Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladá dievčina, ktorá bola ako dieťa svedkom vraždy svojich rodičov, vyrastie v chladnokrvného zabijaka. Vo dne pracuje pre svojho strýka ako nájomný vrah a zvyšok voľného času venuje pátraniu po gangsterovi zodpovednom za smrť jej rodičov. Hlavnú hrdinku Cataleyu Restrepo stvárnila krásna Zoe Saldana, ktorú si celý svet pamätá ako "predlohu" pôvabnej bojovníčky Neytiri z filmu Avatar. Vo vedľajších rolách sa predstavia Callum Blue, Michael Vartan a Cliff Curtis. Film bol natočený podľa scenára Luca Bessona, autora filmových lahôdok ako je Brutálna Nikita alebo Piaty Element. Na scenári Besson spolupracoval, rovnako ako na mnohých iných projektoch s Robertom Markom Kamenem. (TV Markíza)

(viac)

Videá (6)

Trailer 2

Recenzie (440)

castor 

všetky recenzie používateľa

Vůbec ne špatná akční pohádka, jak by se mohlo z místního hodnocení zdát. Colombiana má totiž jedno velké pozitivum – Zoe Saldanu v hlavní roli. Ta, ať se před kameru nastaví z jakékoliv strany, je jednoduše k sežrání. Přepálený make-up ani anorektická vizáž mi v takovém názoru nijak nebrání. Určitě z ní nestříká charisma, ale do poctivě nakradeného béčkového řemesla se hodí náramně. Tady se navíc naštěstí nekontroluje kvalita příběhu (který je samozřejmě blbý, oplácaný zbytečnou okolní vatou a plný logických lapsů), ale kvalita akce a jakéhosi feelingu. A ten se ke mně dostavil. Režisér třetího Kurýra opisuje, kde se dá, ale řemeslo má zvládnuté velmi solidně a s tempem taky problém nemá. Nejen proto velmi slušné tři hvězdy.. ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Ačkoliv se zpočátku tváří lépe, nakonec je Colombiana jen průměrný, příliš dlouhý akční film se sympatickou Zoe Saldana a nijak zvlášť originální režií. Porovnejte třeba nemastnou neslanou scénu s policejní zásahovkou s tou, kterou už před 23 natočil Luc Besson v Leonovi, a uvidíte přímo propastný rozdíl. ()

Reklama

petero 

všetky recenzie používateľa

Zoe Saldana si buduje image akčnej star a darí sa jej to viac než dobre. Colombiana jej ponúka one woman show. Trošku dlhší úvod z jej mladosti zaklincuje akčná scéna a hneď tu máme Zoe v plnej kráse, využívajúce jej štíhle telo, ako v tesnom oblečku pri solídnej stealth akcii, či len spodnom prádielku unikajúca komandu prerážajúc si steny baráku, tak i úžasná prestrelka samopalov, pri ktorej som len pozeral čo sa to pre do mnou deje, zakončená bournovským fightom a fatalitou na konci. Bravo. Čo som čakal, to som dostal. S poza kamery to istí Megaton ktorý z guľometného strihu z Transportera 3 veru neubral, no tentoraz to nejak dáva hlavu aj pätu. Jordi Molla i Cliff Curtis to charizmatom istia aj pred kamerou, keby niekomu chýbal štýlový záporák či nejaký prejav herectva. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Říkala, že jestli jí nedáte přesně to, co po Vás chce, přemaluje Vaši kancelář. Vámi." Věřím tomu, že mě čtyřicetikilová holka dokáže kopnout do hlavy, ale asi by mě to spíš lechtalo než bolelo. Tedy pokud by to nebyla zkušená lezkyně potrubím Cataleya, protože s tou si nejsem jistý ani svou dominancí při sexu. Vypadá totiž skvěle, velké bouchačky jí taky sluší, souloží ráda, takže já jsem s touto odplatou spokojený. Jsem totiž nesvéprávný fanda bessonovských jednohubek, takže si tohle užívám a když "nenápadná jako pára za dveřmi" provedla frontální raketový útok, tak jsem si i trošku zaslintal blahem. ()

Claw 

všetky recenzie používateľa

Naprosto skvěle pohodová akční odpočinková věc. Dobrá atmosféra, klasický klišé, hezká holka v hlavní roli. Do poloviny je to spíš taková nevýrazná "stealth" akce, finále, kde dojde ale k pomstě je naprosto super. Trochu připomínalo (v minimalistickém provedení...) Arnoldovo klasické "Komando". Souboj s jedním z hlavních šmejdů, ač zběsile sestříhán, tak skvěle přehledný a nadupaný neskutečným způsobem. Závěr filmu je prostě pecka... fajn film. /70%/ ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (10)

  • Scenár Colombiany vychádza z nevzniknutého pokračovania filmu Leon (1994). (zanvalzans)
  • Oblečení, které si na sebe Cataleya (Zoe Soldana) bere poté, co se poprvé objevuje ve filmu, je inspirováno oblečením, které nosila Mathilda (Natalie Portman) ve filmu Leon (1994). [Zdroj: IMDb] (hellstruck)
  • Zoe Saldana (Cataleya) používa vo filme bojový štýl Krav Maga. Ten je známy z izraelskej armády a je určený na boj zblízka a rýchle zneškodnenie protivníka. Bojovú choreografiu vytváral ten istý tréner, ktorý pracoval na bojových sekvenciách snímky Agent bez minulosti (2002). (gezko)

Súvisiace novinky

Zoe Saldana znovu v akci

Zoe Saldana znovu v akci

05.02.2017

Neytiri z Avatara, Uhura ze Star Treku, Gamora ze Strážců Galaxie, Aisha z Parchantů, Cataleya z Colombiany... Zoe Saldana má s akčními hrdinkami tunu zkušeností. V nejbližších letech bude nakopávat… (viac)

Šerbedžija podusí Neesona

Šerbedžija podusí Neesona

17.10.2011

Pár záporáků a psychopatů si už Chorvat Rade Šerbedžija zahrál – kdo by zapomněl třeba na Borise Břitvu z Podfu(c)ku? Teď se bude mstít za smrt svého syna, kterého agent Bryan Mills alias Liam Neeson… (viac)

Besson chystá Taken 2 a „fantastický epos“

Besson chystá Taken 2 a „fantastický epos“

26.08.2011

Luc Besson v Los Angeles propagoval vlastnoručně režírovanou disidentskou The Lady s Michelle Yeoh a akční Colombianu ze své produkční dílny. Novinářům při té příležitosti prozradil své nejbližší… (viac)

Reklama

Reklama