Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uprostred dňa sa Los Angeles ocitne pod útokom mimozemských síl. Detektív Mark (Frank Grillo) je jedným z mála, ktorým sa podarí útoku uniknúť. Spolu s malou skupinkou ľudí sa snaží nájsť spôsob, ako protivníka z vesmíru zastaviť. (Marceloo)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (93)

tron 

všetky recenzie používateľa

Jednotka patrí medzi najzabudnuteľnejšie sci-fi posledných rokov. Napriek tomu sa dočkala dvojky... a s prekvapením musím povedať, že je to lepšie, než som čakal. Hoci nie je technicky správne používať výraz dvojka, pretože cca do polovice sa dej odohráva súbežne s jednotkou. Až od druhej polovice je to plnohodnotný sequel. Nečakal som od neho vôbec nič a nakoniec som dostal dvojhodinové monštrum pôsobiace dojmom, že doňho tvorcovia zakomponovali nielen dvojku, ale rovno aj trojku so štvorkou. Postáv, zvratov, udalostí a prostredí je tam fakt strašne moc. Ale v podstate v dobrom, pretože len čo sa začnete nudiť vzťahom otca a syna (sympaťák Frank Grillo), uvidíme mimozemskú inváziu v nočnom veľkomeste. Potom, čo to začne stagnovať, plynulo sa presúvame do mimozemskej lode, kde začnú brutálne umierať dôležité postavy. Potom nás scenár vypľuje síce znova na Zem, ale nie do USA, ale do Malajzie (!), vďaka čomu na scénu prichádza sympatická mlátička Iko Uwais a psychopatická mlátička Yayan Ruhian (s mačetou). Do toho bleskovo rastúce pozemské deti s mimozemskými génmi, vytrhnuté mozgy, mimozemšťania vybavujúci si spomienky majiteľov pôvodných mozgov, Kaiju a pokazené zábery (ktoré by ste u vážneho akčného sci-fi trileru určite nečakali, ale nevadí). O máloktorej dvojke toto môžem(e) povedať, ale: lepšie, ako jednotka. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Pôvodný film sa mi páčil, aj napriek obmedzenému rozpočtu dokázal ponúknuť dostatočne nápaditý a dokonca aj vizuálne atraktívny pohľad na mimozemskú inváziu s dostatkom kvalitnej akcie, preto som sa tešil aj na toto pokračovanie, ktoré už má rozpočet viditeľne lepší a tak už dokáže ponúknuť lepšiu výpravu, ešte viac akcie a aj známejších hercov, ale výsledok ma teda veľmi sklamal. Ešte úvodná fáza pôsobí dobre, síce opäť ponúka začiatok samotnej invázie, len z pohľadu iných ľudí, takže tu diváka pôvodného filmu nemá čo prekvapiť, ale bavilo ma to, pre takéto apokalyptické začiatky mám vždy slabosť. Ale po tej štvrtine filmu sa dej presunie na vesmírnu loď, čo síce podľa záveru pôvodného filmu vyzeralo nádejne, ale toto ma absolútne nebavilo, už mi to prišlo až moc béčkové v tom horšom slova zmysle, prišlo mi to ako nejaká počítačová hra pre deti. A naneštastie sa úroveň filmu nezlepší ani po opätovnom prenesení deja mimo lode, tentoraz do atraktívnej ázijskej prírody. Síce ma zaujal nápad takto spojiť bojový film so sci-fi, ale moc to nefunguje a navyše aj v tejto časti je plno prvkov, ktoré mi prišli úplne brakové a tak som sa už vlastne nudil až do konca. Obsadenie nie je zlé, Frank Grillo ma v posledných rokoch baví prakticky v každej úlohe, vedľajšie postavy tiež nie sú zlé a v druhej polovici sa tu nájdu Iko Uwais a Yayan Ruhian, ktorí niečo predvedú zo svojich bojových schopností. Po akčnej stránke mám ale dosť rozporuplné pocity, vizuálne a technicky je veľmi dobre zvládnutá, je pomerne rozmanitá a občas aj krvavá, pričom poteší aj výber rôznych mimozemských protivníkov, ale jej zábavnosť závisela od toho, čo sa práve odohráva. Také tie obyčajné strety ľudí s mimozemskými nepriateľmi ma celkom bavili, napríklad všetka akcia z úvodu, rovnako všetky veľkolepé zábery na tú skazu a dokonca ani tie finálne súboje s bojovým umením nie sú zlé, ale ten zvyšok nestojí za nič. Všetky akčné scény, kedy dochádza ku stretu dvoch mimozemšťanov, pričom jeden je ovládaný ľudskou mysľou my už prišiel dosť otravný, až trápny. A čo sa týka réžie, technicky s filmom nemám problém, ale chýbalo mi tu napätie a tiaživá atmosféra. V pôvodnom filme som sa o postavy obával a pritom mi ani neboli sympatické. Takže som sa tešil zbytočne, pôvodný film si ešte kľudne pozriem, ale toto pokračovanie s výnimkou efektov nemá čo ponúknuť, väčšinu času som sa nudil. 46% ()

