Reklama

Reklama

V nie príliš vzdialenej budúcnosti, asi tridsať rokov po konečnej vojne, prechádza pustinami kontinentu, ktorý bol kedysi Amerikou, osamelý muž. Všade naokolo sa nachádzajú opustené mestá, rozpadajúce sa cesty, vyprahnutá zem - pomníky nedávnej katastrofy. Civilizácia neexistuje, zákony neplatia. Cesty patria gangom, ktoré sú schopné človeka zabiť kvôli topánkam, kvôli hltu vody ... alebo proste len tak. Ale na tohto pútnika nestačia.
Eli (Denzel Washington), ktorý sa nestal bojovníkom z vlastnej vôle, ale z nutnosti, túži po pokoji a miery, ale pokiaľ je k tomu donútený, zničí svojich protivníkov skôr, ako si stihnú uvedomiť, akej osudnej chyby sa dopustili. Dôvodom jeho boja nie sú obavy o vlastný život, ale nádej na budúcnosť - nádej, ktorú opatruje a chráni už tridsať rokov a je rozhodnutý premeniť ju na skutočnosť. Eli, poháňaný zmyslom pre povinnosť a vedený vierou v čosi väčšieho, než je on sám, robí všetko, čo je potrebné, aby prežil - a pokračoval vo svojom úsilí. (TV Markíza)

(viac)

Súvisiace novinky

Oldman opět zlý až do morku kostí

Oldman opět zlý až do morku kostí

06.02.2012

Za hlavní roli v špionážním dramatu Jeden musí z kola ven si právem vysloužil nominaci na Oscara. Teď se ale vrací k poloze, která je mu nejbližší. Pamatujete na časy, kdy byl králem hollywoodských… (viac)

Jaden Smith zachraňuje taťku... a Shyamalana

Jaden Smith zachraňuje taťku... a Shyamalana

12.11.2011

Znělo to zpočátku hodně nepravděpodobně, ale zdá se, že k tomu opravdu dojde: Will Smith a jeho potomek č. 1 si spolu zahrají v postapokalyptické sci-fi M. Night Shyamalana One Thousand A. E. Stopne… (viac)

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

06.04.2011

Manojovu kariéru může spasit jedině zázrak. Na jeho poslední filmy už se téměř nedá koukat, a když to náhodou někdo udělá, tak spíš pro tu srandu, jak moc špatné jsou. Poslední vládce větru na sebe… (viac)

Futuristická Bible?

Futuristická Bible?

28.01.2009

Někdy z těch hollywoodských námětů zůstává rozum stát. Ale staré pravidlo pro tvorbu dobrých příběhů praví: „Vymysli co největší šílenost a pak ji publiku naservíruj nejlíp, jak umíš.“ Někdy to vyjde… (viac)

Reklama

Reklama