Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zvláštne nadanie Alexa Chancea Browninga (Devon Sawa) sa objaví po prvý raz tesne po nástupe na palubu lietadla, ktorým má letieť so spolužiakmi na výlet do Paríža. Keď už sedí v kabíne so zapnutým bezpečnostným pásom a čaká na odlet, pred očami sa mu premietne strašná vízia, v ktorej vidí štart lietadla a jeho následnú explóziu, ktorú nik z pasažierov neprežije. Alex prepadne panike a vyzve všetkých, aby okamžite vystúpili, čím spôsobí medzi cestujúcimi taký rozruch, že ho posádka vykáže z lietadla spoločne s ďalšími šiestimi pasažiermi. Okrem Alexa sa tak ocitnú na letisku jeho kamaráti Tod Waggner (Chad Donella) a Billy Hitchcock (Seann William Scott), spolužiačka Clear Riversová (Ali Larter), ktorá inštinktívne vycítila, že Alexove obavy sú opodstatnené, Carter Horton (Kerr Smith), ktorý sa v lietadle s Alexom pobil a bol za to vyvedený i so svojou priateľkou Terry Chaneyovou (Amanda Detmer), a ich učiteľka, slečna Valerie Lewtonová (Kristen Cloke), ktorá sa dobrovoľne rozhodla, že so svojimi študentmi počká na ďalší let. Atmosféru vzájomného obviňovania preruší výbuch lietadla, ku ktorému skutočne krátko po štarte lietadla dôjde... Nikto nechápe, ako mohol Alex katastrofu predpovedať. Namiesto toho, aby mu boli vďační, naňho hľadia s nevraživosťou. Agenti FBI si jeho vysvetlenie vypočujú s nedôverou a začnú ho podozrievať. Hlavne vtedy, keď po niekoľkých týždňoch postupne umierajú tí, ktorí vďaka Alexovi prežili. Alex pochopí, že vďaka jeho predtuche sa im síce podarilo smrť oklamať - ale nie nadlho... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (768)

ripo 

všetky recenzie používateľa

Keď vidím v hereckom obsadení mnoho tínedežerov, začínam šípiť filmový odpad a fekálny humor. Tu to tak nebolo. Vidieť S.W.Scotta hrať "normálneho" človeka mi pripadalo ako niečo nereálne. ... Táto vyvražďovačka mala to správne napätie, aj napriek niektorých hluchším miestam, a spôsoby a prevedenie smrti hlavných aktérov smrti boli na úrovni. Na záver snáď už len : "Smrť si ťa nájde ..." ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Predstavte si vyvražďovačku s tínedžermi. Ďalší typický slasher, vravíte? Tak si predstavte vyvražďovačku s tínedžermi, ktorých sa snaží odstrániť samotná smrť. Prečo? Pretože jej už raz o vlások unikli. To už znie lepšie, nemyslíte? Originálny námet, slušné, neurážajúce spracovanie a sympatické obsadenie. Každú smrť predchádza nefalšovaná príprava rekvizít, kedy kamera pláva po priestore a pozorne si prezerá všetky objekty, ktoré by sa mohli stať vražedným nástrojom. Problém sa objavuje neskôr, hlavne v posledných 20 minútach až polhodine, kde sa smrť tak trochu utrhne z reťaze a začne vyvádzať psie kusy (niektoré pokusy o mord už boli vskutku over-the-top a balansovali na hrane trápnosti), ktoré rozbíjajú už tak krehkú omáčku v podobe vzrastajúcej paranoje a komplexu Boha u hlavného hrdinu. Škoda toho, inak by som šiel na 4*. 70% ()

Reklama

Tosim 

všetky recenzie používateľa

O tomhle filmu jsem slyšel od Legase, ale v půjčovně, kam jsem zašel, toužíce po nějakém silném zážitku, jsem po tom obalu sáhl víceméně vágně. To jsem neměl dělat!!! Pořád se volá po opravdu neotřelých nápadech a snímek toto vše splňuje - a ještě mnohem více. Neuvěřitelná jízda a taky docela krvavá - nečekal jsem to. Vynikající. Co nejdřív se musím podívat na díl druhý!!! Chce to jen využít příležitost. ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

