Reklama

Reklama

Benjamin Mee (Matt Damon) je novinár z Los Angeles a autor dobrodružných kníh. Ako slobodný otec čelí pri výchove svojich dvoch detí mnohým úskaliam. Vo viere, že nový začiatok a nový štart pomôže obnoviť pocity rodinnej spolupatričnosti, dá výpoveď v práci a kúpi na vidieku starý dom s obrovským pozemkom a jedným bonusom - patrí k nemu aj zoologická záhrada! V Rosemoorovom zvieracom parku sa o desiatky zvierat starajú ošetrovateľka Kelly Fosterová (Scarlett Johanssonová) a jej oddaný tím. Bez akýchkoľvek skúseností, s minimom času a značne obmedzeným rozpočtom se Benjamin rozhodne, že s podporou svojej rodiny a miestnej komunity znovu otvoria ZOO pre verejnosť. Benjamin Mee už dobrodružné príbehy nepíše, on ich začal žiť na vlastnej koži, a to priamo na svojom pozemku. (TV JOJ)

(viac)

Videá (35)

Trailer 1

Recenzie (834)

Jordan 

všetky recenzie používateľa

tento film má všetko potrebné na dojatie priemerného diváka: umierajúceho tigra, deprimovaného medveďa, liahnúce sa pávy, ovdovelého matta damona, scarlett johansson s náradím a v pracovnom odeve, pesničku od U2, šťastný koniec, pomáhajúceho brata, cvičenú opičku, veľa slnka, family-friendly humorček na pár správnych miestach, rozkošné kučeravé blonďavé dievčatko, "troubled" youngster-a, ktorého "láska" zmení z negatívneho na pozitívneho (a bohužiaľ - z kvalitného umelca na gýčiara... čo už) a veľa, veľa slniečka a retušovania; moje srdiečko má cukrovku a núti ma dať prehnané 3 hviezdičky - lebo hviezdičky sú rozkošné... ()

Dzeyna 

všetky recenzie používateľa

Vážně úchvatné. Abych to hned na začátku uvedla na pravou míru, tak bych k žánrům: komedie, drama, rodinný přidala ještě romantický a drama bych téměř vyškrtla. Matt Damon svou roli zvládl přímo skvěle a uchvátil mě, je sice vidět, že už stárne, ale pořád umí. Scarlett Johansson se do své role také výborně vžila a hodně se k ní hodila. Colin Ford byl také nepostradatelný, ale nejvíce úžasná byla Maggie Elizabeth Jones, která je hrozně roztomilá a celou dobu optimistická. Celý příběh je vynikající a vše krásně navazuje. Atmosféra je pohlcující a zanechá v člověku skvělý dojem. Velké plus má u mě také doprovodná hudba, ta to vše ještě více podtrhla a umocnila. Netřeba psát více slov, to musí člověk vidět. ()

Reklama

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

Pro Croweovy nakažlivé emoce a vytříbené soundtracky mám očividně větší slabost, než jsem myslel. We bought a Zoo je v mnoha ohledech až otravny film (sledování jsem si zpříjemňoval pátráním po nejbrutálnějším způsobu, jakým by mohla ta holčička zemřít), ale když Crowe vystrčí růžky, pořád to stojí za to. ()

HOCKEYKA 

všetky recenzie používateľa

Ak je len zlomok toho,čo tu bolo ukázané,pravdou,potom je každý z nás povinný zamyslieť sa nad pojmom ,,skutočný hrdina".Nehanbím sa nazvať tento film hrdinským eposom,ktorý tým najjednoduchším a zároveň najdokonalejším možným spôsobom demonštruje ojedinelú odvahu a odhodlanie radového jedinca,žijúceho v kotli plnom konzumentov a vyznavačov povrchných hodnôt postaviť sa čelom k zdanlivo neriešiteľnej úlohe-zachrániť schátranú zoologickú záhradu a s ňou i množstvo prekrásnych zvieracích tvorov.Memento tohto príbehu ma zasiahlo hlbšie,než čokoľvek za posledné roky,a preto mi na jeho ohodnotenie päť hviezdičiek nestačí. Je to film,ktorý mi pohladil dušu,zmáčal tvár slzami dojatia a ukázal to,čo sa už dlho nikomu nepodarilo-že medzi nami stále jestvujú novodobí hrdinovia,odhodlaní povzniesť svoje ušľachtilé ciele nad osobné blaho a robiť tak náš svet lepším. ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Skrznaskrz optimistická podívaná, na kterou člověk zřejmě musí mít náladu (já ji měl). A to jsem se prosím pěkně ještě nějakých pět minut před začátkem filmu obával, aby nebyl příliš rádoby roztomilý, plný žvatlajících dětiček, vtipných zvířátek a podobně. Nic takového se samozřejmě nekonalo. Výborní sympatičtí herci, milý scénář, humor, sem tam slza (vážně!)... A senzační postava inspektora zoologických zahrad v podání Johna Michaela Higginse. ()

Galéria (99)

Zaujímavosti (21)

  • Filmová ZOO vznikla 50 km severně od Los Angeles. Navrhoval ji tým specialistů na zahrady. Její realizace poté trvala 140člennému týmu 9 měsíců. (jenik71)
  • Cameron Crowe a Fox Studios boli pred a počas natáčania opakovane kontaktovaní a upozorňovaní organizáciou PETA na zlé zaobchádzanie so zvieratami pri ich výcviku a o nevhodnosti podporovania ich väznenia. Organizácia opakovane požadovala, aby vo filme neboli použité živé zvieratá, ale vytvorené počítačovo, podľa vzoru Zrodenie planéty opíc (2011). (whack)
  • V době, kdy se příběh ve skutečnosti odehrál, bylo dětem mnohem méně: 4 a 6 let. (movieband)

Reklama

Reklama