Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žili raz dvaja kníhkupci: vášnivá mladá žena Kathleen Kellyová (Meg Ryan), ktorá vlastní malé kníhkupectvo pre deti a majiteľ najväčšieho kníhkupectva na Manhattane Joe Fox (Tom Hanks), ktorý svojím podnikaním pripravil skoro všetky menšie kníhkupectvá o prácu. Ďalší obchod otvoril len pár domov od obchodu Kathleen, ktorý ona zdedila po svojej matke - obchod má 40-ročnú tradíciu a Kathleen má k nemu veľmi silný vzťah. V momente, keď zistí, že môže prísť o svoje dedičstvo i živobytie, spolieha sa na anonymného priateľa, ktorému dôveruje a váži si ho, a ktorého pozná len prostredníctvom e-mailu, cez ktorý si posielajú zamilované správy. Internetový priateľ Joe takisto zistí, ako veľmi ho Kathleen priťahuje. Keď sa však stretnú, obaja zisťujú, že ten druhý je vlastne ten, s ktorým sa vídavajú a urážajú takmer každý deň v konkurenčnom boji! Ako má Joe získať srdce ženy, ktorá ho i so všetkými jeho obchodmi smrteľne nenávidí...? (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (501)

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Nora Ephron by se zfleku dala označit za specialistku na romanťárny. Po 5 letech si vzala k ruce otřískanou Meg Ryan, kterou už podobně jako Anistonku, balil na plátně snad úplně každej. Takže máme Režisérku, Ryanovou a kdo nám chybí v sestavě. Ano správně Tom Hanks. Lásce přes internet jsem se ve své době vyhýbal, pak jsem na ni zapomněl a nyní jsem rest splnil. Žádná zázračná záležitost, ale minimálně pár slušných okamžiků se s ní zažít dá. 60% ()

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Zopakovalo sa obsadenie z filmu Samotář v Seattlu. Znesiteľná romantická komédia, ktorá nemá tupý scenár. Ani nemá nestráviteľnú dávku nereálneho romantizovania. A aj keď by určite sadla kratšia minutáž, tak v rámci žánru nemám vlastne žiadne zásadné námietky. Ak teda nerátam pomerne časté depkové momenty. Jednoducho sázka na istotu, ktorá dopraje nežným polovičkám potrebnú dávku nádeje a zarostlým polovičkám dopraje celkom vydarený návod, ako byť dobrý stalker, ako úspešne klamať a manipulovať, aby získali ženu svojich snov. ()

Reklama

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Takmer dokonalé. Meg Ryan a Tom Hanks sú skvelý. Sympatický, roztomilý a hlavne prirodzený. Nora Ephron natočila vrcholný príbeh svojej kariéry, ktorý sa môže pochváliť jednoduchosťou a typickou New Yorskou atmosférou, ktorú vie takto podať jedine Woody Allen. Príbeh plný úsmevných momentov a dojímavého konca, ktorý patri, k jedným z najkrajších. Naozaj jediná vec, ktorú tomu môžem vytknúť je neschopnosť vykresliť vedľajšie postavy do takej miery aby neboli rušivé. Chcel som rozhodne viac vzájomného vzťahu Hanksa a Ryanovej a nepotreboval som vidieť smutného pracovníka v knihkupectve, ani najlepšiu kamarátku a už rozhodne nie otca. Lebo nech ich postavy akokoľvek dotvárajú svet hlavných hrdinov, nikdy im neporadia nič, alebo ich neusmernia natoľko aby tam boli skutočne potrebný. A je ich tam na môj vkus až príliš veľa. Inak sa jedná o naozaj skvelý film, z neskutočne krásnou atmosférou a dokonalou romantickou líniou. Jedna z topky romantických komédií rokov 90. ()

blackrain 

všetky recenzie používateľa

Internet je novodobá zhouba lidstva. Dovedete si vůbec představit kolik času prosedíme u počítače a kolik času strávíme brouzdáním po netu. Internet se dá ale výborně použít pro komunikaci. Internet byl originálně použit i v této romantické komedie. Dva majitelé konkurenčních knihkupectví si začnou vyměňovat e-maily. Dvojice Tom Hanks a Meg Ryan působí ohromně romanticky. Ale Meg Rayn měla lepší knihkupectví. Mám radši tyto malé krámky. Jsou totiž kouzelné. ()

Martyska 

všetky recenzie používateľa

Poznáte ten pocit keď si píšete s niekým bez toho aby ste ho poznali a napriek tomu cítite ako keby ste ho poznali celý život? Pohodový sentimentálny film pri ktorom som sa zasmiala a nevedela dočkať kedy už bude koniec a tí dvaja sa konečne stretnú. Nenapadá ma viac slov ako by som ho opísala ale bolo to výborné. Z filmu išiel pokoj ktorý sa potom prenesie aj na vás. No na záver ma napadla ešte jedna poznámka: Keby sa to stane aj v skutočnom živote... ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (25)

  • Keď si na lodi Joe Fox (Tom Hanks) pripravuje martini, hádže do pohára olivu. V ďalšej scéne však oliva zmizla a hádže ju tam znova. (enoemis13)
  • Obchůdek Kathleen Kelly byl inspirován a postaven podle obchodu Manhattan's Books of Wonder, který se nacházel v newyorské Chelsea. Meg Ryan tam jeden den pracovala za pokladnou, aby si práci vyzkoušela. Po několika změnách lokací obchůdek patrně definitivně ukončil provoz v roce 2021. (don corleone)

Reklama

Reklama