Reklama

Reklama

Hystéria

  • Česko Vrtěti ženou (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Dobová komédia sa odohráva vo viktoriánskom Anglicku a rozpráva príbeh mladého lekára Mortimera Granvillea (Hugh Dancy), ktorému prekáža, že väčšina nemocníc ignoruje najnovšie vedecké teórie a doktori naďalej liečia pacientov pomocou pijavíc a púšťaním žilou. Keď ho vyhodia aj z posledného zamestnania, pretože na túto tému znova prehovoril, skončí ako zamestnanec Dr. Roberta Dalrymplea (Jonathan Pryce) v jeho súkromnej praxi. Dr. Dalrympley sa špecializuje na liečbu žien, ktoré trpia "hystériou" a prichádzajú k lekárovi, aby sa im uľavilo. Dalrympley spolu so svojím najlepším priateľom vytvoria účinnú pomôcku - vibrátor, ktorý postihnutým ženám umožňuje dosiahnuť vytúženú úľavu. Aby sa to celé ešte skomplikovalo, Mortimer sa zamiluje do feministicky založenej Charlotty (Maggie Gyllenhaalová), ktorá je, ako sa ukáže, dcérou jeho zamestnávateľa, doktora Dalrymplea... (TV JOJ)

(viac)

Videá (5)

Trailer

Recenzie (579)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Bohužiaľ až príliš priamočiare aby dokázalo prekvapiť, ale natočené zo značným nadhľadom, takže film nenudí ale baví. Je to hlavne zásluhou sympatických hercov, ktorý podávajú svoj nadštandart. Najzaujímavejšie je samozrejme duo Dancy a Everett a ostatný ako Gyllenhaal a Jones ich skvelo doplňujú. Film si pohráva s istou kontroverznosťou, ale skôr ako o tému historicky vysvetliť, alebo šokovať má film pôsobiť ako ľahká anglická komédia. Bohužiaľ pod pojmom anglická komédia si predstavujem niečo podstatne originálnejšie ako zakončenie príbehu vetou " vezmeš si ma? " čo vlastne kazí finálny dojem. Predávanie vibrátoru kráľovne Anglicka počas záverečných titulkoch je potom len snahou vytrieskať ešte aspoň jeden vtip pred koncom. Koniec je asi najväčšou slabinou filmu, lebo sa hrá na morálku a hodnoty a skĺzava do nechcenej samoúčelnosti. Alebo chcenej? Neviem. Každopádne vidieť kačky ako si to rozdávajú bolo zábavné. Nebyť konca mohlo to mať o hviezdičku viac. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Dráždiť klitoris je pekná predstava. Dráždiť ho 8 hodín denne, navyše starým a rozvedeným ropuchám, to už lákavo neznie. Nenormálne z toho bolí ruka. No, ale za taký plat...Ako vznikol prvý vibrátor rozpovie tento film, ktorý veľmi solídne a sebavedome kráča na hrane slušnosti a nikdy neklesne pod úroveň trápnosti a hnusu. Žánrovo sa veľmi šikovne podarilo skĺbiť love story, komédiu a príbeh podľa skutočnej udalosti. Dobre napísaná dobrosrdečná postava M. Gyllenhaal i jej výkon filmu výrazne pomohli. Ja som sa bavil a samotný záver ponúka vtipný moment. 80%. ()

Reklama

iamek 

všetky recenzie používateľa

Jak jsem slyšel, že se bude natáčet film o vzniku vibrátoru, tak jsem si klepal a hlavu. Ne vibrátorem, ale rukou. Jenže Vrtěti ženou není tak úplně film o vzniku vibrátoru, ale spíše romantické drama, kdy chudý a bezvýznamný doktor dostane dceru bohatého papaláše. V hlavní roli excelovala krásná a dokonalá Maggie Gyllenhaal. Pozadu nezůstali ani ostatní herecké osobnosti evropského filmu. ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Veľmi príjemná zábava. Nenávidím síce to slovo, ale skoro sa mi až chce napísať veselohra. Herci super (hlavne Maggie samozrejme), humor je skôr na pousmiatie, no to vám vydrží po celú stopáž a mimo to občas príde nejaká vážne výborná hláška a tá potom pobaví o to viacej. Najlepšia bola tá Maggiena, po skončení súdu Dancymu. Pôvodne som ju sem aj chcel napísať, ale nemôžem to urobiť - nebolo by to fér voči ostatným. Len si to pekne pozrite. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Nemůžeme vzít nebezpečný elektrický přístroj a přiložit ho k nejcitlivějším místům na ženském těle." Jen to zkuste, kluci. Já tedy z vlastní zkušenosti zatím nemohu potvrdit, že nalezení smyslu života je důležitější, než provádění vaginálních masáží za účelem léčby hysterie. Na druhou stranu jsem si však naprosto jistej, že vibrátor poháněnej elektřinou vyráběnou parním strojem je hodně veselým aparátem. A pro mne byl lehce zábavnej celej snímek, ač se gentlemanům a dámám navlečeným v historických kostýmech obvykle zdvořile vyhýbám. ()

Galéria (110)

Zaujímavosti (3)

  • V 53. minutě uchopí dr. Granvill (Hugh Dancy) do ruky jakýsi motor, jenž "otáčí peřím". Při střihu se změní směr otáčení tohoto stroje. (Gmisiycs)
  • Tanya Wexler se prací na snímku vrátila k režii filmů po 10 letech. (R´Hell)
  • Film je inspirován skutečnými událostmi okolo Dr. Joseph Mortimer Granville, který v roce 1880 patentoval první elektronický vibrátor. (R´Hell)

Reklama

Reklama