Imponuje mi námet o Smrti, ktorú sa nedá nijakým spôsobom oklamať a zároveň zmeniť vopred daný osud. Spracovanie je skvelé a hlavne nepôsobí komicky alebo nudne. Vraždenie je v ďalších častiach určite intenzívnejšie, dvojka len čerpala z úspechu jednotky a nepokúsila sa vyžmýkať z ústredného námetu čosi viac. Úvodná havária lietadla je vynikajúca a aj záverečná scéna, ktorá na mňa pôsobila trochu samoúčelne, ma držala celý čas priklincovanú k sedačke. Určite jeden z tých kvalitnejších a originálnejších hororov, len škoda, že tie ďalšie dve časti už nemali čo ponúknuť. ()

Big Bear 

všetky recenzie používateľa

Na tohle jsem už asi krapet starý. Opravdu si myslíte, že pokud smrt (pokud tedy existuje jako nějaká vyšší moc) chce někoho zabít, shodí střešní tašku na balkon, tam rozbije květináč, ten spadne na kočku, ta mňoukne a vyleká důchodkyni, ta máchne holí a shodí žehličku, ta propálí koberec, ten zapálí dům, k tomu přijedou hasiči a uhasí jej, pak se však o zapomenutý neuklizený střep na silnici řízne do nohy teenager a umře na otravu krve? Já tedy ne. Celou partičku si mohla smrt vychutnat stokrát - mrtvicí počínaje.. Nemusela kvůli tomu měnit atmosférické vlivy či vyhazovat do povětří monitory od PC a celé baráky. No, jako námět to bylo vcelku originální, ale ty katastrofické jevy, které každé úmrtí provázely byly děsně přehnané. Celé mi to připomnělo moji dávnou hru na PC, kde jsem musel pomocí kovové kuličky jíž jsem dal počáteční impulz rozpohybovat celou škálu hejblátek a tím jí dostat na druhý konec mapy. Tuhle hru by dle tohohle filmu smrt s přehledem dohrála do konce a na ten nejobtížnější level !!! Pád Jumba 747 byl good. Tím ale končím. U mne je to jen za dvě zhaslé svíčky. * * ()

Galéria (75)

Zaujímavosti (47)

  • Ve filmu je Todovo (Chad Donella) jméno psáno s jedním „d“ místo obvyklých dvou. „Tod“ znamená v němčině smrt. (TaNya_)
  • Záběr na Alexovy (Devon Sawa) hodiny v úvodu filmu, na kterých se mění čas z 1:00 na 180, se natáčel pět dní, než se podařil technicky přesně načasovat. (TaNya_)

Súvisiace novinky

Režisér Spider-Mana chystá Star Wars seriál

Režisér Spider-Mana chystá Star Wars seriál

22.02.2022

Jon Watts (Cop Car, Spider-Man: Bez domova) pomohl nakopnout superhrdinskou značku Spider-Mana do miliardových výšin, a tak má teď v Hollywoodu a zejména u Disneyho velmi dobré jméno. Šéf Marvelu už… (viac)

Nový Nezvratný osud je na cestě

Nový Nezvratný osud je na cestě

12.01.2022

Občas stačí, když je známý tvůrce dostatečně velký fanoušek, aby se věci daly do pohybu. A přesně tím údajně režisér posledních Spider-Manů a thrilleru Cop Car Jon Watts opravdu je. Ještě spolu se… (viac)

Další Nezvratný osud od tvůrců Saw?

Další Nezvratný osud od tvůrců Saw?

14.01.2019

Studio New Line se rozhodlo oživit svoji brutální hororovou sérii Nezvratný osud, najalo přitom scenáristy posledních několika Saw Patricka Meltona a Marcuse Dunstana. Předchozích pět snímků… (viac)

Andy Serkis opět opičákem

Andy Serkis opět opičákem

02.07.2010

...a spousta dalších pokračování. Co takhle Top Gun 2? Jerry Bruckheimer nemá dobrý rok – Princ z Persie neuspěl a Čarodějův učeň zřejmě dopadne ještě hůř. Účetnictví mu zachrání čtvrtí Piráti, ale… (viac)

Reklama

Reklama