Reklama

Reklama

Červená Sonja

  • Slovensko Barbar Conan 3: Červená Sonja (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Krutá kráľovná Gedren (Sandahl Bergman) túži po absolútnej moci nad svetom. Zaútočí na mesto Hablac a zabije majiteľa talizmanu, ktorý môže zničiť všetko na zemi. Červená Sonja (Brigitte Nielsen), jeho sestra, sa však s magickým mečom vydáva na odvážnu výpravu, aby Gedren porazila. Proti zlej kráľovnej sa postaví aj strážca talizmanu Kalidor (Arnold Schwarzenegger), ochraňuje Sonju a nakoniec sa do nej zamiluje. Lenže krásna bojovníčka Sonja prisahala, že nikdy nebude patriť žiadnemu mužovi... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (366)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Povedz jej, že mňa lov nebaví.“ – „Jeho lov nebaví.“ Nečudo, že otrasná Červená Sonja komerčne aj umelecky prepadla. Schwarzenegger nudne putuje krajinou a keď to ústredná hrdinka (príšerná Dánka Brigitte Nielsen sa najskôr pokúsila uloviť Arnolda a keď nemal záujem, presedlala na jeho najväčšieho žánrového konkurenta) nezvláda, priskočí jej so svojím obrovským mečom na pomoc. Potom spolu odcválajú k zapadajúcemu slnku. Ten film je vskutku príšerný, čo ostatne vždy tvrdil aj samotný Schwarzenegger, ktorý v tom pôvodne ani nechcel hrať, ale nakoniec bol prinútený megaproducentom De Laurentiisom, ktorý z neho urobil hviezdu a Arnie mu bol pár vecí dlžný. V prvotných plánoch malo ísť o klasickú conanovskú trojku, ale potom došlo k sérii zaujímavých udalostí a z Conana 3 sa vykľula Červená Sonja, v ktorej mal mať Arnold iba cameo. Následne sa mu však udial solídny podraz a pár dní nakrúcania sa stalo pár týždňov a z camea v podstate hlavná mužská postava. Vyzerá ako Conan, mal to byť Conan, ale volá sa Kalidor. Hm, no nič. Sranda. Film sám osebe je strašne nevydarený, už otrasný Conan 2 oproti nemu pôsobí ako vydarený veľkofilm. Nechýbajú nevydarené komické figúrky (hlučný ázijský karate chlapec a jeho obézny šašokomorník), nezmyselne krvavé (čo bije do očí s celkovou rodinnosťou projektu), ale zle nakrútené akčné scény a HNUSNÁ, lacná výprava. Dosť absurdný je potom výskyt Sandahl Bergman, ktorá hrala aj v jednotke, ale úplne inú postavu. Wtf? ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Rudá Sonja s dlouhým mečem a dlouhýma nohama je ženskou obdobou Conana. Získat mocný talisman nebude však jednoduché, jelikož královna Gedren stojí až na samém konci cesty plné překážek. Krásné přírodní lokace - hory, bukové lesy, travnaté pláně a zasněžené masivy v dálce, zemská trhlina rozdělující království, obří skulptury a most z kostry prehistorického tvora. Kromě řady bojovníků je třeba zdolat i nesmrtelného vodního draka z kovu. Škoda, že se do hry nezapojil i pavouk. Nechybí uťatá ruka a dvě létající hlavy. Svůj půvab má nejen trůnní sál, ale i síň světla. K tomu nápadité kostýmy a solidní Morriconeho hudba. Musím říci, že u mě už pracuje nejen nostalgie, ale i srovnání s množstvím fantasy braku posledních let. Alespoň pro mne se ukazuje, že zatracovaná Sonja jisté kvality má, nemluvě o tom, že chladná Nielsenová se na ni hodí perfektně. Snad jen to princátko zůstává protivné stále stejně. Hodnocení ponechávám, i když jsem v pokušení ho zvednout nahoru. Viděno 5x ()

