Reklama

Reklama

Predvianočná nočná mora

  • Česko Ukradené Vánoce (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kultový animovaný film z produkcie Tima Burtona s vynikajúcou hudbou a pesničkami Dannyho Elfmana. Jack Skellington, smutný kostlivec s tekvicovou hlavou a nekorunovaný vládca Halloweenového mestečka, sa nudí. Veď koho by už vzrušoval permanentný Sviatok Všetkých svätých, ktorý v Halloweentowne trvá celý rok? Ani jeho najmilovanejšiu prácu, strašenie detí, ktorú vykonáva svedomito a invenčne, tento rok nik neocenil. Všetkých pobláznili nové hviezdy, populárni upíri, ktorí vytvorili rekord v pití ľudskej krvi za noc. A dokonca vyhrali aj hokejový zápas na cintoríne s lebkou namiesto puku!

Jedného dňa sa Jack náhodou ocitne v susednom Vianočnom meste. Celkom ho uchvátia vianočné sviatky, ktoré doteraz nepoznal všade vládne radosť detí, Santa Claus, jeho darčeky a šťastie dospelých. Aj Jack by rád obdaroval obyvateľov Vianočného mestečka a prekvapil ich počas sviatkov čímsi, čo nikdy nevideli a nezažili Halloweenom! Rozhodne sa im preto zinscenovať Vianoce v haloweenovom šate. V tom mu majú pomôcť jeho priatelia zo záhrobia. Obyvatelia Halloweentownu, umrlci, kostlivci, netopiere, strašidlá a škriatkovia sa už radujú, ako potešia svojich blízkych susedov. Ale nie je to také jednoduché, ako si predstavovali! Unesú toho odpudzujúceho tlsťocha Santu Clausa, aby neškodil, vyrobia krásne hračky a Jack ich nadeľuje deťom Vianočného mesta zo záprahu ťahanom kostrami mŕtvych sobov. No výsledok nie je uspokojujúci. Deti vybaľujú očarujúce umrlčie lebky, prítulné žravé netopiere či nežné bábiky kostlivcov - ale prečo kričia hrôzou a zamdlievajú z hnusu? Protilietadlové delá už mieria na oblohu a snažia sa zostreliť ten diabolský záprah, rozsievajúci do nechápajúcich detských srdiečok zmätok a strach... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (795)

Dudek 

všetky recenzie používateľa

Naprosto úžasné, Ukradené Vánoce Tima Burtona předčily všechny mé představy. Nádherný a neuvěřitelně smutný film vypráví ten nejzběsilejší příběh, jaký si jen dovedu představit. Nejzvláštější na něm je snad jen to, že to prostě není Burtonův film. Chybí tomu takový ten klasický rukopis. Asi tu nikdo nebude souhlasit, ale tenhle snímek je prostě jen a pouze Selicka, Burtonovi patří stejně úchvatná Mrtvá nevěsta. ()

Jezinka.Jezinka 

všetky recenzie používateľa

I tak zábavný svátek jako je nepochybně Halloween tam, kde je doma a není to trapná zpitvořená křeč, se začne zajídat, pokud je to jedinou životní náplní. Pak může být a bude lákavá i vánoční přeslazenost, protože ono "HOHOHO, TŘESTE SE, UBOZÍ SMRTELNÍCI!" v sobě chtě nechtě má něco přitažlivého. Vedle hlavního příběhu je tady parafráze na Frankensteina, který si místo monstra stvoří dokonalou partnerku, pro kterou on není nejen dokonalým, ale ani vyhovujícím partnerem. Tomu se říká dokonalé selhání. Hohoho. ()

Reklama

HoneyBunny 

všetky recenzie používateľa

Kde jinde budete fandit ne Santovi, ale partě halloweenských příšerek? Kde jinde vám naservírují love story Frankensteinovy nevěsty a kostlivce? Burton pro vás má kopu dalších originálních nápadů. Tohle je krásně morbidní vánoční dáreček, kterému neodolá nikdo, kdo má rád film. Najít ho tak na dívídíčku pod stromečkem... ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Či je jar, leto alebo jeseň vždy si rád pozrem nejaký film o Vianociach. Samozrejme, že v zime to má najväčšie kúzlo. Mám však pre vianočné príbehy slabosť a preto si ich doprajem i počas roka. Niektoré z nich si dá sa povedať pravidelne pripomínam. Včera večer som si znova pustil americký animovaný snímok "Predvianočná nočná múra" (The Nightmare Before Christmas) z roku 1993. Film z produkcie Walt Disney Pictures, na ktorom sa podieľal môj obľúbený režisér Tim Burton, ma opäť potešil. Bizarný, temný, morbidný muzikál o ukradnutých Vianociach bol super. V strašidelnom meste Halloween chceli usporiadat veselé Vianoce. Bola to parádna emo jazda. **** ()

Rover 

všetky recenzie používateľa

Trochu mě zarazilo, že televize upozorňovala, že pořad není vhodný pro děti a mladistvé. No, nevím, mně to přišlo právě naopak. Na tohle by se děti měli dívat, tohle by měli dávat v hlavním vysílacím čase. A ne ty stupidity, které dětem naservírují vše polopaticky a bezmyšlenkovitě. Tomuhle veledílu především nechybí vtip, je ho tu přehršel. Jeden za všechny - hadrová panenka Sally si radši povolí stehy a nechá svému trýzniteli svou ruku, než by u něj zůstala celá. HUDBA: Danny Elfman - půvabné písničky s nápadem. ()

Galéria (88)

Zaujímavosti (26)

  • Oproti klasické loutkové animaci, čítající 14 políček kinofilmu za sekundu, je zde použito 24 políček, které jsou typické pro hraný film. (Trainspotter)
  • Loutky měly pět prstů (namísto obvyklých čtyř) a pečlivě se synchronizovalo otevírání úst s hlasem. (Trainspotter)
  • Henry Selick, který se ocitl v poměrně nevděčné roli, také prohlásil: Tim snesl vejce, ale já jej musel vysedět. On se ve studiu za ty dva roky objevil snad jen pětkrát.“ (Trainspotter)

Súvisiace novinky

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

24.01.2013

„Kniha hřbitovů“ populárního fantasy autora Neila Gaimana je tak trochu hororovou variací na slavnou Knihu džunglí. Jak už název napovídá, neodehrává se v džungli, ale na hřbitově, kde sirotu jménem… (viac)

Reklama

Reklama