Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Sci-Fi
  • Horor
  • Krimi

Recenzie (195)

plagát

Blue Beetle (2023) 

Jedno sa DC od WB musí priznať. Prekonáva očakávania. Pred pozretím som si vravel, že horšia sračka ako Flash to predsa byť nemôže. DC sa prekonalo a poskytlo niečo ešte horšie ako Flash. Triky na televíznej úrovni, scénar je slaboduchý, akcie je strašne málo a je nezáživna a nenapaditá. Dialogy sú na úrovni mexickej telenovely vrátane infantilného humoru. Niet divu, že sa Warneri musia pustiť do reštartu, lebo tohto hrdinu nikdy nemali pustiť do sveta. Aj Marvel aj DC majú hrdinov, ktorí nechcú zabíjať ale zatiaľ ani jeden to nespracoval takto otrasne.

plagát

Zabijakov osobný strážca 2 (2021) 

Nebyť poslednej polhodiny (plus mínus) tak ide o čistý odpad. Vtipy nemajú šťavu, je to dlhe, niekedy v polovici som už dúfal, že to čoskoro skončí. Chémia medzi Reynoldsom a Jacksonom nám niekam zmizla, pravdepodobné vplyvom Salmy Hayek. Jednotka bavila celý čas, postavy mali chémiu, vtipy boli úderne. Tu sa patláme od piateho k deviatemu s dlhými zachádzkami do minulosti postáv. Akcia by to mohla zachrániť ale je nejaká nezaujímavá. Teda až na poslednú polhodinu. Suma sumárum mi príde aj tých 57% veľa.

plagát

Rovnodennost (2020) (seriál) 

Jeden by si povedal, že 6 dielov nemôže byť veľa. Že je to tak akurát na rozpovedanie takéhoto príbehu. Jeden by sa mýlil. Serial mal mať maximalne 4 časti a aj tak by tam bol priestor pre vatu. Problém je spôsob rozprávania príbehu. Tvorcovia si mali vybrať, či podstatou bude vyšetrovanie v súčastnosti alebo flashbacky. Nevybrali. Sú rovnomerne zastúpene a dochádza k tomu, že flashbacky sú zo 60% zbytočné a len naťahuju dej, a vyšetrovanie tiež veľmi nedáva zmysel. Najhoršie je, že serial vlastne nemá žiadny wow moment a aj to vyvrcholenie je nemastné neslané, nedáva veľmi zmysel a vlastne vám je to po celom tom čase ukradnuté. Hlavne keď viete podstatu všetkého v 5tej časti a vytušiť ste to mohli v druhej. Herecké obsadenie je v pohode, viac menej sympatické. Filtre kamery sa snažia navodiť atmosféru ale pri zlom rozprávani to nevychádza. Takže v konečnom hodnotení je to sklamanie.

plagát

Řád - Série 2 (2020) (séria) 

Tak druhá séria je oficialne posledná. Netflix to zrušil.

plagát

Mulan (2020) 

Jedna hviezda za obsadenie a kostýmy. Viac si to nezaslúži. Nevadí mi štýl epickej historickej fantasy. Bavili ma filmy z podobného súdka ako The Great Wall a 47 Ronins. Bohužiaľ narozdiel od zmienených filmov tento nemá žiadny nádhľad, poriadnú akciu a tvári sa to strašne vážne v zmysle: toto sú životné múdra, rodinka riaď sa nimi, deti poslúchajte. A keď neposlúchate tak aspoň zachráňte cisára. Záchraniť by to mohla akcia ale je jej málo a je to riadna tragédia. Čínske a korejské seriáy poskytuju kvalitnejšiu akciu za menšiu cenu. Hlavne záverečná bitka a záverečný súboj je na zaplakanie. Škoda premárneného potenciálu. Lebo ten tam bol. Len to by sa museli tvorcovia rozhodnúť či chcú rozprávku, fantasy alebo historickú fantasy. Nerozhodli sa a takýto paškvil nemal šancu uspieť.

plagát

Double World (2020) 

Mám celkom rád tento typ filmov. Nie je to nič preborné ale pobaví. Ma to správny mix akcie, drámy a humoru. Problém je CGI. Áno, je na výbornej úrovni, ale je celý film strašne vidno, že je točený pred zeleným plátnom. A to na niektorých miestach udiera tak do oči až to bolí, Nabudúce s tým trochu šetiť, pridať reálnych kulís a bude to lepšie. Ale fakt je, že bitka na reťaziach v aréne je parádna.

plagát

Ostrov snov (2020) 

Napriek všetkým negatívam som tomu chcel nechať ešte tak v 2/3 filmu 3*. Bohužiaľ zaverčne twisty boli natoľko pritiahnute za vlasy (v ramci kritérii nastavených filmom), že som musel dať menej, Dá sa to pozrieť bez trvalej ujmy na zdravi. Ale len raz.

plagát

Jde si pro nás noc (2018) 

Timo Tjahjanto nie je Gareth Evans. A tu je kameň úrazu. Film nemá žiadny dej. To by sa dalo prejsť pozdvihnutím oka (pri tomto type filmov), keďže tu máme 100 minútový masaker v každej možnej akčnej forme. Prestrelky, nože, sekery, mačety, píly a neviem čo ešte. A samozrejme martial arts v rôznych formách. A tu je kameň úrazu. Bojové scény majú dobrú choreografiu a sú dobre snímane. Ale chýba tu presne to čo Evans v Raide zvládol a to je miera a cekova načasovanosť v choreografiách a scénach. Preto tie akčné scény vyznievaju samoúčelne a po chvíli nudne. A hlavne keď je hlavný aktér scény 10x brutálne seknutý či bodnutý. Trochu miery a lepšie časove zvládnutie akcie a je to tak o dve triedy vyššie. Takto je to fakt len priemer o gore scénach.

plagát

Roztříštění (2019) 

Nuda. Základne chyby sú: Obsadenie - Worthington to ma tiahnuť ale je uplne mimo (nie, nie scenárovo) Hudba - Ten debilný klavírny motív pôsobil asi ako klince do hlavy. Dĺžka - 100 minút sa síce nezdá veľa ale ak trvá takmer 40 minút (aspoň ja som mal ten pocit) kým sa začne niečo diať, tak je niečo zle. Celkový dojem z filmu je síce taký, že by to mohlo byť dobre, ale v konečnom dôsledku je to nuda a to hlavne z dôvodu, že film nedokáže do seba vtiahnuť a pôsobi chladne a odťažito. Škoda.

plagát

Prvá očista (2018) 

Očividné nepochopenie pointy filmu (série). Teda aspoň podľa mňa. Mala to byť prvá očista tak som čakal niečo iné než nehorázne nudnú radoby drámu o úbohom osude, úbohych černochov. Zo 103 minút je tak 80 žvastanie o hovne, Ploché dialogy, nudné postavy, nezaujímavy herci. Hlavný "náš" hrdina je drogový díler a zabijak, ale on je vlastne dobrý drogový díler a zabijak lebo počas očisty chce chrániť svoj majetok ako správny Američan. To všetko by som prešiel pozdvihnutím obočia. Ale len v prípade, že zo 103 minút bude aspoň 60 minút brutálna akčná sekanica rôznych psychopatov a iných narušných individui. A to nie je. Pretože Staten Island je domov len duševne zdravých, s režimom spokojných, zákona poslušných černoškov.