Reklama

castor 

všetky recenzie používateľa

Sonja leží u své umírající sestry: „Teď odpočívej, popovídáme si později.“ Nechápu, co se mi na tom před lety (ach, to dětství) mohlo líbit. Dialogy i samotný příběh jsou tak tupé, až jsou k smíchu. Ocenil bych možná hudbu Ennia Morriconeho, kostýmy a kulisy. Herecké výkony jsou směšné, jednání nelogická, ale chápu kalifornského guvernéra Arnieho, když roli přijímal: „Zaujal mě scénář. Moje postava měla řadu dramatických poloh..“ Hvězdička ryze z nostalgie!! ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to veľmi slabý historický fantasy film. Má nezaujímavý príbeh o výbornej bojovníčke, ktorá sa spojí s odvážnym mužom proti zlej kráľovnej, ktorá chce pomocou mocného talizmanu zničiť celý svet. Spracovanie je na tom veľmi zle, síce sa stále niečo deje, ale toto išlo skutočne celé mimo mňa. Občas sa síce objavia náznaky niečoho aspoň trochu zaujímavého, ale pri tých náznakoch to nanešťastie aj končí. Akcie je tu dosť, ale pochvalu si určite nezaslúži. Je prakticky rovnaká ako v Ničiteľovi Conanovi, takže samé stereotypné a nekrvavé súboje na meče a jeden boj s nejakým vodným monštrom. Z celej akcie ma zaujala iba useknutá ruka a hlava, čo vzhľadom na všetko ostatné pôsobí ako príjemné oživenie, ale aj tak to už nemá čo zachrániť. Z hereckého obsadenia zaujme Arnold Schwarzenegger, ktorý tu ale má výrazne menej priestoru ako som čakal a ani Brigitte Nielsen nie je najhoršia, no okrem nich sú tu už len samé nudné postavy. Réžia a technická stránka takýto scenár ani zachrániť nemôžu, ale sú aspoň obstojné a podobne je na tom aj hudba. Ale aspoň kulisy sú celkom zaujímavé. Červená Sonja je presne ten typ filmu, ktorého príbeh ma absolútne nebaví a väčšinu času sa prenudím, ale za niektoré stránky ho nemôžem úplne odpísať. No viem, že znovu už tento film neuvidím. Objektívna kvalita filmu- 40%, film sa páči mne na 31%. ()

flanker.27 odpad!

všetky recenzie používateľa

Slabá přiživovačka na Conanovi s mírně feministickým nádechem. Kostýmy s flitry jak z osmdesátkové diskotéky, herci ve větších scénách připomínají stádo dobytka, nesympatická Briketa Nýlsnová s ručičkama jako hůlčičkama vykrejvá drtící guvernérovy rány a celý to vypadá, že to Arnolda ani moc nebavilo. Není sám. ()

Galéria (68)

Zaujímavosti (25)

  • Arnold Schwarzenegger (Kalidor) už čoby guvernér Kalifornie povedal, že tento film je tak hrozný, že svojim politickým nepriateľom sa bude vyhrážať tým, že keď neurobia, čo chce, budú sa naň musieť dívať trikrát po sebe bez prestávky. (ČSFD)
  • Vtedy ešte len budúca manželka Arnolda Schwarzeneggera, Maria Shiverová, odhovárala herca od vstupu do projektu a vravela mu: „Nechoď do toho, je to brak." Arnold mal rovnaký názor, ale mal pocit, že Dinovi de Laurentisovi niečo dlhuje, tak to vzal. (gogo76)

Súvisiace novinky

Rudá Sonja našla náhradu za Singera

Rudá Sonja našla náhradu za Singera

23.06.2019

S režisérem Bryanem Singerem (X-Men: Apokalypsa) teď v Hollywoodu nikdo nechce být moc spojován, dohnala jej totiž minulost, a po jeho vyhazovu od Bohemian Rhapsody to s jeho kariérou zkrátka… (viac)

Je libo zrzku nebo účes z hadů?

Je libo zrzku nebo účes z hadů?

29.06.2008

Jen předevčírem jsme psali o projektu War of Gods, Tarsemem Singhem režírované fantasy na motivy příběhů o Théseovi (to je ten chlápek, co si kutálel klubko labyrintem na Krétě a zapíchl tam… (viac)

Meče, magie... a spousta krve!

Meče, magie... a spousta krve!

02.06.2007

Fantasy byl ještě nedávno žánr, jehož by se žádný hollywoodský producent nedotkl ani v gumových rukavicích. Dnes je situace mnohem radostnější. Ovšem jen v případě, pokud vás baví koukat na další a… (viac)

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (viac)

Reklama

Reklama