Reklama

Reklama

Svět po zániku

  • USA The Day
Trailer

Deset let po apokalypse se světem toulá pětice přeživších lidí, kteří se snaží najít bezpečné místo, kde by mohli začít nový život. Konečně by tak mohli přestat utíkat před kanibalskými kmeny, které jsou jim na stopě... (TV Prima)

Videá (8)

Trailer

Recenzie (122)

IQ Tiqe 

všetky recenzie používateľa

První půlhoďka pomalá, odnikud nikam, bez děje; poslední se rozjíždí. Je to postapokalyptický film k zamyšlění. Sám nevím, co považovat za správné – být humánní s rizikem, že umřu, nebo pragmatický s tím, že se budu chovat jak zvíře? Na druhou stranu mi snímek vyjasnil, jestli se hodlám zaobírat osobními spory nebo pomstou, když mi jde o kejhák nebo když mám hodně omezené zdroje. A v tomhle jde snímek proti logice. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 5 | hudba 5 | humor 0 | akce 4 | napětí 4 | pustil bych si znovu 4 ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Tradičný predstaviteľ post-apo eliminačného filmu, ktorý láka nie na inováciu v mantineloch žánru, len ponúka slušnú rezničinu a pár príhodne obsadených postáv, prepracovaných zhruba do takej miery, aby sa o nich dalo uvažovať ako o potenciálne dobrých/zlých/neurčitých. Po istom čase to skĺzne do klasického čakania na to, kto/či vôbec niekto prežije. Hlavná dejová linka je doplnená o pochybovanie o postavách a letmé načrtnutie čohosi, čo zdiaľky vyzerá ako morálka, a jej kontrast s krutosťou sveta. Ku koncu ma prepadla šialená myšlienka, či náhodou Aarniokoski nie je veriaci, keď v The Day funguje smrť a sebaobetovanie v prenesenom význame primárne ako vykúpenie alebo splatenie hriechov - tento pohľad však jasne eliminuje záverečná scéna (SPOILER už vykúpená žena sa napriek všetkému vráti k egoistickej snahe o záchranu len svojho holého života KONIEC SPOILERA). Oceňujem drsné a temné vyznenie, ale aj na tom, rovnako ako na gore a nekompromisnosť prítomnej brutality ešte rozhodne šlo zapracovať. Plus som bol mierne sklamaný, že sa Dominic "Pipin" Monaghan (a.k.a. navždy Charlie z Lost) odobral do večných hájov tak skoro, ale to filmu vytýkať nemôžem. Saturovať hlad po žánrovom príspevku sa mu totiž podarilo dostatočne. 60% ()

Reklama

dee-key odpad!

všetky recenzie používateľa

Takže to shrňme. Je tu postapo, které už jsme ale viděli stokrát a lépe. Je tu parta přeživších a jdou po nich kanibalové. Svým způsobem zombíci, když je chtějí sežrat. Je tu tajemná holka co moc nemluví, taková bílá Michonne. A pak jsou tu ty zdlouhavý výslechy plný násilí. A to je vždycky nuda. Takže summa summárum je to další výblitek stokrát přežvejkaného motivu. Tedy nuda kterou jsem v půlce vypnul. ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Celkom dobré, viac som vlastne ani nečakal, ale aj tak je to jeden z tých slabších, čisto priemerných postapokalyptických krváčikov, takže čakať kvality spomínaného The Road je úplný nezmysel. Nízky rozpočet bolo cítiť na každom kroku, kamera dosť roztrasená, postavy mi veľa nehovorili, scenár a dej taktiež nestál za nič. Sú tu proste dve skupinky ľudí, dobrí a zlí, a bojujú proti sebe, to je celé. Do toho nejaké sympatické mučeníčko, dostatok akcie a krvi (len treba prekúsnuť tradične nudný úvod). Akonáhle však došlo k stretu medzi kladnými a zápornými hrdinami, je to chutný masakrík, najmä záver som si vychutnal najviac. Akože celkovo Ok, aj keď do histórie sa to sotva zapíše. ()

sedm.1 

všetky recenzie používateľa

V tomto případě jde o ultralaciný škvár, pro který ale tentokrát bohužel neplatí ono známe pořekadlo Za málo peněz hodně muziky. Tady totiž divák dostane za málo peněz úplný hovno. Pět nesympatických postav obsazených nesympatickými herci se uzavře do vizuálně nevýrazného domku a brání se bandě trapných pitomců. Tvůrci se tu jaksi ale neobtěžovali cokoliv vysvětlovat, takže já nepobral jakékoliv motivy všech zúčastněných, proč se to vše děje, co onu situaci zapříčinilo atd., atd., prostě bylo na plac hozeno pár nefunkčních postaviček a na důvody sere pes, poperte se s tím. Akce tu je jinak málo, a když se přece jen dostane ke slovu, je nudná, hodně patrné tu jsou pokusy o syrovost, ale z mého pohledu se to též krutě nepovedlo, atmosféru pak mělo navodit zřejmě černobíle pojetí snímku, ovšem na to já reaguji jedním velkým HAHAHA, napětí žádné, já jsem z celé té podívané zkrátka opravdu hodně zklamán, neboť tento typ filmu mám jinak opravdu rád, a rozhodně si nemyslím, že hlavním důvodem celkového selhání této podívané byl nedostatek financí, ale jednoznačně naprostá absence tvůrčího talentu, bez kterého ještě nikdy nic zásadního nevzniklo. Doporučuji se vyhnout velkým obloukem! ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (13)

  • Základna filmové pětice byla filmaři zbudována na místě starých koňských stájí. (Conspi)
  • Filmové postavy Ricka (Dominic Monaghan) s Adamem (Shawn Ashmore) byly scenáristou Lukem Passmorem koncipovány na základě skutečných přátel. (Conspi)
  • Namísto pravých hlav pobitých kanibalů byly v dané scéně na kůly filmaři nabodnuty naaranžované ananasové melouny. (Conspi)

Reklama

Reklama