Reklama

Reklama

Nech vojde ten pravý

  • Česko Ať vejde ten pravý (viac)
Trailer

Los Alamos, Nové Mexiko. Dvanásťročný Owen (Kodi Smit-McPhee) je osamelý chlapec, ktorého v škole šikanujú a doma zanedbávajú rodičia pred rozvodom. Onedlho sa do susedstva prisťahuje dievča v rovnakom veku, spolu so starším mužom, zrejme svojím otcom. Dievča sa predstaví Owenovi ako Abby (Chloë Grace Moretzová) a oznámi mu, že nemôžu byť priateľmi. Napriek tomu sa v noci stretávajú alebo komunikujú cez stenu morzeovkou. Ale aj to len v noci... Owen tuší, že záhadná Abby nie je obyčajné dievča a skrýva nejaké desivé tajomstvo. Aj napriek tomu sa však neustále zbližujú a Abby sa stane Owenovou dôverníčkou. Chlapca neodradia ani záhadné a nevyjasnené vraždy, ku ktorým dochádza v blízkom okolí. Možno už tuší, že sa skamarátil s mladou upírkou, ktorá žije v utajení so svojím strážcom a opatrovníkom. (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer

Recenzie (408)

Carol Pifková 

všetky recenzie používateľa

Ja som po zhliadnutí tohto snímku mala strašne zmiešané pocity. Na jednej strane ta detská láska alebo ako to nazvať bola pekná aj vlastne všeobecne celá tá zápletka ale mňa to množstvo dialógov, kde sa vlastne nič hororové nestalo nebavilo. Ako horror mi to teda určite neprišlo. Ale na tom ani tak nezáleží. Skôr som mala pocit, že film bol dosť zbytočne naťahovaný, preboha veď skoro dve hodiny "hororu" kde sa vlastne nič takého nestalo bola pre mňa nevysloviteľná nuda. Chloë Grace Moretz mám rada ale ona tomu nedopomohla aby ma to dáko viac nadchlo. Bohužiaľ nevidela som originál, čo ma strašne štve pretože, som chcela vidieť hlavne ten ale nezohnali sme to tak som sa musela uspokojiť s remakeom. Nechápem, prečo tí Američania musia, vždy z každého filmu, ktorý nie je z USA spraviť silou mocou remake. Verím, že originál bol určite lepší a dúfam, že raz si ho konečne pozriem. ()

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Matt Reeves po Cloverfielde znova potvrdzuje svoje umenie a Chloe Moretz zase talent vteliť sa aj v mladom veku do rôznorodých rolí. A hoci ide iba o druhú adaptáciu knihy, Let me in je atmosferickejší ako švédsky "originál" a ide o najlepšiu upírsku romancu, ktorá sa dostala na plátna za veľmi dlhý čas. Kritika to síce neprehliadla, tak trochu ma mrzí, že u divákov popri všetkých tých úspešných, no kvalitatívne mizerných, hororových prerábkach zapadol práve tento. ()

Reklama

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Originál je jednoznačne lepší po všetkých stránkach - má lepšie prostredie, atmosféru aj výber hlavných detských hrdinov. A je mi jedno, že tam hrala slávna Chloe Moretz, do tohto filmu mi vôbec nepasovala. Čiže aj pre mňa úplne zbytočný film, ktorý som však dokázal dopozerať bez väčšej ujmy na zdraví, a tak ho považujem za jeden z tých lepších remakov. ()

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

S dětskými herci problém nemám, tady Reeves chybu neudělal. Hlavní problém je zase to "zameričtění" skvělého originálu. Režisér se hrozně snaží, ale mrazivá atmosféra švédské verze je přesto nadobro pryč. Samozřejmě jsme ochuzeni o dětskou nahotu (ne že bych o to stál) a místo toho se film soustředí na zbytečnou brutalitu při útocích malé upírky, kde digitální (!) triky selhávají na plné čáře. Tenhle remake už zkrátka nepůsobí tak komorně a přesvědčivě, přesto Let Me In se pořád řadí mezi ty lepší kousky, co Hollywood v posledních letech vyzvracel. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Matt Reeves by možno pozdvihol úroveň tejto upírskej série a mnoho divákov by mu bolo vďačných, ale dosiahnuť úroveň originálu bolo trošku mimo jeho dosah. Vo svojom debute síce predviedol obdivuhodný feeling pre efekty, vizuálne spracovanie a prácu kamery, čo nakoniec potvrdil aj tu, ale to rozhodne nestačí. To, čo preslávilo švédsku predlohu je neopakovateľná atmosféra príbehu, ktorej stredobodom je úprimná detská láska v horrorovom šate. Krehkosť a jednoduchosť detského sveta strieda mnoho krvilačných scén, ktorých vzájomné dopĺňanie vyvrcholí v nezabudnuteľnom závere. Jediný problém je, že stále hovorím o origináli, čo nakoniec aj dokazuje slabšie stránky tohto remakeu. Detskí herci v záporných roliach boli skvelí, ústredný dvojzáprach však trošku zaostával. Nečudujem sa vyšším hodnoteniam od divákov, ktorí nemali možnosť zhliadnuť švédsky skvost, ale takisto ani nehovorím, že tento film bol úplne zbytočný. Jednoducho je to remake a potvrdil už zaužívané pravidlo poklesu kvality remakeov oproti originálom. 65%. ()

Galéria (72)

Zaujímavosti (26)

  • Muže napadeného v tunelu ztvárnil Colin Moretz, bratr hlavní protagonistky Chloe Moretz. (Sartorius)
  • Abby nikdy neprozradí svůj pravý věk, i když na něj byla Owenem dvakrát dotázána. (Hal_Moore)

Súvisiace novinky

Režisér Batmana chystá nový horor

Režisér Batmana chystá nový horor

07.12.2020

Matt Reeves má momentálně plné ruce práce s jeho Batmanem, který nakonec do kin (a zjevně i na streamovací službu HBO Max) dorazí až v roce 2022. Nicméně mezitím se tvůrce hodlá věnovat také produkci… (viac)

Chloe Moretz je divná

Chloe Moretz je divná

26.09.2010

Přesněji řečeno Divná Emily. Postava se poprvé objevila v roce 1991 jako maskot pro oblečení od firmy Cosmic Debris, záhy poté se ale gothic dívenka stala hrdinkou úspěšné komiksové série… (viac)

Hit Girl si opět brousí čepele

Hit Girl si opět brousí čepele

02.08.2010

A nejen pro pokračování Kick-Ass s podtitulem Balls to the Walls. Chloe Moretz zanedlouho uvidíme jako upírku v hororovém remaku Let Me In, poté si zřejmě zahraje v survival thrilleru The Rut. Ten… (viac)

Novinková smršť

Novinková smršť

27.09.2008

Johnny Depp v dalším trháku od Bruckheimera, upírský horor od tvůrce Monstra a úmysly slavného scenáristy Shanea Blacka (ano, otřeme se i o Smrtonosnou zbraň 5). To všechno v dnešní vydatnější náloži… (viac)

Reklama

Reklama