Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Animovaný
  • Dráma
  • Komédia
  • Krimi

Obľúbené filmy (10)

Batman

Batman (2022)

Veľkolepý film, ktorý ma prekvapil vo viacerých smeroch. Dialógy príbeh postavy dokonca aj oblek Batmana, ktorý je úúúžasný to všetko krásne do seba zapadá. Áno je pravda atmosféra sa tu trošku tak povediac kolíše ale stále to dáva tomu filmu tie temno drsné pocity, ktoré sa odohrávajú v Gotham City. Pattinson má veľmi prekvapil. Zoe Kravitz je taká v mojich očiach normálna aj keď mohla byť viac drsnejsia čiže neurazí ani nejak extra nenadchne. Riddler je tak brutálny a prešpekulovaný hádankár akého sme tu poriadne nemali. Nekompromisný psychomaniak, ktorý nám všetkým ukazuje to čo v ňom skutočnosti je. Penguin bol v celku fajn keďže jeho sme až tak extra nevideli. Alfréd mal síce málo priestoru ale dokázal ukázať toho staršieho služobníka, ktorý je Waynovi stále verný. Gordon tu bol skvelý, medzi Batmanom a nim bola poriadna chémia. Vedel sa ho zastať kde trebalo. Kamera tu bola úctihodná tak ako ta veľkolepá hudba od Giacchina, ktorá tomu dodávala poriadne grády. Boli tam určite menšie chýbky ako u trošku pridaných postáv do deja, čím sa môže stať že človek má v tom trošku chaos ale potom po pozretí tohto filmu by to človek vedel aj odpustiť a práve ja takpovediac odpúšťam chýbky tomuto filmu aj napriek tomu, že sa očakávalo že to bude megahit tohto roku. Rozmýšľal som že dám tomu 4* ale keďže som si to pridal na csfd ku filmom, ktorý fakt chcem vidieť, keďže trailer má veľmi zaujal musím povedať, že tých 5* dávam zaslúžene tomuto výtvoru aj keď osobne mohlo to byť ešte o trošku lepšie ale aj tak chválim. A vás milí ľudia, ktorí čítate túto recenziu vám len a len odporúčam túto komiksovku prekombinovanú s kriminálkou odhaľujúcou korupciu, ktorá vládne v Gotham City. Určite si ju pozrite a urobte si vlastný názor na tento film.

Shang-Chi: Legenda o desiatich prsteňoch

Shang-Chi: Legenda o desiatich prsteňoch (2021)

Jedno z najväčších prekvapení tohto roka. Simu Liu neskutočný sympaťák, ktorý zahral rolu Shang Chia vynikajúco. Sú tam malé chybky, ktoré možno sú nelogické ale i tak je táto marvelovka pre mna jedna z najobľúbenejších po dlhej dobe. Neočkával som takýto náklad. Cretton ako režisér si zaslúži odo mňa veľkú pochvalu za stvárnenie či už Shang Chiho alebo silu prstenov a tak isto výborne sa pohral či už s traumatickými momentami takými vážnejšími alebo s momentami kde v jednote je sila. Sám som rád za tento výtvor a teším sa (snáď dúfam že bude) na ďalšie pokračovanie.

Top Gun: Maverick

Top Gun: Maverick (2022)

Odporúčam každému pozrieť toto majstrovské dielo. Neskutočný film. Toľko emócií čo mal to bolo fakt grandiózne. Dokonale má zaklincoval vo všetkých pasážach filmu. Každý záber vám dodá toľko napätia akčných záberov a samozrejme príbehových liniek čo by ste sami nečakali. Dokonca som sa cítil ako keď by som bol pripútaný v sedadle letiac v stíhačke ako v top gune. Nostalgickú fanspúšť ocenia hlavne praví a veľkí fandovia tohto unikátneho diela. No človek ako ja normálne pri tom mal emočnú chvíľku (pritom ja niesom ten typ čo plače stále pri každom filme samozrejme). Hudba bola geniálna či už od neskutočného skladateľa Hanza Zimmera ale takisto aj od Lady Gagy ale aj Harolda Faltermeyera. Tom Cruise bol famózny či už ako Maverick ale aj ako herec. Neskutočné som si ho užil.  Takisto aj Jennifer Connelly ale aj iných hercov. Určite si ho pozrite a či budete mi veriť alebo nebudete ale tento megahit  urobí na vás veľký dojem. Nervydrásajúci ending vás prinúti sa zamyslieť že to čo ste videli je dielo po ktorom si poviete že ho chcete určite vidieť zas lebo sa vám to zdalo ako jeden veľký a splnený sen (ktorý sa stal skutočnosťou) pre každého či už fanúšika alebo človeka ktorý sa do toho ponoril s celou svojou energiou. A hlavne ešte chcem dodať k tejto recenzii že tie letecké zábery boli taaak úchvatné že som sa zažral do každej scény. A tie stíhaaačky uff paráda. + (samozrejme pred tým si pozrite aj top gun z roku 1986) neurobte tú istú chybu ako ja čo som si ten z 1986 roku nepozrel. Musím to čím skôr napraviť. Ďakujem za prečítanie mojej väčšej  recenzie. P.S. Pre mňa je to zatiaľ najlepší film tohto roka. A kľudne choďte aj na slovenský dabing ktorý sa im naozaj vydaril.