeví ve spodním prádle a kamera pořád zabírá její zadek, ale jinak žádná sláva. Viděl jsem jí zahrát už mnohem lépe. Emma Booth ukáže své přednosti, ale stejně jako její filmový fotřík Nick Nolte tu byli spíš jen do počtu. Asi nejvíc pobavil nájemný zabiják s nožem. Průměrná záležitost. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Strašne nudný a nezáživný film. Mdlý scenár, nulový spád, málo akcie a nevydarený kasting. Najviac ma zaujala zazobaná výprava Palm Beach s domami, spomedzi ktorých ak niektorý stojí pod 2O miliónov, dá sa o ňom hovoriť ako o podozrivo lacnom. Inak bieda a chudoba. Neviem, či ma viac nebavila Jennifer Lopez, Nick Nolte alebo (čo je asi najhoršie) ústredný (anti?)hrdina v podaní Jasona Stathama (Gibson bol v danej úlohe v Odplate stokrát lepší). ()

Reklama

castor 

všetky recenzie používateľa

Ale jo, zejména v první polovině velmi slušné!! Akční béčko, které má znovu tah na branku a jedno eso v rukávu – drsného holohlavého Brita. Jason Statham opět předkládá nekomplikovanou story, ve které je čas na střílení do kolen, rozbíjení hlav o sanitární vybavení, dementní texaské klobouky i krocení nadržené Jennifer Lopez. Právě ta je tu naprosto zbytečná, děj prakticky nikam neposouvá, spíš ubírá body. Přitom tahle režijní rutina Taylora Hackforda (Ďáblův advokát, Ray) má několik velmi slušných pasáží (celý úvod, řežba v hotelovém pokoji), za které by se rozhodně nemusela stydět ani ačková podívaná!! ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Zo Stathmana so pomaly, ale iste stáva druhý Seagal a jemu podobný akční hrdinovia. Jednu dekádu si užijú slávu na poli akčných filmov až sa divákom maximálne prejedia a v lepšom prípade začnú okupovať bulharské béčka určené direct-to-dvd, prinajhoršom po nich už ani pes neštekne (Norris). Osobne myslím, že Stathman bude skôr ten prvý prípad, ale kým sa tak stane, tak ešte nám pár filmov naservíruje aj na veľkom plátne. Koľko ich za poslednú dobu vlastne bolo? Minimálne každý pol rok jeden – či už Safe, Blitz alebo Mechanic, Killer Elite, všetky sú viac menej na jedno kopyto, po týždni si na nich nespomeniete. Nehrajú sa síce na žiadne ambicióznejšie projekty a väčšina naozaj poslúži svojmu účelu oddychovej akčnej jednohubky. Dokonca som sám viacerým udelil minimálne solídne 3* a Stathmana ako novodobého akčného hrdinu môžem naozaj ako jediného, ale čo je veľa, to je veľa a tento rok tu máme ako prvého Parkera (nehovoriac o tom, že v tesnom závese už čaká Homefront alebo Hummingbird–ten jediný vyzerá byť celkom zaujímavý). Parker síce nijako zvlášť nevybočuje z tejto rady akčných jednohubiek, ale tento krát má problém pobaviť aj ten jeden krát. Už samotná stopáž 2 hodiny je ubíjajúca, keďže krimi zápletka smeruje od ničoho k ničomu, neponúka žiadne zvraty a rozohráva zbytočné vedľajšie línie – celá „zápletka“ s potrhlou realitnou maklérkou v podobe Jennifer Lopez je pre film absolútne zbytočná. Navyše aj akčné scény sú nevýrazné, pomalé, prikrátke, navyše chaoticky zostrihané a na danú stopáž ich je žalostne málo (pár ich ale poteší, napr. tá začiatočná v aute alebo súboj na terase). Zaujmú akurát svojou nekompromisnosťou a poriadnou dávkou krvi, čo sa pri niektorých „uhladených“ stathamovkách nie vždy vidí. Stále však pôsobí celý look filmu dojmom 90. rokov, čo pre tento krát nie je pocta danému obdobiu, ale skôr negatívom vo forme mdlej réžie a evidentného nedostatku peňazí. Statham tradične predvádza svoj naštvaný výraz, na Lopez je pre pánov radosť pozerať (hlavne v spodnej bielizni), ale to jednoducho na zábavný „akčný“ film nestačí. Úplne zbytočná a nevýrazná „stathamovka“, ktorá zapadne v šedi. Výrazne neurazí, ale kvôli prehnanej stopáži nudí častejšie ako je pri stathamovkách zvykom, pobaviť mohla jedine pri zostrihaní na 80 minút. CELKOVO: 2,5* PS: Stathama už prosím radšej len v Expendables 3, prípadne Fast & Furious 6/7. ()

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Statham touží po pomstě, Lopezová po Stathamovi, Boothová po silikonech a Nolte po eutanázii. To vše zasazeno do příběhu o loupeži, který by se směle mohl objevit v epizodě Věřte nevěřte a věřte, že byste nevěřili. Příliš dlouhé béčko lehce napíná jen díky Lopezové ve spodním prádle. Lentilky Emy Booth totiž nestojí ani za řeč a Statham dvé hodiny mlátí místo padouchů jen prázdnou slámu. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (12)

  • Film je věnován Donaldu E. Westlekeovi, americkému spisovateli a autorovi původní knihy "Flashire", který zemřel 31. 12. 2008. Autor používal pseudonym Richard Stark. (Terva)
  • Natáčalo sa od 1. augusta do 30. septembra 2011 v Louisiane, Ohiu a na Floride. (m.a.t.o.)

Súvisiace novinky

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (viac)

Reklama

Reklama