Reklama

Reklama

Runaways

(seriál)
Trailer 2
USA, (2017–2019), 29 h 9 min (Minutáž: 42–60 min)

Predloha:

Brian K. Vaughan (komiks)

Hrajú:

Virginia Gardner, Lyrica Okano, Ariela Barer, Gregg Sulkin, Kevin Weisman, Brittany Ishibashi, Rhenzy Feliz, Allegra Acosta, Ryan Sands, Annie Wersching (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(33)

Obsahy(1)

Seriál z dílny komiksové společnosti Marvel vypráví příběh o skupině mladých superhrdinů. Samotný příběh začíná, když šest teenagerů zjistí, že jsou jejich rodiče padouši. Poté se společně snaží odčinit zločiny rodičů a zároveň odkrýt tajemství svého původu. Kromě rodičů se totiž musí vypořádat i se svými záhadnými schopnostmi. (ArsenalEagle)

(viac)

Recenzie používateľa silentname k tomuto seriálu (3)

Season 1 (2017) (S01) 

Neviem ako sa stalo, že som nanapísal nič o tomto seriáli. Ale okay, poďme si niečo o jednotlivých sériach povedať. "Runaways" bolo pre mňa po "Inhumans" skutočne skvelou zmenou. Kým ten seriál do seba napchal všetky klišé, ktoré mi len napadnú, tak tento seriál išiel trošku inou cestou. Trailer niečo sľúbil a 1. séria to aj dodržala. Objavujeme schopnosti našich hrdinov, spoznávame ich, rovnako ako aj ich rodičov, ich vzťahy, ich minulost a podobne. A čo ma na sérii asi najviac chytilo bolo, že to pôsobilo veľmi reálne. Nemal som problém uveriť, že ide o rodičov a deti a je skvelé, že skrz všetko, čo ich rodičia spáchali, cítiť, že majú svoje deti radi. A nechcú im ublížiť, ani nechcú dovoliť, aby im bolo ublížené. Najradšej by ich zobrali domov a dali všetko do poriadku, lenže ono to nie je také jednoduché. Plus niektorí z našich rodičov majú trošku temperamentnejšie alebo agresívnejšie povahy. A to všetko trochu viac komplikuje. Ako otvorenie to podľa mňa fungovalo skvele a rozhodne ma zaháklo na to, aby som chcel vidieť viac. Plus už len z titulu, že "Runaways" sa reálne stanú až na konci tejto série. Ale tím už boli oveľa skôr. Hodnotenie: A- ()

Season 2 (2018) (S02) 

2. séria Runaways" pokračuje presne tam, kde sme skončili naposledy. Myslím si, že táto séria sa viac sústredila na to, čo sa v prvej sérii len naznačilo. Ako o tej obrovskej diere a čo reálne sa tam bude odohrávať. Viac sa dozvieme o našom padouchovi Jonahovi a viac sa budeme venovať aj romantickým linkám, ktoré sa v minulej sérii len otvorili. Musím priznať, že tieto romance sú oveľa zaujímavejšie, než vidím väčšinou vo filmoch alebo seriáloch. Nemusí to byť pekné dievča s pekným chlapcom. Môže to pokojne vzniknúť medzi dvomi dievčatami a podobne. Osobne som mal počas tejto série ale dosť pocit, že Alex je niekde v hĺbke stále najmenej obľúbeným členom tímu. Nemá žiadne reálne schopnosti, stále mu nevedia ostatní niektoré veci zabudnúť a podobne. A mal som občas pocit, že sa pre tím stal viac boxovacím vrecom, než reálnym členom tímu. Môj dojem. Napriek tomu, že chalan je veľmi chytrý a šikovný. Uznávam. Okrem toho sme asi na záver série všetci s napätím očakávali, čo sa bude diať, lebo rozhodne to bol veľmi dobrý zvrat. A plynula z toho pre mňa aj otázka, ako sa dá teda Jonah reálne poraziť. Plus máme aj novú postavu menom Xavin. A je super, že naši hrdinovia dostanú novú posilu. Okrem toho takú, ktorú určite budú môcť využiť. Podobne ako naposledy som si aj túto sériu užil a bol plný očakávaní na pokračovanie. A o tom si povieme viac už dnes po tom, ako dopozerám posledné 2 epizódy. Hodnotenie: A- ()

