Reklama

Reklama

Série(8) / Epizódy(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie používateľa MM_Ramone k tomuto seriálu (10)

...A je to! (1979) 

Pri hodnotení tohto konkrétneho titulu som akosi v rozpakoch. Nie preto, že by som mal problém vyjadriť sa ku kvalite tohto animovaného seriálu alebo ku tomu ako som sa pri ňom bavil. V tom mám celkom jasno. Príbehy dvoch nešikovných majstrov Pata a Mata ma dokázali väčšinou vždy dobre pobaviť. Ako decko som sa na nich vyslovene tešil, keď to bežalo ako večerníček a aj teraz v dospelosti si rád občas pozrem niektorú epizódu, keď na ňu náhodou natrafím. No nejde mi do hlavy prečo sa tu (na csfd) dajú hodnotiť a komentovať niektoré časti tejto serié ako samostatné snímky a popri tom sa tu môžem ešte ku tomu vyjadriť aj ako ku celku. V tom mám trocha chaos. *** ()

Tapety (1979) (S01E01) 

Titul "Tapety" je súčasťou československého krátkometrážneho, večerníčkového, animovaného seriálu "Pat a Mat". Je to v poradí druhá epizóda, ktorá bola v rámci tohto seriálu vyprodukovaná. Bola natočená v roku 1979. Televíznu premieru mala dvadsiateho tretieho novembra 1982. Pat a Mat sa s chuťou a nadšením pustia do tapetovania bytu. Títo dvaja popletení, nešikovní majstri to však zase všetko dojebú. Presne tak ako je to u nich zvykom. *** ()

Obraz (1979) (S01E05) 

Titul "Obraz" je súčasťou československého krátkometrážneho, večerníčkového, animovaného seriálu "Pat a Mat". Je to v poradí šiesta epizóda, ktorá bola v rámci tohto seriálu vyprodukovaná. Bola natočená v roku 1979. Televíznu premieru mala dvadsiateho siedmeho novembra 1982. Patovi a Matovi sa nedarí dostať veľký obraz zo bytu. Rozhodnú sa že ho rozrežú a potom znova zložia. Títo dvaja popletení, nešikovní majstri to však zase všetko dojebú. Presne tak ako je to u nich zvykom. *** ()

Pračka (1983) (S01E20) 

Titul "Práčka" je súčasťou československého krátkometrážneho, večerníčkového, animovaného seriálu "Pat a Mat". Je to v poradí dvadsiata prvá epizóda. Bola natočená v roku 1983. Pat a Mat sa snažia vyniesť po schodoch ťažkú automatickú práčku. Je to drina. No nakoniec sa im podarí ju dostať do bytu. Lenže ju treba ešte zapojiť a vyskúšať. Títo dvaja popletení, nešikovní majstri to však zase všetko dojebú. Presne tak ako je to u nich zvykom. *** ()

Klavír (1984) (S01E25) 

Titul "Klavír" je súčasťou československého krátkometrážneho, večerníčkového, animovaného seriálu "Pat a Mat". Je to v poradí dvadsiata šiesta epizóda. Bola natočená v roku 1984. Televíznu premieru mala siedmeho októbra roku 1986. Štahovanie klavíra dopadne katastrofálne. Zostane z neho len akýsi kostrbatý cimbál, znehodnotené torzo. Dvaja popletení, nešikovní majstri Mat a Pat to zase všetko dojebú. Presne tak ako je to u nich zvykom. *** ()

Porucha (1985) (S01E27) 

Titul "Porucha" je súčasťou československého krátkometrážneho, večerníčkového, animovaného seriálu "Pat a Mat". Je to v poradí dvadsiata ôsma epizóda. Bola natočená v roku 1985. Televíznu premieru mala ôsmeho februára 1989. Pat sleduje v televízii futbalový zápas. No znenazdajky mu začne blbnúť obraz i zvuk. Zavolá svojho kamaráta Mata, aby mu pomohol tento problém vyriešiť. Títo dvaja popletení, nešikovní majstri to však zase všetko dojebú. Presne tak ako je to u nich zvykom. *** ()

Dlaždice (1992) (S03E04) 

Toto nebude ani tak komentár, ako skôr upozornenie na fatálne neprestnosti v reakcii "vladi87". Časť o ktorej sa zmieňuje, sa volá "Sušenky". Tam došlo k udalostiam s nepodareným pečením, ktoré nakonec skončilo ako dlažba na chodníku. Táto časť s názvom "Dlaždice" je však o niečom úplne inom. Nebudem tu uvádzať spoiler :-)), takže len prezradím, že nakonec sa divák dočká nenápadnej propagácie Európskej Únie. *** ()

Automat (2003) (S04E15) 

Toto sa už len vezie na vlne úspechu pôvodných častí. Séria z roku 2003 zďaleka nedosahuje originality, výnimočnosti a humoru prvých dielov. Animácie sú stále skvelé, ale príbehu dochádza dych. "Automat" je tak pre mňa len pripomienkou kvalitného českého animovaného seriálu, ktorý som kedysi dávno mal tak rád. "Pat a Mat"?! Ja si to dodnes pamätám pod názvom "A je to!". *** ()

Autodráha (2003) (S04E16) 

Toto sa už len vezie na vlne úspechu pôvodných častí. Séria z roku 2003 zďaleka nedosahuje originality, výnimočnosti a humoru prvých dielov. Animácie sú stále skvelé, ale príbehu dochádza dych. "Autodráha" je tak pre mňa len pripomienkou kvalitného českého animovaného seriálu, ktorý som kedysi dávno mal tak rád. "Pat a Mat"?! Ja si to dodnes pamätám pod názvom "A je to!". *** ()

Pat a Mat nás baví (2018) (S06) 

"Pat a Mat nás baví"? No čo ja viem. Naozaj vás to ešte dokáže pobaviť? Mňa teda veru nie. Ja som nikdy nepatril medzi nadšených fanúšikov týchto dvoch nešikovných, popletených majstrov. No musím priznať, že to malo svoje čaro. Keď však definitívne prebral štafetu Marek Beneš po svojom otcovi Lubimírovi Benešovi, tak to je poriadne cítiť. Vytratila sa spontánnosť, vytratil sa humor, vytratila sa charizma. Zostali len dve síce kultové, ale úplne bezduché a nebojím sa napísať, že už aj dosť nudné figúrky. A je to celé v prdeli. ** ()

Reklama

Reklama