Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď tínedžer Percy zistí, že jeho brat je netvor, dôjde mu, že byť synom Poseidona nemusí byť len požehnanie, ale aj prekliatie. Nemá však veľa času o tom premýšľať, jeho útočisku na Zemi - Táboru polobohov - hrozí skaza, majú ho zničiť netvory. Niekto sa totiž snaží prebudiť Kronosa, jedného z pôvodných Titanov a otca najvyšších olympských bohov, ktorý jediný dokáže poraziť bohov aj polobohov a urobiť ich smrteľnými. A ktorý má s nimi ešte aj nevybavené účty...  Aby zachránili svoj domov, Percy s priateľmi sa vydávajú hľadať bájne Zlaté rúno. Cesta ich zavedie z Washingtonu na floridské pobrežie, odkiaľ vyplávajú smerom k Moru oblúd, ktoré ľudia poznajú ako Bermudský trojuholník. Počas divokého dobrodružstva musia čeliť obrovskému býkovi chrliacemu oheň, gigantickým Kyklopom a ďalším mytologickým bytostiam. V stávke je príliš veľa. Ak neuspejú, zanikne nielen ich útočisko na Zemi - Tábor polobohov, ale rozpadne sa aj celý Olymp. (TV JOJ)

(viac)

Videá (24)

Trailer 2

Recenzie (416)

honajz 

všetky recenzie používateľa

Mám rád, když filmy pro teenagery mají alespoň trochu inteligentní scénář a nedělají ze mě jakožto diváka pitomce. Tady jsou jasně rozdané karty, nesklouzává to do kýče, dodržuje pravidla žánru, dobře se na to dívá, je to chvílemi dokonce zábavné, a od dobrodružné podívané nečekám Kierkegaarda. Příběh odsýpá, triky jsou na úrovni, quest tak trochu na úrovni původního Souboje titánů, tedy přiměřený, snad jen ta zmrtvýchvstání a větší nevyužití zombie z občanské války mě štvalo. Na rozdíl od jiných stupidních teenagerských sérií včetně restartovaného Star Treku, si tohle na nic nehraje, nesklouzává to do patetičnosti, motivace jsou uvěřitelné, konání postav taky včetně jejich neúspěchů i úspěchů. Ani jedno není buď zveličováno, aby divák musel ronit slzy, nebo heroizováno, aby si divák řekl, jaký je hrdina chlapák. Právě ta střídmost z toho dělá lepší film, než jsou veškeré jiné podobné. A samozřejmě mne potěšil Fillion, tentokrát ne jako Castle. ()

CBD 

všetky recenzie používateľa

Percy Jackson: Moře nestvůr je solidní dětskou fantasy, která je zvládnutá jak po režijní, herecké či trikové stránce. Pokud chcete hledat problém, hledejte ve scénáři, který je právě díky ohledům na cílovou skupinu místy hodně zkratkovitý, nebo naopak doslovný. Celkově sice nejde o nadprůměrný film, který by měl šanci zabavit jak děti i dospělé, ale ti dospělí u jeho sledování nebudou trpět tolik, jak mohli původně předpokládat. ()

Reklama

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Snímek, který v názvu slibuje celé moře nestvůr, ale nakonec vám jich dá jenom pár, protože víc ani není třeba. Bude to stačit. Divák bude mít pocit, že dostává naprosto skvělou podívanou, i když je to jen splácání několik bájí dohromady, a to v celek, který je skutečně hrozný mišmaš. Snaha o hlášky je hezká, jen jich je celkem málo. Mládeži by se tohle mohlo líbit, prznění bájí jim asi tolik vadit nebude. ()

