Reklama

Reklama

Predvianočná nočná mora

  • Česko Ukradené Vánoce (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Kultový animovaný film z produkcie Tima Burtona s vynikajúcou hudbou a pesničkami Dannyho Elfmana. Jack Skellington, smutný kostlivec s tekvicovou hlavou a nekorunovaný vládca Halloweenového mestečka, sa nudí. Veď koho by už vzrušoval permanentný Sviatok Všetkých svätých, ktorý v Halloweentowne trvá celý rok? Ani jeho najmilovanejšiu prácu, strašenie detí, ktorú vykonáva svedomito a invenčne, tento rok nik neocenil. Všetkých pobláznili nové hviezdy, populárni upíri, ktorí vytvorili rekord v pití ľudskej krvi za noc. A dokonca vyhrali aj hokejový zápas na cintoríne s lebkou namiesto puku!

Jedného dňa sa Jack náhodou ocitne v susednom Vianočnom meste. Celkom ho uchvátia vianočné sviatky, ktoré doteraz nepoznal všade vládne radosť detí, Santa Claus, jeho darčeky a šťastie dospelých. Aj Jack by rád obdaroval obyvateľov Vianočného mestečka a prekvapil ich počas sviatkov čímsi, čo nikdy nevideli a nezažili Halloweenom! Rozhodne sa im preto zinscenovať Vianoce v haloweenovom šate. V tom mu majú pomôcť jeho priatelia zo záhrobia. Obyvatelia Halloweentownu, umrlci, kostlivci, netopiere, strašidlá a škriatkovia sa už radujú, ako potešia svojich blízkych susedov. Ale nie je to také jednoduché, ako si predstavovali! Unesú toho odpudzujúceho tlsťocha Santu Clausa, aby neškodil, vyrobia krásne hračky a Jack ich nadeľuje deťom Vianočného mesta zo záprahu ťahanom kostrami mŕtvych sobov. No výsledok nie je uspokojujúci. Deti vybaľujú očarujúce umrlčie lebky, prítulné žravé netopiere či nežné bábiky kostlivcov - ale prečo kričia hrôzou a zamdlievajú z hnusu? Protilietadlové delá už mieria na oblohu a snažia sa zostreliť ten diabolský záprah, rozsievajúci do nechápajúcich detských srdiečok zmätok a strach... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (795)

novoten 

všetky recenzie používateľa

Krásná bizarnost, kterou v sobě Burton držel ještě dlouho předtím než se v Hollywoodu prosadil naplno. Je neopakovatelný zážitek sledovat jeho morbidní fantazii běžící na plné obrátky. Tohle dílko je tak napůl jeho a napůl Dannyho Elfmana, který stvořil možná svoji nejpodmanivější hudební kompozici a navíc perfektně nazpíval Jacka. Předvánoční můra noční, která už začíná sympaticky patřit i k tuzemským svátečním programům. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Nech sa snazim akokolvek, nedokazem prist na chut tymto animovanym filmom aj napriek obrovskej kreativite tvorcov pri roznych postavach, pricom maju u mna poklonu podobne, ako aj pri MRTVEJ NEVESTE TIMA BURTONA (2005), pretoze taketo nieco natocit chcelo obrovsku trpezlivost a vela prace a taktiez texty pesniciek, ako i samotny scenar. Mne osobne by tam spievanie vobec nechybalo, skor by som privital, keby tam ziadne spievanie nebolo, ale to by este viac skratilo uz i tak kratky 70 minutovy film. Aj ked v tomto filme sa objavil Burton len ako producent, radsej privitam skor jeho klasicke hrane filmy. Hudba Dannyho Elfmana je skvela, ako vzdy :-) ... 28.05.2009 ___ Danny Elfman - (Spievajúci Jack Skellington / Barrel / Klaun s odtrhnutou tvárou) +++ Chris Sarandon - (Jack Skellington) +++ Catherine O´Hara - (Sally / Shock) +++ William Hickey - (Dr. Finkelstein) +++ Glenn Shadix - (Mayor) +++ Paul Reubens - (Lock) +++ Produkcia: Tim Burton, Danny Elfman +++ Hudba: Danny Elfman +++ ()

