Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Hudobný
  • Dokumentárny

Recenzie (784)

plagát

Piano (1993) 

Ja sa tým Oscarom a tak vysokému hodnoteniu divím. Pre mňa bol tento film strašná nuda. Strata času a peňazí za Blu-ray v akcii.

plagát

610 metrů nad zemí (2022) 

Aj odhliadnuc od skutočnosti, že tento survival thriller je fakticky nereálny a s viacerými fyzikálnymi pochybnosťami, nič napínavejšie som už dlho nevidel a od začiatku výstupu až po nervydrásajúci koniec má film schopnosť udržať pozornosť diváka ako prikovaného pri obrazovke. A čo si budeme hovoriť - aj na Virginiu Gardner v jej sexi outfite ala Lara Croft sa pozerá viac než dobre. Nevhodné pre tých čo sa boja výšok, hrozí ohryzenie všetkých nechtov na rukách :)

plagát

Vojna policajtov (2024) 

Tak som sa vybral do kina aj ja pozrieť, ako sa zadarilo sfilmovať Soltészovu Vojnu policajtov, kriminálny thriller z temných dôb rokov deväťdesiatych. Predloha sľubovala, že pôjde zrejme o nadupanú záležitosť. Ako to teda dopadlo? Ako "domáci" chválim niektoré scenérie (kultový klub Collosseum ruuulz!), je počuť typický košický slang, aj sem-tam vtipné hlášky na zasmiatie, ale napriek tomu nemám pocit, že bude atakovať vrchné priečky v rámci slovenskej kinematografie. Najväčším kameňom úrazu je určite dĺžka a miestami pocit zakrádajúcej sa nudy viac než je zdravé. Alexander Bárta s Jurajom Lojom ako dvojica bola oukej a sprofanovaný Vrbovský síce vyzeral ako mafián veľmi dobre, ale keď rozprával, tak vôbec neznel ako niekto kto pochádza z východu a to sa mi v rámci určitej estetiky filmu nehodilo. Ostatné postavy boli viac menej len príjemnym spestrením (Anežka Petrová ako sestrička/rohypnolová lejdy). Takže finálny verdikt? Plusové body sú za remeselne dobre odvedenú prácu s dobrými hereckými výkonmi, ale pre mňa pánovi Biermannovi za zrealizovanie tohto filmu do štvrtej hviezdičky ešte niečo chýbalo. Ďalšiu projekciu doma pripúšťam, ale až o niekoľko rokov. [Videné v kine Mier, Senec 3.2.2024].

plagát

Stratené dievča (2014) 

Mne osobne prišiel Affleck trochu čajový, ale očarujúca Rosamund Pike svojim kvalitným výkonom to vynahradila mierou vrchovatou. Plus výborný a rafinovaný príbeh tvorí z Gone Girl vynikajúcu záležitosť hodnú opakovaného pozretia.

plagát

Jedeme na teambuilding (2023) 

Celkom pohodová komédia na chladný nedeľný večer o riadne ujebanej partii kolegov a kolegýň z korporátneho prostredia. Zopár vtipov pobavilo, ako napríklad hláška "kind reminder", ktorú sám sem-tam používam v mojom zamestnaní :) [Videné v kine Mier, Senec, 21.1.2024].

plagát

Jej telo (2023) 

Zaujímavý príbeh, obstojný výkon Natalie Germani... ale predsa len mám pocit, že to celé šlo natočiť ešte lepšie a viac do hĺbky. No nevadí, na režijný debut solídna prácička. [Videné v kine Mier, Senec, 20.1.2024].

plagát

Novoročný príhovor prezidentky SR (2024) (relácia) 

Vrchná dezolátska elita ČSFD v podobe MM_Ramone a Arsenal83 si nemohla ani tento rok odpustiť poriadny kýbel nezmyselných dezoléhovien pri príležitosti mimochodom veľmi dobrého príhovoru prezidentky (bohužiaľ posledného) a poskytla pohľad do duše priemerného voliča ficomafie (čítaj spodiny a lúzra), ktorý je po septembrových voľbách priamo zodpovedný za ten bordel a chaos čo sa tu momentálne deje. Zuzka, my normálni ľudia ďakujeme za tých 5 rokov, musela to byť v tomto Zlovensku/Dezolátsku poriadna "jazda" a modlíme sa, aby Vás v paláci nevystriedal nerozhodnutý (ne)kandidát, ktorý rád pánske tangáče a úplatky v škatuliach od šampanského.

plagát

Nič v zlom (2023) 

Príjemná záležitosť, naviac Jennifer Lawrence je riadna kočka a báječne to ťahá od samého začiatku. I keď by som sa pokojne zaobišiel aj bez tej plážovej "full frontal" scény :) Zabite ma, ale z tohtoročných filmov beriem nenáročný No Hard Feelings viac ako vyhajpovanú Barbie či Oppenheimera.

plagát

Arakain: Gambrinus live! (1999) (koncert) 

Suprový koncert, dobre natočený, veľmi energický, výborná atmosféra, Aleš Brichta asi vo vrcholovej forme... Jediné mínus je krátka dĺžka a absencia kvalitnejšej digitálnej verzie, než je 700 MB rip z VHS ktorý som pozeral.

Ovládací panel
4 body