Reklama

Reklama

Horkýže Slíže - Živák

(koncert)
všetky plagáty

Obsahy(1)

Horkýže Slíže uspořádali v loňském roce speciální halový koncert v Levicích. A to hned ze dvou důvodů: byl dárkem pro fanoušky, a tudíž se cena vstupenek vyšplhala na sympatických 0 Slovenských korun, a nitranská skupina na něm natočila živé album, na němž se jí povedla zaznamenat typická koncertní atmosféra.

Tracklist:  01. Shanghai Cola
02. Brďokoky
03. A ja sprostá
04. Telegram
05. Logická hádanka
06. Holandská
07. L.A.G. Song
08. Často sa nám sníva
09. Štidirí
10. Malá Žužu
11. Vlak
12. Zvonár
13. Traja spití roboši
14. Pal'ko
15. Ja chaču tebja
16. Atómový kryt
17. Hrací automat
18. Hohuhe
19. Latino
20. Bicie v 85-tom
21. Maštal'
22. Cigarety
23. Kožky, perie
24. Mačka bruchomluvec
25. Horkýže Slíže
26. New Bonus: Farebná (diseman)

(viac)

Recenzie (18)

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"My zme trošku dosrali to posledné: Jebať!, takže to si dáme ešte raz." Skutečně se úplně všechno nepovedlo. Nástup byl skvělý, pak se zvolnilo na sedm osmin plynu, ale obecenstvo si spokojeně zařádilo a žádné vyloženě hluché místo to nemělo. Byl jsem sice přítomen na mnohem lepších koncertech Horkýžů a snad i Slížů, ale možná, že kdybych v Levicích pogoval pod pódiem, tak bych to tak jistě netvrdil. ()

brutale

všetky recenzie používateľa

Nedokážem ohodnotiť, lebo mám rád staršie veci ( od Nitrianskych junákov ), napriek tomu odbočenia od ich starých piesní sú oproti ostatným slovenským peetchovinám numero uno!!!!!! Jeho ženu sústružníčku vtiahlo do stroja... ()

Marys 

všetky recenzie používateľa

Myslím, že v dobe, keď robili Živák, už boli Slíže na toľko populárne, že si mohli dopriať lepší stage, poloprázdny kulturák v Leviciach pripomínal viac besiedku pre "integrovaných", než poriadny koncertný nášup, zároveň kapelné vystupovanie pôsobilo dosť kŕčovito. Bol som na Slížoch niekoľkokrát pred aj po Živáku, vždy to bola skvelá šou na ktorú prídem bez problémov opäť, no z tohto videa som tie skvelé pocity nevnímal. Spočiatku mi stopáž pripadala dosť krátka, no s výnimkou hosťujúceho Martina Košovana a Jimmiho Cimbalu sa nič extra nedialo, tak som bol nakoniec aj rád, že to už skončilo. Zvuk bol dobrý, CD Živáku si púšťam rád, no video nepresvedčilo. ()

Lapacka 

všetky recenzie používateľa

Tenhle koncert mě opravdu dostal. Od téhle chvíle se Horkýže Slíže zařadili mezi mé oblíbené současné skupiny. Bez nějakých velkých efektů naplno odehraná pětadvacítka punkrockových songů, ze kterých většina utkví v paměti. Tohle je opravdu stylová skupina! Kromě koncertu je na DVD co vyšlo v MFDnes taky sbírka klipů a texty. Pár písniček je tam samozřejmě slabších, ale ty nejlepší jsou opravdu nezapomenutelné: Brďokoky, Telegram, Logická hádanka, L.A.G. Song, Vlak, Paľko, Ja chaču tebja, Atómový kryt, Bicie v 85-tom, Mastaľ, Horkýže slíže. Největším plusem HS jsou texty, ve kterých se neberou zrovna moc vážně. Tenhle smysl pro humor mi jinak dneska na hudební scéně chybí. Tohle mi navíc ještě připomnělo různé koncerty, co jsem absolvoval v 80. letech ve sportovních halách v Kunovicích a Uherském Hradišti, než mi bylo 20. Akorát je to v podstatě o dost lepší. ()

Majo911 

všetky recenzie používateľa

vysvetlim: na tom koncerte som bol, hrali skoro 3 hodiny a ten koncert bol uzasny, skoda ze na dvd dali hlavne singlovky a nie pesnicky co fanusikovia miluju a dalej publikum bolo onicom vsetci sedeli na tribunach a len malo nas bolo pod podiom, takze pre slize 5* pre levice 1* ()

Mire 

všetky recenzie používateľa

Svoje pocity, dojmy a postrehy som už vyjadril v obsiahlej recenzii na tejto stránke http://www.supermusic.sk/album.php?idalbumu=37335&idskupiny=152 , tak len uvediem stručne: toto DVD mohlo byť urobené oveľa lepšie, pretože prísť v roku 2005 s obrazom 4:3 sa naozaj nepatrí a vyslovene ma sralo že ten koncert je prestrihaný... našťastie sa vraj chystá nové dévedečko z aktuálnej šnúry Topfest tour 2010 ktorej som bol chvalabohu návštevníkom a dúfam že to dopadne oveľa lepšie ako tu! ()

PamelaJJK 

všetky recenzie používateľa

Mě tenhle živák potěšil na maximum a jsem rád, že si atmosféru koncertu můžu kdykoliv zopakovat z pohodlí gauče před LCD bednou. Tracklist je takový, jaký je a nemá smysl se durdit, že zrovna ten a ten song zde není. Je to odvaz, zábava a legrace, tak co chtít víc. Punk(?) not dead :-) ()

Saxos 

všetky recenzie používateľa

Klasický rockový "živák" kapely našich slovenských bratří, která docela dost často zavítá i k nám na fesťáky. Bohužel na to, že bylo free vstupné, tak divácká účast byla velmi zoufalá. ()

tuberatanka 

všetky recenzie používateľa

V pohode koncert. Kapela hraje s plným nasadením, a do istej miery vyvracia mýtus o tom, že "nové Slíže nie sú ono", pretože tu je to rovnaká nakladačka od začiatku až po koniec, bez ohľadu na to či hrajú starú alebo novú tvorbu. Plus, ja osobne mám rád od tejto kapely aj ich novšie albumy (i keď hlavne vďaka nápaditej produkcií), a zdá sa mi že viac než kapela sa za tie roky zmenilo ich publikum. Vidno to trochu aj na tomto zázname, koncert je masovka na veľkom pódiu s nadupaným zvukom, osvetlením a násťročnými deťmi v publiku. Pesničky sú samozrejme v poriadku, a znejú väčšinou lepšie než na štúdiovkách. Nie je to čosi, čo by som si púšťal furt dokola (na to je to občas až príliš hudobne jednotvárne), ale medzi recesistickými kapelami na Slovensku, Slíže sú jedni z tých lepších. ()

Reklama

Reklama