Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm politické satiry plné laskavého i jedovatého humoru je Bílý dům. Konkrétně pracovna prezidenta USA. Dave (Kevin Kline), občasný prezidentův dvojník, je požádán, aby zastoupil prezidenta, který dostane srdeční záchvat při intimním skotačení s jednou ze svých sekretářek. Náčelník štábu a jeho pobočník chtějí Davea udržet v úřadě co nejdéle, aby mohli podniknout určitý převrat, při němž náčelník štábu (Frank Langella) vládne prakticky veškerou mocí. (Magic Box)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (186)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Celkom inteligentne napisana a kvalitne natocena romanticka komedia s nejakym tym moralnym ponaucenim. Napriek tomu z nej nie som nejak extra nadseny a pre mna sa tento film srdcovkou nestal. Mozno za to môze trochu nevyrazny Kline v dvojulohe zkazeneho prezidenta a dobraka od kosti, ktory ho nahradi. Prilis sa mi nehodila ani Sigourney Weaver do ulohy klasickej zenskej krehkej vyplne. Do drsnejsich uloh sa hodi viac. Celkove pojatie filmu je az prilis rozpravkovo naivne. Zaporak Langella je jasny od prveho pohladu. Rovnako ako este väcsi dobrak od kosti ako vymeneny prezident a to viceprezident Ben Kingsley, ktoreho mi uz ani nebolo luto, ale ma skôr sral. Najviac som si nakoniec uzil vedlajsie postavy. Charlesa Grodina ako Daveovho kamarata, drsniaka Vinga Rhamesa ako prezidentovho bodyguarda alebo skvele Arnieho cameo. Takze pre mna je vysledok len mierne nadpriemerny film, ktory zas nejakych 15-20 rokov vidiet nemusim. 6/10. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA $63,270,710Tržby Celosvetovo $70,600,000║ __Ivan Reitman a jeho práca s hercami bola vždy prvotriedna, čo samozrejme veľkolepo potvrdzuje aj v tomto filme. Film sa opiera o dosť ťažko spracovateľnú tému, hlavne čo sa týka stráviteľnosti a v tomto Reitman maximálne prekvapuje a po celý čas nám podáva výborne gradujúci príbeh plný nádeje na lepší život, bez toho aby tam bola natlačená akákoľvek umelosť či dokonca klasická americká patetickosť aká je vo väčšine podobných filmov opierajúcich sa o vlastenectvo. "Neskutočne silné prevedenie príbehu o tom aké krásne by to bolo keby sa vládlo pre ľudí." __/100%/ ()

Reklama

Fr 

všetky recenzie používateľa

RETRO Máte už dvojníka, který mne zastoupí.…. Taková romantická pohádka, jak obyčejný chlapík s dobrým srdcem ke štěstí přišel. Některé situace jsou absurdní, některé vtipné, někdy se zase hraje na city. Prostě pohádka, ve které se mluví slušně. Role K.Klina má dvě polohy, kdy ta bláznivá a dovádivá má jasně navrch před tou vážnou. Po letech však konstatuji, že se to okouká…. ()

noriaki 

všetky recenzie používateľa

Ani nevím proč mi to tak sedlo. K naivní představě že stačí aby to politik "myslel dobře" a všechno začne fungovat chovám silnou skepsi, a při pohledu na Sigourney Weaver se mě rozhodně nezmocňují romantické myšlenky. Jenže Kevin Kline jako prezident je prostě třída a Ivan Reitman zná míru, takže výsledkem je výborná hřejivá komedie v níž funguje pracovní i milostná zápletka. Tohle je přesně ten typ filmu k němuž se dá po letech vracet, a nikdy nezklame. Nejlepší snímek dua Schwarzenegger - Reitman. ()

Pavlínka9 

všetky recenzie používateľa

Moc příjemný, eticky informační film se skvělým Klinem. Je to úsměvné, příjemné, zábavné, oddychové a za mě to v sobě mělo i pár myšlenek, které je super si odnést. Moc se mi líbil ten závěr, jak zpět "pravého" prezidenta zakomponovat do úřadu a vrátit Davea do svého předešlého života. Je to takové celé "milé" :) Ale to dělá i hlavně Kevin Kline :) ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (6)

  • Cameo - Oliver Stone ztvárnil muže snažícího se přesvědčit reportéra, že je prezident jiný, než býval. (D3VIL)
  • Tvůrce filmu Gary Ross hraje policistu č. 2. (D3VIL)
  • Ve filmu se objevuje mnoho poslanců, známých tváří Hollywoodu a reportérů ztvárňujících sebe sama. (D3VIL)

Reklama

Reklama