Reklama

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

Ne, neustále se přesvědčuju, že animák prostě není můj šálek kávy. Animace samotná nebyla špatná, velká fantazie z ní na mě dýchala v každém záběru, avšak hororové, komediální prvky jsem zde hledal stěží. Co se týček písniček; ty se mi líbily, to zase jo, ale někdy mi ty pěvecké kreace připomínaly spíše rapování za doprovodu hudby, což mi mírně kazilo výsledný dojem z nich. Bohužel na slabší průměr film sráží jeho příběh. Nezačal sice vůbec špatně, ale pořádně mě začal bavit až při nadělování dárků Jackem. Mé srdce plesalo, když byl ten věčně vychechtaný, pupkatý jeliman v červeno-bílém hávu (ano, myslím toho zmetka Santu ;-) ) užuž ve spárech Oogieho Boogieho, když...no, zkrátka pak už mě přestal děj zajímat a nevzrušila mě ani závěrečná romance (ikdyž pěkně nazpívaná). ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Je až s podivem, jak tento animovaný muzikálový komediální hororový příběh dokázal Tim Burton předčit dlouhých 12 let po tomto, podobným ale naprosto jiným filmem o Mrtvé nevěstě. I když ho točil Henry Selick, Tim Burton se nezapře, to v žádném případě. Hudba fantasticky zní v podání Danny Elfmana a jestli jste nevěděli, že umí zpívat, zde se o tom přesvědčíte. Samotný příběh je nádhernou kulisou Vánoc a možná Vám to příjde divný, ale takovýto film se na samotné Vánoce rozhodně hodí. Škoda jen, že naše televize nejsou schopné ho v tom období vysílat v příhodném čase. Co naplat, nechápou co je dobrá a to je všeobecně známo. Jenže tento film si z toho nic nedělá a i tak každým rokem dokáže u nás doma rozeznít Vánoční shon fantastickou muzikou, vtipným příběhem a Burtonovskou atmosférou, která prostě a jednoduše nemá ve světě filmu obdoby. In fact: This is Halloween ! --- První cenu, za nejvíc odsáté krve za jediný večer, získávají upíři. Pochvalu a druhou cenu obdrží pijavice z temné laguny. ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

V tomto filme producent Burton takisto ako aj v Mŕtvej neveste, popustil uzdy svojej fantázii a pomáhal pri tvorení originálneho sveta plného zhovorčivých a citlivých kostier sprevádzajúc nádherný hudobný doprovod Dannyho Elfmana, ktorý je úzko spätý s množstvom vtipných a sarkastických narážok a okrášlený krásnou vizuálnou formou. K dosiahnutiu výslednej chuti si režisér Selick neodpustil dávku morbidity, temnej atmosféry a čierneho humoru prinášajúci fascinujúci drajv a inteligentnú zábavu. Pre fanúšikov Tima Burtona a morbídnych príbehov priam stvorené. ()

Galéria (88)

Zaujímavosti (26)

  • Henry Selick, který se ocitl v poměrně nevděčné roli, také prohlásil: Tim snesl vejce, ale já jej musel vysedět. On se ve studiu za ty dva roky objevil snad jen pětkrát.“ (Trainspotter)
  • Tim Burton se zprvu setkal s odmítavým postojem producentů studia Disney. Až teprve po natočení Batmana, nejúspěšnějšího filmu roku 1989 s milionovými tržbami, se věci začaly hýbat. (Trainspotter)
  • Film byl vytvořen technologií stop motion a animátoři vycházeli z veršů a obrázků Tima Burtona. (Duoscop)

Súvisiace novinky

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

24.01.2013

„Kniha hřbitovů“ populárního fantasy autora Neila Gaimana je tak trochu hororovou variací na slavnou Knihu džunglí. Jak už název napovídá, neodehrává se v džungli, ale na hřbitově, kde sirotu jménem… (viac)

Reklama

Reklama