Reklama

Reklama

Svět po zániku

  • USA The Day
Trailer

Deset let po apokalypse se světem toulá pětice přeživších lidí, kteří se snaží najít bezpečné místo, kde by mohli začít nový život. Konečně by tak mohli přestat utíkat před kanibalskými kmeny, které jsou jim na stopě... (TV Prima)

Videá (8)

Trailer

Recenzie (122)

Redi 

všetky recenzie používateľa

Mohl z toho být slušný 30 minutový 'kraťas'. Ale takto ne... už i jen jedna scéna z The Road, která měla podobný námět jako celý tento film a měla jen několik pár minut, byla akčně a celkově zábavnější, s lepší atmosférou než tohle střílení do nesmyslně nabíhajících kanibalů do baráku. Ale mělo to koule (jo s brutalitou se docela nešetřilo, i když už jsem na ty digitální zářezy, krev apod. dost háklivý), uvěřitelnou výpravu a výbornou až bizarně úsměvnou závěrečnou scénku. Jestli někomu stačí tak málo... ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Pätica ľudí putuje naprieč spustošenou krajinou. Nakoľko je jeden z nich chorý a vonku sa schyľuje k búrke, rozhodnú sa prečkať v jednom z opustených domov. Neubehne dlhá doba kým si všetci uvedomia, že toto miesto, nebolo najlepšou voľbou na úkryt. Post-apokalyptické scifi s prvkami hororu, ktoré je obohatené o niekoľko gore scén. Páčila sa mi myšlienka prežitia, ktorá rozdelila ľudí na dva tábory (toto mi prišlo celkom reálne). Veškeré pudy idú totiž v prípade záchrany života stranou. Sme zver a myslím, že podaktorí by sa takto (či už nútene, alebo vedome) určite správali. Bohužiaľ, snímok sa tak či onak, stupídnemu správaniu postáv nevyhol (uprostred boja, šak sa hádajme medzi sebou). Napriek tomu, že "The Day" nie je špatným hororom, serie ma, že sa takmer všetky scény odohrávali v tme. Chvála za záverečnú 10 minútovku. S Ashley Bell som mal dočinenia v dvoch prípadoch, ale myslím, že táto úloha jej sedela rozhodne najlepšie - 55%. ()

Reklama

Kryton 

všetky recenzie používateľa

Černobílé britské post-apo, kde jeden z hobitů opět jde špinavou krajinou. No někdo u toho bude hýkat radostí, ale mě tam chybělo více než by se zdálo. Atmosféru mi pár záběru špinavého lesa a baráku nepřineslo. Postavy se chovaly tupě a bylo mi fuk, kdo je kdo a proč je kdo. Ve výsledku si člověk začne vážit filmu jako The Road. Prostě z tohoto nízkorozpočtového bijáku není cítit atmosféra, emoce a větší chuť udělat dobrý post-apo. Takto se tu dostaví jen banda sprostých a špinavých anglánů, kteří jdou lesem a pak se vymlátí navzájem. Ani zábavnost béčka to nemá. Hodnocení OST: Hudby jsem si ani nevšiml. 1/10 ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý akčný postapokalyptický film. Má dosť dobrý príbeh o skupine piatich preživších, ktorí v časoch, kedy už civilizácia zanikla putujú prázdnou krajinou, až narazia na opustený dom, kde sa rozhodnú na čas zostať a nabrať sily. Lenže netušia, že dom je pasca a tak musia čeliť mnohonásobnej presile nepriateľov, kanibalov. So spracovaním som dosť spokojný, dej je síce až príliš priamočiary, jednoduchšie podať sa to už asi ani nedalo, navyše o tomto postapokalyptickom svete sa tu nedá dozvedieť prakticky vôbec nič, jedine to, na aké dve skupiny sa rozdelili všetci preživší, ale aj tak mi to dobre sadlo, celé je to nadmieru svižné, bavil ma už úvod, no čím ďalej to stále viac graduje, takže ide hore aj zábavnosť filmu. A ani to minimum informácií neberiem ako zápor, síce by som ich uvítal, ale zase takto to pôsobí uveriteľne, postavy sa poznajú už dlhší čas a navyše aj v tomto svete sa pohybujú už niekoľko rokov, takže nemajú dôvod sa o tom rozprávať. A navyše film má aj prakticky nulovú výpravu, takže ani z toho krátkeho putovania sa nedá nič zistiť. Akcie je tu pomerne dosť a som s ňou veľmi spokojný. Hlavne kvôli nej som sa tak dobre bavil, z filmu s touto tématikou a navyše s týmto typom záporákov som presne niečo takéto očakával a aj chcel. Celé to pôsobí tak mimoriadne surovo a nekompromisne, ako sa na boj s kanibalmi patrí, nikto tu nemá s nikým zľutovanie, používajú sa rôzne typy zbraní, hlavne rezné, síce akčné scény sú väčšinou natočené typickým roztraseným štýlom, ale tu to sedí, aspoň to podporuje ten celkový dojem surovosti. Jedine ma sklamalo to, že výrazná časť akcie sa odohráva v noci, čo je samozrejme logické, ale práve tu je prehľadnosť omnoho slabšia. Bavila ma všetka akcia, ale najviac musím pochváliť úplne poslednú likvidáciu, tak to ma dostalo. Čo sa týka hereckého obsadenia, tak nemám väčší problém, skupina hlavných postáv je dobre zvolená a navyše tvorená známymi tvárami, takže sa im dá fandiť a bavil ma aj hlavný záporák Michael Eklund, ktorý na podobné úlohy výborne sedí. Réžia a technická stránka samozrejme nie sú ničím výnimočné, rozpočet bol viditeľne malý a ani o atmosféru tu nie je ani náznak snahy, ale aj tak som pomerne spokojný, napätie celkom funguje a všetky tie krvavé scény síce nie sú vizuálne dokonalé, ale aj tak sú na dostatočnej úrovni, takže nemám väčší problém. Tak tomu hovorím príjemné prekvapenie, svižné a príjemne krvavé postapokalyptické béčko, nič viac som ani od takéhoto filmu nečakal. 74% ()

sir-dave 

všetky recenzie používateľa

Obraz tmavý jak Rimavská Sobota. Obzvlášť v noci se marně pátrá po tom, aby bylo něco vidět, ikdyž na postapokalyptické atmosféře to přidává. Podobný The Road je udělán více profesionálně, roztahán na větší časové období i s lepšími herci, za to tady Vás děj hodí do 24 hodin a skoro rovnou do akce. Po vlažném začátku přijde slušná porcovačka.. Více bych od toho ani nečekal, ani na to není čas. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (13)

  • Základna filmové pětice byla filmaři zbudována na místě starých koňských stájí. (Conspi)
  • Natáčanie prebiehalo v kanadskom meste Ottawa. (Sufferer)

Reklama

Reklama