Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zvláštne nadanie Alexa Chancea Browninga (Devon Sawa) sa objaví po prvý raz tesne po nástupe na palubu lietadla, ktorým má letieť so spolužiakmi na výlet do Paríža. Keď už sedí v kabíne so zapnutým bezpečnostným pásom a čaká na odlet, pred očami sa mu premietne strašná vízia, v ktorej vidí štart lietadla a jeho následnú explóziu, ktorú nik z pasažierov neprežije. Alex prepadne panike a vyzve všetkých, aby okamžite vystúpili, čím spôsobí medzi cestujúcimi taký rozruch, že ho posádka vykáže z lietadla spoločne s ďalšími šiestimi pasažiermi. Okrem Alexa sa tak ocitnú na letisku jeho kamaráti Tod Waggner (Chad Donella) a Billy Hitchcock (Seann William Scott), spolužiačka Clear Riversová (Ali Larter), ktorá inštinktívne vycítila, že Alexove obavy sú opodstatnené, Carter Horton (Kerr Smith), ktorý sa v lietadle s Alexom pobil a bol za to vyvedený i so svojou priateľkou Terry Chaneyovou (Amanda Detmer), a ich učiteľka, slečna Valerie Lewtonová (Kristen Cloke), ktorá sa dobrovoľne rozhodla, že so svojimi študentmi počká na ďalší let. Atmosféru vzájomného obviňovania preruší výbuch lietadla, ku ktorému skutočne krátko po štarte lietadla dôjde... Nikto nechápe, ako mohol Alex katastrofu predpovedať. Namiesto toho, aby mu boli vďační, naňho hľadia s nevraživosťou. Agenti FBI si jeho vysvetlenie vypočujú s nedôverou a začnú ho podozrievať. Hlavne vtedy, keď po niekoľkých týždňoch postupne umierajú tí, ktorí vďaka Alexovi prežili. Alex pochopí, že vďaka jeho predtuche sa im síce podarilo smrť oklamať - ale nie nadlho... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (768)

-bad-mad-wolf- 

všetky recenzie používateľa

Je třeba přehlédnout přepísknuté herectví některých zúčastněných a okaté dialogy, které se občas snaží vytvářet jakousi sugestivnost a jindy zase vzdávají čest kdejaké béčkové slátanině. Někdy u scény s hrobníkem vám totiž dojde, že to tvůrci nemyslí vážně... Nezvratný osud je především neskutečně vtipně provedený slasher, s nahuštěným scénářem a odpovídající stopáží. ()

mchnk 

všetky recenzie používateľa

Film, kterej ani nevim proč sem ho hodnotil, ale když můžu napíšu. Klasická americká tvorba pohlední mladí lidé tváří tvář smrti bez jasného a alespoň částečně logického vysvětlení. Každá smrt, je ale originální to je podle mě jediná pasáž, kdy se scénáristi pozastavili a zapřemýšleli jinak rychle pozabíjet vedlejší role a nějak to dopadne rychle na dvojku. Nic pro mě sory. ()

Reklama

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Nezvratný osud jsem viděl až jako poslední z prvních tří dílů série - a byl jsem upřímně řečeno celkem zklamán tím jak se to celé snaží hrát si na standardní film:) A taky mi kromě Ali přišli všichni do jednoho značně nesympatičtí, což je u tohohle žánru trochu problém. Naštěstí jen do chvíle, než se scénáristi vytasí s konečným řešením té které "otázky" - a ta řešení jsou buď (pro Final Destination trademarkově) směšně překombinovaná nebo naopak nečekaná a nečekaně rychlá, nicméně do jednoho působivá. Ale zkrátka a dobře tohle mi prostě nesedlo tolik jako třeba dvojka, a proto dávám "jen" 60%. ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Ako je možné, že som zabudol okomentovať túto hororovú klasiku? Po opätovnom zhliadnutí to napravujem a musím povedať, že jednotka bola naozaj originálnou hrou so samotným smrťákom, ktorá vedela navodiť tú správnu atmosféru všadeprítomnej smrti a nebezpečenstva a odštartovala naozaj ak nie des naháňajúcu, tak minimálne v ďalších dvoch pokračovaniach zábavnú sériu. Na jednotku sa však samozrejme pokračovania príliš nechytali a kvalita postupne upadala, ale prvej časti samotnej vážne nemám príliš čo vyčítať. Je to síce len taká teen-horor záležitosť a tým pádom žiadna špička žánru, ale nemožno jej odoprieť skvelý námet a výborné spracovanie, ktoré naozaj nenudí. ()

LaciLC 

všetky recenzie používateľa

Výborný a originálny teenagerský horor, paradoxne som sa pri jeho ďalších pokračovaniach bavil o niečo viacej. Tento diel je asi zo všetkých najvážnejší a má aj najhustejšiu atmosféru. Samozrejme ani tu nechýba slušná dávka čierneho humoru. A tie "akože náhodné nehody" boli skvele spracované a niektoré poriadne šťavnaté. Nie je to dokonalé, ale odporúčam to každému! ()

Galéria (75)

Zaujímavosti (47)

  • Ve filmu je Todovo (Chad Donella) jméno psáno s jedním „d“ místo obvyklých dvou. „Tod“ znamená v němčině smrt. (TaNya_)
  • Okolo 32. minuty lze v zrcadle zahlédnout část objektivu kamery. (imagoo)
  • Záběr na Alexovy (Devon Sawa) hodiny v úvodu filmu, na kterých se mění čas z 1:00 na 180, se natáčel pět dní, než se podařil technicky přesně načasovat. (TaNya_)

Súvisiace novinky

Režisér Spider-Mana chystá Star Wars seriál

Režisér Spider-Mana chystá Star Wars seriál

22.02.2022

Jon Watts (Cop Car, Spider-Man: Bez domova) pomohl nakopnout superhrdinskou značku Spider-Mana do miliardových výšin, a tak má teď v Hollywoodu a zejména u Disneyho velmi dobré jméno. Šéf Marvelu už… (viac)

Nový Nezvratný osud je na cestě

Nový Nezvratný osud je na cestě

12.01.2022

Občas stačí, když je známý tvůrce dostatečně velký fanoušek, aby se věci daly do pohybu. A přesně tím údajně režisér posledních Spider-Manů a thrilleru Cop Car Jon Watts opravdu je. Ještě spolu se… (viac)

Další Nezvratný osud od tvůrců Saw?

Další Nezvratný osud od tvůrců Saw?

14.01.2019

Studio New Line se rozhodlo oživit svoji brutální hororovou sérii Nezvratný osud, najalo přitom scenáristy posledních několika Saw Patricka Meltona a Marcuse Dunstana. Předchozích pět snímků… (viac)

Andy Serkis opět opičákem

Andy Serkis opět opičákem

02.07.2010

...a spousta dalších pokračování. Co takhle Top Gun 2? Jerry Bruckheimer nemá dobrý rok – Princ z Persie neuspěl a Čarodějův učeň zřejmě dopadne ještě hůř. Účetnictví mu zachrání čtvrtí Piráti, ale… (viac)

Reklama

Reklama