Reklama

Reklama

Írsky osadník sa zamiloval do susedovej dcéry. V deň, keď ju chce požiadať o ruku, nájde jej rodinu sčasti vyvraždenú, pričom niekoľko ľudí zmizlo. Čo sa stalo s jeho milovanou? Uniesli ju alebo zabili? Vojenský veliteľ je presvečený, že masakra je dielom indiánov. A tak sa skupina dobrovoľníkov vyberie s vojakmi pátrať po indiánoch a nezvestnej žene. Na cestách zachytia správy o desivých Zahrabávačoch, ale nikto poriadne nevie, čo sú zač. Kapitán nechce meniť svoje pôvodné plány a ďalej stopuje indiánov. Dobrovoľníci si myslia, že idú po zlej stope a rozdelia sa v pátraní na vlastnú päsť. Netušia, že kráčajú priamo v ústrety najväčšiemu nebezpečenstvu a všetkým z nich pôjde o život (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (89)

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Westernové horory já můžu a přestože jde skutečně zvláště o vzácnost, několik jich mám doma a zatím jsem ještě skoro se žádným problém neměl. Mám rád onu „vůni“ divokého západu a i proto patří western hned za hororem mezi můj nejoblíbenější žánr. Ani tady se tvůrci nevyvarovali (ani se jim nedivím) ukázat na postoje bílých vůči „černochům či indiánům“ a (ne)lidské chování americké kavalérie. Po celou dobu jsem měl jen trochu problém vstřebat onu marnou snahu navodit děsivou noční atmosféru beznaděje a zmaru, která pořád nepřicházela. Noční scény byly místy dost nepřehledné, monstra se víceméně objevila v celé svojí kráse až na konci a ono vysvětlení, proč začali napadat lidi (kvůli úbytku bizonů) mi nepřišlo dostačující. Každopádně nápad a postup jejich krmení u mne plusové body našel. Trocha toxinu a změkčené masíčko není nikdy na škodu. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Škoda, že to takto dopadlo. Westernový horor vôbec nie je zlý žáner, len mu chýbajú vyložene špičkoví režiséri. Toto vôbec nemuselo byť márne, ale nakoniec JE. Bohužiaľ ide o obyčajné, radové béčko. Herci podávajú béčkarské výkony (aj Clancy Brown zo Shawshanku), výprava je dosť slabá, scenár sa spolieha na klišé a nevie bohvieako prekvapiť. Je to taká nuda, rutina a stereotyp. Strety s Indiánmi sú dosť slabé, takisto nefunguje ani vnútorné pnutie medzi povahovo veľmi odlišnými členmi výpravy. „Čistým“ hororom sa to stáva asi až vo finále, kedy konečne poriadne uvidíme „zakopávačov“. Avšak to je jednak neskoro a jednak by potrebovali vyšší rozpočet. Ak chcete brutálne westernové hororové áčko, siahnite po Zahlerovom Krvavom tomahavku. ()

Reklama

Ten Druhy 

všetky recenzie používateľa

Hororovo dusná atmosféra tu hrozí od začiatku a postupne sa zaťahuje ako búrkové mraky nad prériou. Nájdu sa i westernové scény: prestrelky, ale mne to prišlo ako road movie na koňoch, miestami sa to aj tak vlieklo. Skupina kovbojov sa síce vydala hľadať snúbenicu jedného z nich, ktorú údajne uniesli Siuxovia, no cieľ bol na ceste, lebo čoskoro došlo na slová mladej indiánky "ov-ne-ju-hov-on-te-pite" - They will kill us all! S humanoidmi v pätách to ani ináč nešlo. Trochu viac dynamiky a Burrowers mohol byť ešte lepší. Takisto si myslím, že toto je jeden z mála filmov, ktorému by prospel happyend. ()

LaciLC 

všetky recenzie používateľa

Začiatok vyzeral celkom zaujímavo. Zvyšok filmu taký nie je. Vôbec to nie je úplný prúser, ale ku koncu ma to už v podstate vôbec nebavilo. Bolo mi jedno ako film skončí a ako dopadnú (dosť nesympatické) postavy. Niektoré scény boli veľmi fajn a mali atmosféru, ale často to bolo nudné a také divné, nemastné-neslané. Potenciál bol a mohlo to byť super, lebo podobných filmov veľa nie je. Občas mi to pripomenulo Bone Tomahawk, ale to je bomba a toto je len s prižmúrenými očami "nie zlé". Dva a pol. ()

Figu 

všetky recenzie používateľa

Stopy zmizelých? Né! Mé stopy k tomuto bijáku měly zmizet... Tak vlastně byla to taková veliká pohádka, která má jednoznačně béčkové parametry. Béčková režie, béčkoví herci, béčkové monstra, prostě jedno velký B! Jestli někdo chce tento film srovnávat s filmem "Kosti a skalp", tak ať jde do prdele! I přes to vše špatné co píšu, oceňuji snahu. Proto za 55% ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Novém Mexiku po dobu 22 dní. (Corpsegrinder)
  • Vzhled monster se upravoval a měnil po dobu 3 let. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama