Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Florence je vzdělaná mladá žena, jejíž rodiče zemřeli po útoku lvů v Africe, když byla ještě dítě. Sama byla zachráněna jedním vesničanem. Po studiích se zabývá odhalováním šarlatánství a "lovením duchů", na něž nevěří. Roku 1921 přijíždí do chlapecké internátní školy, kde panuje strach kvůli duchovi, který zabil jednoho z žáků. Nejprve vše racionálně vysvětluje, avšak postupně zjišťuje, že ne všechno je tak, jak se zdá, a že ve školní budově už kdysi dávno byla. (Bolldar)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (116)

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Drama mladé ženy zabalené do duchařského hábitu sice není z hlediska tématiky nic nového, ale je dobře udělané. Internátní škola dýchá gotickou atmosférou a honba za duchem je ve znamení vědy...a podvodů. Ale přec! Pointa mne potěšila a nebudu tvrdit, že jsem ji tentokrát odhalil předem. Odkrývání minulosti Florence (hezké a sympatické R. Hallové) je napínavé a skrývá hodně bolesti. Velmi pěkný vizuál a standardní hudba, navozující atmosféru. Asi nejnapínavější scéna bylo první setkání s domečkem. A potěšila mě I. Stauntonová, jejíž úsměv dokáže být milý i jedovatý, takže netušíte, jaká že její postava ve skutečnosti bude. ()

Radka_86 

všetky recenzie používateľa

Ne, ne, ne ne a ne !!! Tohle mě vážně ničím "neoslovilo" :) Hvězdu dávám za hudbu a kameru, ale jinak se jednalo o naprosto nezáživný, zdlouhavý, popletený a rozhodně ne strašidelný příběh, s nesympatickou hlavní hrdinkou ze které jsem už po půl hodině měla kopřivku a až do konce jsem trpěla jako zvíře...A ten konec...bože...nemám to slovo ráda a moc ho nepoužívám ale jiné mě nenapadá - klišé. 10% ()

Reklama

Ten Druhy 

všetky recenzie používateľa

Ide o kvázi duchársky horor spojený s detskou smrťou, ktorý pripomína Turn of the Screw (1992). Má svojskú atmosféru a vyznačuje sa verným historickým zobrazením zašlých čias - duchovia sú akoby ich prirodzenou súčasťou. Prirodzená je aj Rebecca Hall v netypickej úlohe skeptickej „lovkyne duchov“. Príbeh je pomalý, plazivý a znervózňujúci (aspoň mňa znervózňoval). Hrôza je skôr v náznakoch a detailoch, ktoré občas zamrazia. Musím však pochváliť voľbu prostredia: starobylý dom a jeho presnú maketu v ňom, ktorá pôsobí strašidelne a zohrá prekvapivú úlohu. Príbeh na tom malom domčeku stojí a žiaľ aj padá, lebo pointa, ktorú ukrýva je tak trochu pritiahnutá za vlasy. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Veľmi jemná ducharinka skôr pre ženy a deti, ako pre mužov, ktorí očakávajú niečo "živšie". Príjemné prostredie 20 rokov začiatkom 20 storočia je ideálna doba na takýto príbeh, kedy sa ľudia chytajú každej slamky aby videli svojich príbuzných po smrti aspoň ako "tiene". Mladá ambiciózna lovkyňa duchov prichádza na internátnu chlapčenskú školu aby vyriešila prípad jedného zo žiakov, ktorého mal na onen svet dopraviť práve duch jedného zo študentov. Podarí sa jej vyriešiť danú záhadu ktorá je pre ňu samotnú veľkou výzvou, alebo objaví niečo viac? Práve pre dôvod rozuzlenia príbehu a samotného konca som sa rozhodol dať tri hviezdičky. Škoda, že film neobsahuje skutočné hororové prvky v podobe lakačiek a pochmúrnejšej atmosféry, ktoré by držali diváka rozhodne viac v napätí, ako tá komorná atmosféra. Mohla to byť pecka .. ()

BadoXXII 

všetky recenzie používateľa

Veľmi chaoticky natočený príbeh, ktorý veľmi nedáva ani zmysel. Záverečná pointa nepresvedčivá a nešokujúca. Celé je to len taká zmes priemernosti, samá šeď a pocit, že niektoré scény už človek videl v iných hororoch natočené oveľa lepšie. Pár zaujímavých nápadov (dom pre deti), asi 2 lepšie lakačky a inak nuda. Tohtoročná Žena v čiernom má podobnú tému a je o úroveň kvalitnejšia. ()

Galéria (82)

Zaujímavosti (1)

  • Malba, na níž jsou zobrazeny dvě ženy vraždící muže a která je ve filmu nazvaná chlapci jako oblíbená, se jmenuje "Zavraždění Holoferna". Pochází z roku 1612-1613 a autorkou je italská barokní malířka Artemisia Gentileschi. (Mrs.Blue)

Reklama

Reklama