Reklama

Reklama

Predvianočná nočná mora

  • Česko Ukradené Vánoce (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Kultový animovaný film z produkcie Tima Burtona s vynikajúcou hudbou a pesničkami Dannyho Elfmana. Jack Skellington, smutný kostlivec s tekvicovou hlavou a nekorunovaný vládca Halloweenového mestečka, sa nudí. Veď koho by už vzrušoval permanentný Sviatok Všetkých svätých, ktorý v Halloweentowne trvá celý rok? Ani jeho najmilovanejšiu prácu, strašenie detí, ktorú vykonáva svedomito a invenčne, tento rok nik neocenil. Všetkých pobláznili nové hviezdy, populárni upíri, ktorí vytvorili rekord v pití ľudskej krvi za noc. A dokonca vyhrali aj hokejový zápas na cintoríne s lebkou namiesto puku!

Jedného dňa sa Jack náhodou ocitne v susednom Vianočnom meste. Celkom ho uchvátia vianočné sviatky, ktoré doteraz nepoznal všade vládne radosť detí, Santa Claus, jeho darčeky a šťastie dospelých. Aj Jack by rád obdaroval obyvateľov Vianočného mestečka a prekvapil ich počas sviatkov čímsi, čo nikdy nevideli a nezažili Halloweenom! Rozhodne sa im preto zinscenovať Vianoce v haloweenovom šate. V tom mu majú pomôcť jeho priatelia zo záhrobia. Obyvatelia Halloweentownu, umrlci, kostlivci, netopiere, strašidlá a škriatkovia sa už radujú, ako potešia svojich blízkych susedov. Ale nie je to také jednoduché, ako si predstavovali! Unesú toho odpudzujúceho tlsťocha Santu Clausa, aby neškodil, vyrobia krásne hračky a Jack ich nadeľuje deťom Vianočného mesta zo záprahu ťahanom kostrami mŕtvych sobov. No výsledok nie je uspokojujúci. Deti vybaľujú očarujúce umrlčie lebky, prítulné žravé netopiere či nežné bábiky kostlivcov - ale prečo kričia hrôzou a zamdlievajú z hnusu? Protilietadlové delá už mieria na oblohu a snažia sa zostreliť ten diabolský záprah, rozsievajúci do nechápajúcich detských srdiečok zmätok a strach... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (795)

Rover 

všetky recenzie používateľa

Trochu mě zarazilo, že televize upozorňovala, že pořad není vhodný pro děti a mladistvé. No, nevím, mně to přišlo právě naopak. Na tohle by se děti měli dívat, tohle by měli dávat v hlavním vysílacím čase. A ne ty stupidity, které dětem naservírují vše polopaticky a bezmyšlenkovitě. Tomuhle veledílu především nechybí vtip, je ho tu přehršel. Jeden za všechny - hadrová panenka Sally si radši povolí stehy a nechá svému trýzniteli svou ruku, než by u něj zůstala celá. HUDBA: Danny Elfman - půvabné písničky s nápadem. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Mierne natiahnutý príbeh rozvíjajúci motív nespokojnosti sveta v ktorom žijeme. Tu je to svet príšer, duchov a monštier a hlavným nespokojným je kostlivec Jack, ktorému monotónnosť halloweenského strašenia ide na nervy. Jedného dňa objaví čarovný svet Vianoc a onedlho nájde zmysel ako prispieť svojou troškou do komína. Dokonalé výtvarné stvárnenie bábok a zaujímavé detaily neprekryli slaboduchosť deja a trhliny nudy, ktoré mala zrejme vyplniť originálna hudba. Tá však v mojom prípade nezabrala, rovnako ako odkazy na mne cudzie mystické detské ikonky (santa Claus na saniach, Halloween). Ľudsky tvorivé hrejivé teplo idúce zo srdca (nech už je akokoľvek morbídne a cynické) som v tomto prípade neucítil. Namiesto toho som videl chladný a vykalkulovaný, hoci technicky a výtvarne obstojne zvládnutý muzikál. ()

Reklama

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Překrásné animované dítko Tima Burtona, které s přibývajícími roky nic neztrácí. Originální a VELMI černý humor v duchu pohádek pro nebojácné děti, doplněný skvělými písničkami i hudbou Dannyho Elfmana (tenhle OST se mi překvapivě líp poslouchá samostatně), a co vůbec lze napsat jiného než ti, kdož tak učinili přede mnou. Dávám 90% a dodávám, že Corpse Bride je mi přece jen trošku milejší...to bude asi tím Heleniným hlasem;) ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

V tomto filme producent Burton takisto ako aj v Mŕtvej neveste, popustil uzdy svojej fantázii a pomáhal pri tvorení originálneho sveta plného zhovorčivých a citlivých kostier sprevádzajúc nádherný hudobný doprovod Dannyho Elfmana, ktorý je úzko spätý s množstvom vtipných a sarkastických narážok a okrášlený krásnou vizuálnou formou. K dosiahnutiu výslednej chuti si režisér Selick neodpustil dávku morbidity, temnej atmosféry a čierneho humoru prinášajúci fascinujúci drajv a inteligentnú zábavu. Pre fanúšikov Tima Burtona a morbídnych príbehov priam stvorené. ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Tim Burton a Danny Elfman jsou jasnou zárukou nečeho pohádkově-temného a přesto krásného. Elfmanova geniální pohádkově hororová hudba podle mě nemá konkurenci ve svém stylu a v tomto filmu opět ukazuje jak dokonale umí skládat hudbu. Poutavý příběh s animovanými postavičkami, které jsou tak hnusné až jsou krásné a srandovní. Halloweenské město plné potvůrek od upírů, přes duchy, kostlivce, čarodějnice až ke zlým dětem. Deprimovaný Jack, který již má dost stereotypu stále se opakujícícho Halloweenu. Pak pozná další svátek a tím jsou Vánoce. Je jimi okouzlena fascinován a nedokáže pochopit, že každý svátek má svůj smysl, svůj význam své důležité místo. Krásné, mrazivé, vtipné a fascinující. ()

Galéria (88)

Zaujímavosti (26)

  • Danny Elfman se zde projevil jako dokonalý tvůrce, nejenže složil hudbu a napsal slova, ale i propůjčil svůj zpěv několika postavám v čele s Jackem Skellingtonem. (Trainspotter)
  • Postava kostlivce Jacka měla přes 400 hlav, které zachycovaly každou jeho emoci nebo pohyb obličejových částí. (Rollo_Tomasi)
  • Loutky měly pět prstů (namísto obvyklých čtyř) a pečlivě se synchronizovalo otevírání úst s hlasem. (Trainspotter)

Súvisiace novinky

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

24.01.2013

„Kniha hřbitovů“ populárního fantasy autora Neila Gaimana je tak trochu hororovou variací na slavnou Knihu džunglí. Jak už název napovídá, neodehrává se v džungli, ale na hřbitově, kde sirotu jménem… (viac)

Reklama

Reklama