Reklama

raimi 

všetky recenzie používateľa

Beyond Skyline má scénář jako by ho napsal třináctiletý nerdovský truhlík. Truhlík, přesvědčený o vlastní úžasnosti a beze špetky soudnosti. Scénář plný truhlíkovských mouder. Scénář, kde vždy, když se ve filmu něco stane, nějaká postava popíše co se děje, kdyby to divák náhodou nepochopil. Scénář podle kterého vznikl film tak impozantně stupidní, trapný, a nudný, až běda. Celý tohle veledílo spíš připomíná nějakou cosplayerskou fan-fikci, přeplácaný splněný sen uhrovitého hošíka, plný plastových kostýmů a špatných počítačových efektů. Všechno působí strašně lacině a videoherně, přitom se celý film odehrávají věci, jako ve finále Avengers. Smutný je, že se film bere strašně vážně, chybí jakýkoliv nadhled, o soudnosti nemluvě. Grillo ani Uwais nemají co hrát, a tak je Grillo odsouzený pronášet truhlíkovská životní moudra, a Iko cedí skrz zuby úžasně cool hlášky jako "Fucking Aliens", nebo pro změnu "Fucking Americans". A berserkovský křik Bojany Novakovic při střelbě stojí taky za to. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

V podstatě stejné jako první film. Příběh není vyloženě dobrý ani špatný, ale je takový ohraný. Herecky to není nic skvělého, což se ale u béčkového filmu dá čekat, ale prostě má to skvělé efekty, které rozhodně stojí za pozornost, o to víc, že se s nimi nešetří, i když někdy máte pocit, že se některé scény dost opakují. ()

Ouwen 

všetky recenzie používateľa

No to byl náser kurva! Nikdy by mě nenapadlo, že lze spojit bojová umění s alienama. Choreografie bitek perfektní, jsou to jatka, i když soubojů tolik není, tak ty které tu jsou, působí dynamicky, atraktivně a jsou přehledně natočený, kinetickou kamerou, takže adrenalin se doluje v neustálým tempu. Iko Uwais čim starší, tim více charismatu a Yayan Ruhian úplnej buldok s mačetou, Grillo si roli užívá a dává ze sebe maximum. Souboje maj brutální kadenci a ke konci se dočká divák i godzilla fightu mezi emzákama, který tam praktikují MMA prvky! Pak tu je spousta efektovejch akcí, destrukce, exploze..působí to levněj s vizuálem, a i když se jedná o zábavnej trash, děj působil logicky, něco jsem se dozvěděl o fungování těch emzáků a o co jim jde. Postavy sice ploché, dialogy však dostatečné a divák má šanci si k nim vytvořit vztah. Hudba hraje v jednom kuse, nadupaný instrumentálky, a co ještě musim pochválit, tak důvody proč se souboje odehrávaj, je to malej detail, prvek ale potěšil :-) prostředí chrámu oku lahodící. Takže dost nadhodnocuju, jelikož jsem se však bavil po celou dobu, mnohdy se smál a kochal se výbornou akcí (a vlastně, vidět po boku Ruhiana, Grilla a Uwaise je prostě zážitek), musim dát plné hodnocení. Nasmál jsem se i během titulků, nepovedné záběry či koniny během natáčení :-) ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (2)

Reklama

Reklama