Reklama

Reklama

The Last Voyage of the Demeter

  • Veľká Británia The Last Voyage of the Demeter (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Již několikátá variace Stokerova "Drákuly", tentokrát zaměřená na onen neprobádaný úsek cesty přes moře do Anglie. Děj se odehrává na palubě obchodní lodi Demeter během její plavby z Transylvánie do Anglie a sleduje osud nešťastné posádky této lodi, která převážela rakev hraběte Drákuly. (akisha)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (152)

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Levně až televizně vypadající horor, který si bere inspiraci ze starších hororů, takže vypadá náležitě starosvětsky. Co mě ovšem nebaví je už poněkolikáté nezajímavá režie norského režiséra, který mě zatím žádným svým kouskem nedokázal vyloženě strhnout a ani Demeter na tom nic nezměnil. Přitom látka jako stvořená k nějaké naháněčce ve stylu Predátora nebo Věci. Herecké výkony bych se potom neváhal nazvat vyloženě nudnými. 50% ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Bram Stoker a jedna z najlepšícch kníh aká kedy bola napísaná(pochopiteľne vec názoru, ale u mňa určite) dostal na frak tento rok už druhýkrát, tak ale aký film priradiť k hodnoteniu s číslom 16.666??? Omen či Antichrist by boli možno vhodnejšie, ale tie som hodnotil už veľmi dávno  a tak som sa vybral na plavbu loďou Demeter ktorej posádku korektne doplnil prvý študent prestížneho Cambridgu z čierneho kontinentu (môže ho tak človek vlastne ešte označiť?). Cestovala s ním aj mladá, pochopiteľne sebavedomá žena ktorej starejšinovia v rodnom valale spravili zo života patriarchálne peklo, nehovoriac o tom že doktor Who si nevedel nájsť ako vyštudovaný medik prácu. Škoda že nepočul o Slovensku, tu lekári akosi chýbajú a aj keď osady v Sečovciach či Žehre produkuje jedného medika za druhým chudáci nedostanú džob, lebo im pred nosom zabuchnú dvere. Presne tieto bludy zabránili tomu aby som s prižmúreným okom tomuto ponurému spracovaniu nadelil aj 5*, nakoľko odhliadnuc od spomínaných (arte)fucktov film nebol vôbec sklamaním, najmä vďaka atmosfére ktorú navodil. ()

Reklama

maddy 

všetky recenzie používateľa

The Last Voyage of the Demeter bol jeden z mojich najočakávanejších tohtoročných hororov. Režisér slušného The Troll Hunter, vďačný námet, aj slušný trailer. Bohužiaľ, nórsky režisér nakoniec nepriniesol do žánru žiaden nový vietor a prakticky natočil iba tuctovú hollywoodsku žánrovku. Demeter síce má fajn dobovú atmosféru, pútavé prostredie lode, aj pár slušných lakačiek (nie som síce ich fanúšikom, ale v tomto filme väčšina z nich aspoň funguje tak ako má), no všetko ostatné je iba obyčajná rutina. Ako tu v komentároch už niekto spomínal, ten film sa mohol vydať rôznymi cestami. Buď na štýl Votrelca budovať dusnú atmosféru stiesneného prostredia lode, kde pomaly mizne jeho posádka alebo v štýle 30 Days of Night sprostredkovať poriadnu adrenalínovú jazdu. Nakoniec však nerobí poriadne ani jedno, ani druhé, pretože postava titulného monštra (Drákulu) sa tu ukazuje až nezdravo často, navyše neraz v pomerne hnusných CGI záberoch, ktoré vôbec neladia s dobovým prostredím a film by vyzeral omnoho lepšie keby sa zameral na používanie iba praktických efektov a masiek; a neponúka ani tú adrenalínovú jazdu, keďže napätie ubíja pomerne prestrelená dĺžka, ktorá chce pár strán knihy natiahnuť na dvojhodinový film (zdraví, Hobbit), navyše s pomerne neuspokojivým záverom. Vo výsledku tak síce neškodná jednohubka, pri ktorej najviac zamrzí pomerne premrhaný potenciál a fakt, že z toho vznikol nakoniec iba takto absolútne obyčajný, neškodný horor. CELKOVO: 5/10 ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Mne sa film výnimočne páčil. Presne na taký som mal náladu, mal výbornú atmosféru a znázornené prostredie, hercov takisto lepšie vybrať ani nešlo. Nečítal som, len som si nenáročne užil. Ale pokiaľ mám dobré informácie, tak v knihe posádka lode zahŕňala iba Rusov a Rumunov. Našťastie ale filmári neboli spiatočnícki a aby ich nedolapili lovci rasistov, pridali sem aj čierneho doktora z Cambridge. Aké dômyselné! ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

V knihe je kapitola o plavbe na Demetery podaná pomerne mrazivým spôsobom. Kto čítal vie, pričom najlepšou pasážou je aj tak úsek od samotného úvodu až po útek Jonathana z hradu grófa “D”. Nie, tento snímok vzhľadom na zasadenie deja na palubu lode, nemal príliš veľké možnosti opierať sa o mimoriadny príbeh, no zato mal fantastickú príležitosť vyniknúť hlavne po hororovej stránke. Ono, tej výprave sa nedá vytknúť prakticky nič. Ani atmosféra miestami veru nie je najhoršia, pričom by sa dalo povedať, že po ponaťahovanom úvode, je od nástupu “grófa na scénu”, aj pomerne temná. Lenže človek aj tak očakával akosi viac. Netopier si síce ide svoje a obetí pribúda, no neprišli vám všetci cestujúci na palube napriek okolnostiam “akosi v pohode”? Každopádne, Ja sklamaný nie som. Ako jednohubka na úvod (podľa mňa bude pokračovanie), to vyslovený prepadák určite nie je. No a na záver len dodám, že som naozaj veľmi rád, že je námet (po podaktorých pukancových pičovinách) konečne podaný serióznym spôsobom. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (17)

  • O praktické efekty a make-up se postarali Göran Lundström a jeho tým. Tento umělec zároveň uvedl, že komunikace mezi ním a pracovníky postprodukce, kteří zodpovídali za CGI, byla naprosto minimální a že byla škoda, že se nemohl zapojit víc. (fiLLthe3DD)
  • V roce 2023 byl v kinech uveden i jiný film, v němž vystupuje postava Drákuly, a to komediálně pojatý Renfield, o jehož distribuci se postaralo studio Universal, které uvedlo i tento snímek. Za zmínku stojí i fakt, že oba projekty v kinech propadly. (fiLLthe3DD)

Súvisiace novinky

Plavba s Drákulou našla režiséra

Plavba s Drákulou našla režiséra

02.10.2019

Po takřka dvou dekádách příprav to vypadá, že se Drákula konečně vyplaví směr Londýn. Hororový snímek The Last Voyage of Demeter totiž nejspíš našel režiséra. Tím by měl být André Øvredal (Noční můry… (viac)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (viac)

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

14.05.2012

U filmu The Last Voyage of the Demeter je situace taková, že v jeho realizaci uvěříme až u závěrečných titulků hotového filmu v kině. Bragi Schut (Hon na čarodějnice) napsal scénář už před deseti… (viac)

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

17.03.2011

Nebo půjde spíš o pokračování, ale bez Bena Afflecka? Tak nebo tak, studio 20th Century Fox chce, aby se druhé filmové šance slepého superhrdiny ujal David Slade (foto). Ten se prosadil thrillerem V… (viac)

Reklama

Reklama