Reklama

Reklama

Dr. Ludsky

(seriál)
Slovensko, 2011, 8 h 55 min (Minutáž: 51–58 min)

Kamera:

Martin Žiaran

Hudba:

Martin Hasák

Hrajú:

Tomáš Maštalír, Vladimír Kobielský, Martin Mňahončák, Jana Kolesárová, Dominika Kavaschová, Vanessa Biermannová, Ondřej Daniš, Tibor Vokoun, Róbert Jakab (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(10)

Obsahy(1)

Pôvodný seriál televízie JOJ prináša medicínske príbehy úplne inak ako doteraz. Fiktívne príbehy o lekárskych pochybeniach či zlyhaniach sa v mnohých prípadoch inšpirovali skutočnými udalosťami. Tomáš Maštalír ako MUDr. Daniel Ludsky je odborník na diagnózy a zanedbanie lekárskej starostlivosti. Ako súdny znalec často spolupracuje s políciou. Dr. Ludsky nie je  hrdina, na akých sme zvyknutí – je inteligentný, nekompromisný, arogantný a netrpezlivý. Neznáša lajdáctvo a neschopnosť, takže medzi kolegami veľa priateľov nemá. Ale verí v pravdu a v právo pacienta na slušné zaobchádzanie. Ani v súkromí nie je veľmi šťastný. Je rozvedený a popri práci sa snaží nájsť si čas na svoju dospievajúcu dcéru. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (220)

dodona 

všetky recenzie používateľa

Dovolím si dať neobjektívne 4 ****, lebo na slovenské pomery sa jedná o nadpriemerný seriál (minisériu). Osobne mám síce silný pocit, že väčšina našich hercov nevie hrať mimo javiska - recitujú texty ako bášničky (že Vanesska), čo ma dosť irituje a ich afektovanosť (že Ondřej) ma dokonca desí, no Maštalír medzi nich nepatrí a spolu s charizmou a povahou alá House je jednoznačným ťahúňom seriálu. Oceňujem snahu o inteligentné zápletky z medicínskeho prostredia ale v slovenskom filmovom/seriálovom prostredí (scánaristickom aj režisérsko) asi ešte stále pretrváva dojem, že slovenský divák je tupý a vďačný za všetko, čo mu pustíme, a preto si netreba dávať pozor na detaily. Suma sumárum, zniesla by som ďalšiu sériu (rozhodne viac ako ďalšie diely Paneláku). ()

GlamourCat odpad!

všetky recenzie používateľa

To má být nějaký dr. House na slovenský způsob? Od první minuty je to nepříjemné, nemravné a hlavně strašně moc ohrané. Navíc blbeček Maštalír není ani maličko, ale ani vzdáleně sexy. A když je to celé o tom, že je to sarkastický, ale sexy a inteligentní doktor, tak to ztrácí význam. Ani charismatický není, jako někdy umí být Hugh Laurie. Všetko zle. ()

Reklama

Arbiter

všetky recenzie používateľa

Máte aspoň jednoho známého, který je neuvěřitelně zbytečný, prázdný, hloupý, nepřirozený, šroubovaný a trapný? Takový ten typ, co čte knihy o entuziasmu, cílevědomosti a sebevědomí, a na základě toho získá neutuchající pocit, že se stal průsečíkem dokonalostí. Pravděpodobně bude mít pod nosem pečlivě pěstované chmíří, protože došel k závěru, že mu to přidá na důvěryhodnosti a z vlasů mu budou odkapávat hrudky gelu. No, tak to je Dr. Ludsky. Ne jako postava, ale jako seriál. Že ho u nás navíc dabuje Martin Stránský, je takový závěrečný fail. ()

alienemo 

všetky recenzie používateľa

Veľa som od tohto seríálu nečakal. Už z pôvodných upútaviek bolo jasné že pôjde o mix vykrádačiek zahraničných seriálov. V ramci slovenskej tvorby nadpriemer. Inak je to priemer. Výkony herecke sú fajn, herci sympatický. Je treba popracovať na dialogoch a hlavne na hudbe. Nechápem prečo všetky slovneské seriály majú v pozadi rovnaku hudbu. Hlavne v Ludskom je to do uši bijúca nevhodnosť. V každom prípade čakám na ďalšie diely a uvidíme či si to jojka dokáže udržať aspoň v tejto úrovni, poprípade to vylepšiť ()

mikhail odpad!

všetky recenzie používateľa

Takto to dopadne, ked tvorca seriálu Odsúdené zoberie vulgarizmy a akože "akciu" z Odsúdených, pridá nové "nezvyčajné prostredie", "drsňáka" v hlavnej úlohe okopírovaného slovenského Dr. Housa (bohužiaľ bez jeho charizmy) a vznikne táto zlátanina. Neviem, kam speje dnešná televízia, ale podobný brak odmietam sledovať. Ak to bude mať za následok, že televíziu prestanem sledovať úplne...prosím nevidím v tom problém a dokonca budem rád. ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (13)

  • Pôvodný desaťdielny seriál televízie JOJ prináša medicínske príbehy úplne inak ako doteraz. Fiktívne príbehy o lekárskych pochybeniach či zlyhaniach sa v mnohých prípadoch inšpirovali skutočnými udalosťami. (ash99)
  • Seriál, ktorý pozerá Ludskeho ex (Jana Kolesárová) v prvej časti, sú Odsúdené, ktoré vyrábala rovnaká spoločnosť ako Dr. Ludskeho. (matthew.17)
  • Seriál mal pôvodne vzniknúť v roku 2009 s plánovaným nasadením v roku 2010, no jeho nakrúcanie začalo až 12. júna 2010 a premiéru mal na jar 2011. (fugyx)

Reklama

Reklama