Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je dobojováno. Daenerys drtivě porazila vojska Cersei, která sama v bitvě podlehla. Pro Daenerys ovšem dobojováno není. Ne všichni zcela souhlasí s jejími způsoby a jsou ochotni udělat vše pro to, aby se královnou nikdy nestala. Začíná pravá hra o Trůn. (Klajondr)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (255)

liskam 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Začnu jediným negativem tohoto posledního dílu. A to byla scéna, ja drak pálí železný trůn. Se zbytkem jsem opravdu spokojen, nejen s tím, jak si scénáristé poradili s jednotlovými postavami ale i s příběhem jako takovým. Finále se prostě vyvedlo na jedničku. Tyrion klasicky nezklamal, Sansa si šla za svým, John opět ve vlastních okovech dobra má nakonec klid a celý svět na sever od zdi, a Ta Dívka jde oběvovat nová místa pro svého boha smrti. A nad tím vším bdí tříoká vrána. Jsem naprosto spokojen . Za mě 85% ()

Micro41CZ 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Na to málo prostoru a nutnost ukončit seriál je to obstojný, některý osudy tíživě potemnělý a některý momenty vyloženě stupidní, zbytečný a někdy až trapný. I tak to ale vzhledem ke všem okolnostem vlastně není zklamání. Motivy se obloukem ukončují a happy end není zas tak radostný, jako spíš empaticky hořký. A tenhle pocit hezky rezonuje. Díky za celý seriál. ()

Reklama

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Lepší zakončení jsem si snad ani nepředstavoval. Jako čtenář jsem přicházel poměrně dlouho na chuť filmovému zpracování, ale nyní musím říci, že všichni se se závěrečnými řadami dobře popasovali. A víš co, Martine? Táhni si klidně k čertu, už mě ty nedopsané díly nezajímají. Závěrečný díl 8. řady má řadu skvělých scén, ať už rozhovor Jona a Tyriona, poslední objetí či volbu krále. Mně se ale samozřejmě nejvíce líbil drak. A mimochodem draci, jak znalci vědí, uměli i mluvit starým jazykem, tudíž jeho chování není nijak divné. Draci byli velmi inteligentní, vychytralí a protřelí, což musí potvrdit i Bilbo! Každý dostal, co zasloužil, tak už to prostě v životě chodí. Osobně bych strhl nejraději hvězdu za Cersei, jelikož jsem tajně doufal, že přežije, ale ne...i když zase zemřela v objetí se svým milovaným, což se počítá. Trochu mě vždy pobaví protichůdné názory - pro jedny nudné a zdlouhavé, pro druhé nepřijatelně rychlé. Když ale nic jiného, jistě je třeba ocenit práci na seriálu - autory počínaje, přes klapku, herce, výtvarníky, kostyméry, tvůrce speciálních efektů, kameru, hudbu....a tak. Jediné minus pro mne, že příběh se definitivně uzavřel. ()