IQ Tiqe 

všetky recenzie používateľa

Teenagerské dobrodružství, tentokrát víc ve fantasy prostředí než mezi lidmi, zato s teenagerským chováním a mluvou. Děj místy postrádá logiku a popravdě je dost nudnej. Jediné plus je zábava daná dialogy. Docela jsem se nudil. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 4 | hudba 7 | humor 2 | akce 7 | pustil bych si znovu 4 ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Prvého Percyho som nevidel, ale zaujímavo nastrihané ukážky ma presvedčili o tom dať „Moři nestvůr“ šancu. Popravde, do prvého filmu sa po tejto skúsenosti už rozhodne nepustím. Na Percy Jacksonovi je totiž možné nájsť pozitíva len veľmi ťažko. (pod)Priemerný režisér Thor Freudenthal natočil jednu infantilnú, nesúrodú vykrádačku Harry Pottera, ktorej by svedčal akurát doobedňajší vysielací čas počas pracovného týždňa na nejakej druhoradej televíznej stanici, a nie veľké plátno. Celá mytológia, ktorú sa film snaží vytvoriť je úplne chabá a nepodstatná. O samotných bohoch sa tu síce hovorí v každej druhej vete, ale nie sú nijako znázornení, čiže by sa nič nestalo, ak sa v scenári vôbec nevyskytovali, a tým pádom pre príbeh pôsobia úplne nepodstatne. Navyše samotné ľudské postavy sú nezaujímavé, dohromady tárajú o ničom, chovajú sa detinsky a vo výsledku Vám bude od prvej sekundy ukradnuté, čo sa s nimi stane a kam dej smeruje. Celé to je navyše až príliš okatá vykrádačka Potteroviek, resp. snaha zviesť sa na ich úspechu – pri scéne s taxíkom to priam až bije do očí! (a to vôbec nie som fanúšikom Pottera, takže udelené hodnotenie nie je výsledkom pocitu krivdy). Namiesto toho sa film sústredí na predvedenie čo najväčšieho množstva chabej akcie, ktorá má základ v hromade digitálnych efektov. To by možno nebolo na škodu, ak by film dokázal ponúknuť pútavý vysokorozpočtový vizuál. S 90 miliónmi amerických doláčov však dnes už blockbuster nenatočíš a druhý Percy Jackson aj tak vyzerá. Triky sú na úrovni ledva konca deväťdesiatich rokov, bájne stvorenia do obrazu vôbec nesedia, nepôsobia ani jedným pixelom prirodzene a navyše sa s takouto mizériou pokúšajú každú chvíľu o 3D efekt hádzaním predmetov priamo do plátna, čo len podčiarkuje hlúposť celého filmu. Tým pádom trpí aj spád filmu, pretože napriek tomu, že film servíruje akčnejšie scény každú chvíľu, tak budete si priať, aby čím skôr skončili. Aby som len nekritizoval, tak akcia, aj napriek tomu, že je úplne zúfala, sterilná, rutinná a miestami až trápna, je natočená aspoň maximálne prehľadne. Mladiství herci nie sú úplne na zahodenie a občas budia aj sympatie, len hrajú absolútne nezaujímavé postavy. Vydaril sa asi aj tak jeden vtip – o zrušenom seriály. Stále to je však zúfalo málo, na viac ako tú jednu hviezdu to rozhodne nebude. ()

Galéria (108)

Zaujímavosti (16)

  • Mezi filmem a knihou je několik rozdílů. Kniha například začíná Percyho (Logan Lerman) snem o tom, že je Grover (Brandon T. Jackson) v nebezpečí, ne příběhem Thalie (Paloma Kwiatkowski) o její smrti. Ve filmu je dále vynechána např. vybíjená s kanibaly  ze začátku knihy. Ve filmu se soutěžilo ve šplhu na věž, zatímco v knize se konaly vozatajské závody. Vynechanou postavou ve filmu je Tantalos, který měl nahradit Cheirona, který byl vypovězen do vyhnanství. V knize se oproti filmu Percy s Tysonem (Douglas Smith) potká ve škole, kam Percy chodil. Clarisse (Leven Rambin) v knize plula na lodi konfederace, ne na moderním bitevníku, jak je vidět ve filmu. Lukova (Jake Abel) loď Andromeda byla v knize výletní lodí, ne jachtou jako ve filmu a v knižní předloze se Luke nepokusil Kronose oživit. (Dracconnis)
  • Palica s dvoma hadmi, ktorú drží Hermes (Nathan Fillion), sa podľa gréckej mytológie nazýva caduceus. Vznikla z lieskovej palice, ktorú mu na znak uzmierenia venoval Apolón. Mala zázračnú schopnosť uzmierovať a utišovať škriepky. Keď ju raz Hermes hodil medzi dva zápasiace hady, hneď sa prestali hrýzť a ovinuli sa okolo nej. (Greenpeacak)
  • Než se Logan Lerman ujal role, Percyho Jacksona předtím neznal. S knižní sérií ho seznámili až jeho mladší bratranci. (Zdroj: Abicko.cz) (Dracconnis)

Súvisiace novinky

Percy Jackson míří na Disney+

Percy Jackson míří na Disney+

16.05.2020

Knižní fantasy sága Percy Jackson se dočká nové adaptace na streamovací službě Disney+. Zprávu potvrdil autor předlohy Rick Riordan. Příběh vypráví mix řecké mytologie, historie a kouzel, v jehož… (viac)

A kdy vlastně uvidíme...

A kdy vlastně uvidíme...

04.06.2012

...pokračování X-Men, Spielbergovu novou scifárnu nebo druhého Thora? Hollywoodská studia čachrují s daty premiér a obsazují volné termíny pro předpokládané hity. Tak především: příští rok Amerika… (viac)

Reklama

Reklama