Reklama

Reklama

Falling Skies

(seriál)
  • USA Falling Skies
Trailer 5
USA / Kanada, (2011–2015), 36 h 49 min (Minutáž: 39–43 min)

Tvorcovia:

Robert Rodat

Hrajú:

Noah Wyle, Moon Bloodgood, Drew Roy, Maxim Knight, Sarah Carter, Will Patton, Connor Jessup, Colin Cunningham, Mpho Koaho, Seychelle Gabriel, Doug Jones (viac)
(ďalšie profesie)

Série(5) / Epizódy(52)

Dej 10-dielnej minisérie sa odohráva 6 mesiacov po nečakanom a brutálnom útoku neznámej mimozemskej rasy na našu planétu a vyhladení takmer celej populácie. Hlavným hrdinom je profesor histórie z Bostonu Tom Mason (Noah Wyle), ktorý pri útoku prišiel o svoju ženu a jeho syn bol uväznený. Momentálne patrí k lídrom ľudí, ktorí prežili inváziu a zbierajú informácie o mimozemšťanoch, aby jedného dňa ľudstvo mohlo vykonať svoju pomstu a poraziť nepriateľov. V tom mu pomáhajú aj jeho ďalší dvaja synovia, detská doktorka Anne Glass (Moon Bloodgood) alebo hlavný líder hnutia 2nd Mass, Weaver (Will Patton).
Seriál je produkovaný americkou televíznou stanicou TNT, výkonným producentom je Steven Spielberg. Pilotný diel napísal Robert Rodat (nominácia na Oscara za scenár k filmu Zachráňte vojaka Ryana). (Pugo)

(viac)

Zaujímavosti (10)

  • Tom Mason (Noah Wyle) používá jako hlavní zbraň výhradně útočné pušky Kalašnikov, a to různé modely. Od původního AK-47, přes AKM, AKMS, polskou licenční kopii Zastava M70 až po moderní AK-74M2 (v 5. sérii). (Lord_Denvil)
  • V 1. díle 5. série používá Matt Mason (Maxim Knight) českou zbraň CZ Scorpion EVO3. V posledních dílech 5. série si můžeme všimnout české zbraně CZ 805 BREN v rukou Halla Masona (Drew Roy). (UncleMorty)
  • Herečka Moon Bloodgood v seriálu ztvárnila doktorku Anne Glass, která ve druhé sezoně otěhotní s Tomem Masonem (Noah Wyle) a porodí mu holčičku. Moon byla těhotná během natáčení i ve skutečnosti, 15. prosince 2012 se ji narodila dcera Pepper. (lioncel)
  • Jméno hlavního pásma přeživších uvedených v sérii, 2. Massachusetts, je převzato z reálného pluku vojáků, kteří bojovali jak v americké revoluci tak i občanské válce. (willy1)
  • Natáčelo se ve městech Burnaby, Coquitlam, Hamilton, Oshawa v Kanadě. (willy1)
  • Kapitán Weaver (Will Patton) a jeho dcera Jeanne (Laci J Mailey) si navzájem říkají "Papa Bear" a "Baby Bear", což odkazuje na seriál Sezame, otevři se (od r. 1969). (KM Phoenix)
  • V poslední epizodě první série je ve scéně na nákladním vozidle zmíněna jedna z postav filmu Mzda strachu (1952). Podobnost s filmem lze současně najít i ve právě odehrávající se scéně převozu nitroglycerinu. (Amroth666)
  • Pilotní díl měl nejvyšší sledovanost mezi všemi kabelovými stanicemi pro rok 2011. Jeho premiéru si nenechalo ujít 5,9 miliónů diváků. (Amroth666)
  • Původně byl seriál plánován jako minisérie, díky vysoké sledovanosti ale natáčení pokračovalo. (Amroth666)

Reklama

Reklama