Milano33 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

A je to tu, všetkými dlho očakávaný koniec jednej veľkej dlhotrvajúcej epickej fantasy ságy. Boli to ozaj dobré časy. Rovnako ako vy, som sa aj ja, do fikčného sveta Západozemia neskutočne zažral a nemohol som sa dočkať tohto konca, tohto vytúženého vyvrcholenia seriálu, ktorý my tak strašne veľmi utkvel v pamäti. Ktorí z nás by si to niekedy pomyslel, že sa raz budeme musieť rozlúčiť so svetom, ktorý je odlišný od všetkého, čo sme doteraz poznali, ale aj napriek tomu, bol tento svet tomu nášmu, tak veľmi podobný. Svet, ktorý odráža realitu, takú aká je. Svet, ktorý si na nič nehraje. Tento seriál sa vyvaroval bežne daným pravidlám, vždy si išiel po svojom, vždy si našiel svoju vlastnú cestu, ako sa má odvyprávať príbeh. Nikdy sa neznížil na takú nízku úroveň, aby sa tu vyskytovali bežne zaužívané klišé, ktoré poznáme s iných filmov a seriálov. S týmto geniálne vymyslením svetom so sviežim nádychom fantasy sa budem musieť bohužiaľ rozlúčiť, so svetom plný tajomstiev a záhad, svet, ktorý sa uberá vlastným smerom, svet, ktorý dýcha realistickosťou. Ja osobne som nikdy nebol zástancom toho, aby seriál Game of Thrones, bol postavený na dobre vyzerajúcich bitkách, vždy som radšej preferoval kvalitne napísané dialógy, politikárčenie, intrigy, zrady, zvraty a nečakané úmrtia našich obľúbených postáv. Každodenný strach o hlavné postavy, bol silným ťahúnom tohoto seriálu a na svete je bohužiaľ veľmi málo podobných projektoch, ktoré sa oprávnene odvážia v tebe vzbudiť obavy a strach o hlavnú postavu alebo dokonca aj o celé skupiny hlavných postáv. Napätie a umenie zachádzať zo smrťou seriál Game of Thrones už bohužiaľ načisto stratil. Hra o Tróny nikdy nebola postavená na epickej zložke, ale na kvalite deja a príbehu, na kvalite postáv a na ich charakterom vývoji. A ten nami milovaný seriál v svojej originálnej podobe je žiaľ mrtvý :(. Čo seriál Game of Thrones nedokázal? A to byť rovnako konzistentný od začiatku až do konca, to tento seriál žiaľ nezvládol. Čo je naozaj veľká škoda, snáď to GRRM zvládne zo svojou knižnou sériou lepšie ;). Ale späť k tejto finálnej epizóde. Nie príliš uspokojivé a dôstojne ukončenie jednej veľkej a epickej fantasy ságy. Bohužiaľ, tento koniec neprekonal moje očakávania, ale to nevadí. Ako bolo dopredu avizované, horko-sladký koniec skutočne nastál. Musím uznať za pravdu to, že ako finále tejto tragickej série to nebolo dostačujúce. Je mi vopred jasné, že ukončenie tejto dlhotrvajúcej série nepoteší každého, čo je naozaj veľká škoda :(. Každopádne som rád, že sa s týmto svetom nelúčime navždy. Už sa moc teším na ďalšie príbehy zo Západozemia. Zatiaľ však nie je potvrdené, či spin-off seriály dostanú zelenú, a tak dúfajme, že všetko dobre dopadne, a my sa tak dočkáme ďalšieho podareného seriálu. Nateraz sa lúčim s týmto úžasne vymysleným a nádherne spraveným fantasy svetom. Niečo končí, niečo začína ;). ()

mclenin 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Posledná epizóda poslednej série predstavuje ľahký nadpriemer v rámci štandardu nastaveného podpriemernou ôsmou sériou. Aj napriek unáhlenému a nie dobre zvládnutému scenáru (ktorý sa pochopiteľne nemôže rovnať scenáru vychádzajúcemu z knižnej predlohy) považujem uzavretie jednotlivých príbehových liniek za pomerne zadosťučiňujúce a aj samotný záver za vcelku uspokojivý, čo odvodzujem z pocitu nostalgie a melanchólie, ktorý sa vo mne rozlial po záverečnom stmavnutí obrazovky. Takže aj pri hodnotení počúvam v tomto prípade svoje srdce a nie hlas rozumu. Som vďačný, že som mohol byť divákom jednej z najväčších sérií, ktoré boli za posledné roky natočené, triasť sa zimou na ďalekom severe, dobývať otrokárske mestá na exotickom východe či intrigovať na politickom juhu, vidieť zvraty, ktoré sa zaryli pod kožu tak hlboko, že si na ne pamätám dodnes a vlastne baviť sa o príbehu a teóriách ako takých s priateľmi a okolím. GOT si zaslúži (aj napriek nie veľmi podareným 7 a 8 sérii) obrovskú poklonu a absolutórium na pomyselnom železnom tróne televíznej a seriálovej zábavy. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (3)

  • Ve scéně, v níž se sejde rada vysoce postavených lidí, můžeme za židlí Samwella Tarlyho (John Bradley) vidět plastovou láhev vody. (Sayko)
  • Daenerys (Emilia Clarke) poznamená, že si železný trůn představovala mnohem větší. Jde o odkaz na knižní předlohu, kde je železný trůn skutečně popisován jako obrovský, dokonce s přístupovým schodištěm, též vyrobeným z natavených mečů nepřátel Aegona Dobyvatele. (vojtaruzek)

Súvisiace novinky

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (viac)

Reklama

Reklama