Season 3 (2019) (S03) 

Výsledok tretej série je skôr sklamanie než nadšenie. Nemôžem povedať, že by 3. séria "Runaways" bola veľké zlyhanie, no rozhodne nemám z nej taký dojem, ako z prvých dvoch. Napriek tomu, že sú tu momentky, ktoré zase podľa mňa boli absolútne najlepšie zo všetkých sérií. Takže je to pre mňa celkom konflikt, no pokúsim sa vám to vysvetliť. Pozitíva série. Stále mám rád postavy. Som rád, že pozornosť sa z Karoliny presunula na Nico. VIac-menej je toto hlavne jej séria a stáva sa hlavnou postavou. Takže to je trošku nové smerovanie. Je fajn, že vzťahy medzi rodičmi a deťmi prejdú viacerými skúškami a konečne sa budú schopní spojiť. Pretože nastupuje na scénu nový nepriateľ. Najprv to vyzerá v prvej polovici, že budeme mať ako nepriateľov členov magistrátu, no potom príde na scénu Morgan. Myslím si, že prvé 4 epizódy sú dosť dobré a pôsobia, že správne naväzujú na to, ako končila minulá séria. Okrem toho spoznáme aj v kom sa nachádza posledný člen mimozemskej rodiny a Xavin je stále super. Okrem toho našli tvorcovia dobrú cestu ako naplniť jej proroctvo a uzavrieť jeho príbeh. A tiež sa mi páči vzťah medzi Xavinom a Molly. Scénky medzi Chasom a Janet sú vynikajúce. A keď sledujú polárnu žiaru a som si vedomý toho čo sa deje, malo to silu. 5. epizóda nás posúva do temného sveta, kde musia naši hrdinovia bojovať so svojimi démonmi a čo najskôr sa odtiaľ dostať. Táto časť funguje podľa mňa tiež a otvára dosť možností. No potom prejdeme do druhej polovice seriálu a veci postupne začnú kolísať. Morgan je podľa mňa jedna z najhorších zloduchov Marvelu. Pôsobí, že musí ukázať len výstrih a rozpráva ako keby bola vystrihnutá z 90s filmov. So všetkými monológmi o tom ako ovládne svet. Wow. Jej schopnosti sú zaujímavé, no jej monológy a kostým sú hrozné. Stretneme sa aj s Tyronom a Tandy. Dokopy na jeden diel. Ukáže sa nám, že Gert a Old Lace sa dokážu prepojiť bez toho, aby spolu komunikovali. Využije sa to iba raz. Nico dokáže svojimi schopnosťami zhmotniť dýku Tandy a spraviť ju temnou. Reálne sa ukáže ako zbytočná. Máme tu telefóny, ktoré ovládajú ľudí a robia ich agresívnych. Dokopy sa z toho moc nevyťaží. A na záver musíme nechať jednu postavu umrieť, aby sme mohli mať finálnu epizódu cestovania v čase. A ešte aby toho nebolo málo sa niečo dozvieme o Alexovi. Niečo zaujímavé a temné. No dokopy sa to absolútne nevyužije, lebo seriál skončil a celé to nepôjde už nikam. A jedno ešte musím priznať. Dialógy, ktoré vedú spolu Nico a Karolina sú podľa mňa hrozné. To sú také lepihuby, až mi z toho je niekedy zle. Sú to tak gýčovité momentky. Celkovo som dúfal v lepšie finále, než bolo toto. Je to úplne hrozné? Nie. Len je to nesústredené, prináša elementy, ktoré nevyužije a využíva techniky, ktoré sú staré. Prvá polka funguje, no potom to ide postupne dole vodou až do veľkého sklamania. Takýto záver som neočakával, ale tretia séria rozhodne nedosahuje kvalít predošlých. A je mi to ľúto. Hodnotenie: B ()

Súvisiace novinky

Najdou Daredevil a spol. nový domov?

Najdou Daredevil a spol. nový domov?

13.02.2019

Nemusíte být zrovna fanoušky, aby se k vám dostala zpráva, že tři z pěti Marvel/Netflix seriálů jsou mrtvé. Situace okolo Daredevila a zbytku Defenders se vehementně řeší už dlouhé měsíce, a přestože… (viac)

Reklama

Reklama