Reklama

Reklama

VOD (1)

Farmársky syn Albie (Jeremy Irvine) z britského Devonu je spojený s koňom Joeym od jeho narodenia. Zdieľa s ním trpký údel ťažkého vidieckeho života, až kým ich osud nerozdelí na začiatku prvej svetovej vojny v roku 1914. Albertov otec Ted (Peter Mullan) predá Joeyho britskej vojenskej jazdeckej jednotke. Joey so svojím vojnovým druhom, koňom Topthornom, odchádza s kavalériou až na francúzsky front, kde sa začína jeho pozoruhodná púť na pozadí veľkej vojny. Navzdory vojnovému chaosu a všadeprítomnej smrti, Joey pozitívne ovplyvňuje životy ľudí vo svojom okolí. Vo Francúzsku prežije ťažký útok kavalérie, potom službu v nemeckom lazarete a napokon strávi krátke obdobie pokoja na farme s francúzskou dievčinou Emiliou (Celine Buckensová) s jej deduškom (Niels Arestrup), až kým ho neodvlečú nemecké vojská, aby ťahal ich ťažké delá. Po Topthornovej smrti sa Joey ocitá medzi zákopmi v zemi nikoho, zapletený do ostnatého drôtu. Dvaja vojaci z nepriateľských strán ho spoločne vyslobodia a kôň sa konečne stretáva so svojim pánom Albiem, ktorý medzitým narukoval a zranili ho vo vojnovej vrave. Albie je oslepený a jeho zraneného koňa chcú vojaci utratiť. Podarí sa Albertovi zachrániť život svojmu zvieraciemu priateľovi, aby sa spoločne vrátili domov? (TV JOJ)

(viac)

Videá (54)

Trailer 2

Recenzie (893)

troufalka 

všetky recenzie používateľa

Moc jsem si přála viděla nějaký film o koních, který by měla asoň trochu jiný scénář než ty dosavadní. To se bohužel nenaplnilo, Krasavec Beauty byl hodně podobný. Koně vybrali pěkné, to se musí nechat, Emily Watson byla opět skvělá. Film je určitě příjemný na dlouhé odpoledne, ale bohužel není nezapomenutelný. ()

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

Těžko říct, proč se Spielberg rozhodl natočit tak patetický film. Protože patos a cukrkandl jistě nejsou omylem, ale cílem. A přes všechny úžasné scény to u pátrání po smyslu toho všeho zůstává. Nejsem tak znechucen, jak jsem očekával, obzvlášť proto, jak rychle film uteče. Ale jinak není co víc říct. ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Chápem, že nie každý má chuť na trochu gýčovo-rozprávkový pohľad od Spielberga, ale Verbalov odpad aj tu rozpútal malé preteky o to , kto každý ukáže, že to Spielbergovi spočíta. Zamyslime sa...ODPAD??? Pozrite si rebríček najhorších filmov a ruku na srdce, patrí tam aj tento film? Trochu objektivity. Pochopím tri, dva, možno aj tú jednu posratú hviezdu, ale odpad nie. Je to možno zaujímavý spôsob ako upútať pozornosť. "Aha-aha...ten verbal im to ukázal, tak ja si ho pridám do topky." A ide mu. Imidž prísne hodnotiaceho užívateľa mu mnohí žerú...............Teraz k filmu. Od začiatku som vedel, že to bude film pre mňa. Samozrejme nie je bez chýb, ale kone milujem a drámy i vojnové filmy rovnako tak. Iste, často to snímanie idylickej krajinky a nasvietenie pôsobí dosť gýčovo, ale ja som si užíval hlavne to blato a špinu v zákopoch a príbeh koňa, ktorý blúdi frontou. Za najlepšiu scénu považujem útek koňa cez frontu, zamotanie sa do ostnatého drôtu a jeho vyslobodzovanie dvoma nepriateľskými vojakmi. Každý prišiel z inej strany, ale problémy majú rovnaké. Spielberg neidealizuje, nevyzdvihuje ani neočierňuje žiadnu z nepriateľských strán. Vojna je rovnako krutá a nepríjemná pre obidve strany. Spielberg o filme hovorí: "Je to rozprávka" a ja ju takto beriem. 90%. ()

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Tohle je pro mě dost speciální film a musím říct, že jsem si ho opravdu vychutnal. Spielberg natočil tuhle pohádku po svém a tak nějak jako by každý výjev vypadl z plakátu. Několik scén ale vyčuhuje neskutečným způsobem. Průjezd bojištěm je nejpůsobivější scénou filmu, i díky hudbě Johna Williamse. Někdy, ale polovinu dobrého pocitu z filmu udělá někdo vedle vás. ()

-bad-mad-wolf- 

všetky recenzie používateľa

Nenáročná pohádková omalovánka, hrající na dlouhé pohledy do očí a pozitivní auru všeho kolem (protože válka je špatná, áno). Kůň je za všech okolností nejkrásnější, nejsilnější, nejodvážnější, nejvěrnější a nejrychlejší - čekal snad někdo něco jiného? Film i přes obludnou stopáž nenudí a má vyrovnané tempo, takže je určitě dobrou volbou, pokud vaše děcka mají v lásce koníky. Čistokrevná limonáda se všemy svými klady i zápory (upgradovaná ověřeným umem svého režiséra). Zákopová scéna fajn. ()

Galéria (116)

Zaujímavosti (33)

  • Keď Albertov (Jeremy Irvine) otec Ted (Peter Mullan) privedie kúpeného koňa prvýkrát domov, kôň kývaním hlavy posunie jeho čiapku, v nasledujúcom zábere má však čiapku rovno. (Laslo)
  • Filmový debut Jeremy Irvinea. (HellFire)
  • Na natáčaní sa niekedy zúčastnilo 250 až 300 komparzistov, ale jadro tvorilo asi 100 ľudí, ktorí hrali rôzne úlohy v rôznych kostýmoch. (gogo76)

Súvisiace novinky

Slyšet Vltavu očima

Slyšet Vltavu očima

14.07.2018

Česká filharmonie ve spolupráci s renomovanou londýnskou společností 59 Productions připravila k 100. výročí založení Československa audiovizuální instalaci Má vlast – zblízka a nahlas. Speciální… (viac)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (viac)

Láska nadčasová se Zooey Deschanel

Láska nadčasová se Zooey Deschanel

01.04.2012

Richard Curtis, tvůrce nejlepšího romantického filmu všech dob (na protesty ve vzkazníku nereaguji ;)), si od režírování odpočinul scenáristickou prací na Válečném koni a epizodě Vincent and the… (viac)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (viac)

Reklama

Reklama