Reklama

Reklama

Írsky osadník sa zamiloval do susedovej dcéry. V deň, keď ju chce požiadať o ruku, nájde jej rodinu sčasti vyvraždenú, pričom niekoľko ľudí zmizlo. Čo sa stalo s jeho milovanou? Uniesli ju alebo zabili? Vojenský veliteľ je presvečený, že masakra je dielom indiánov. A tak sa skupina dobrovoľníkov vyberie s vojakmi pátrať po indiánoch a nezvestnej žene. Na cestách zachytia správy o desivých Zahrabávačoch, ale nikto poriadne nevie, čo sú zač. Kapitán nechce meniť svoje pôvodné plány a ďalej stopuje indiánov. Dobrovoľníci si myslia, že idú po zlej stope a rozdelia sa v pátraní na vlastnú päsť. Netušia, že kráčajú priamo v ústrety najväčšiemu nebezpečenstvu a všetkým z nich pôjde o život (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (89)

petero 

všetky recenzie používateľa

Vďaka ti Pane, že to malo slušný scenár, hercov a atmosféru. I keď som vystriedal všetky možné polohy dopozeral som to bez rýchloposuvu. Aký asi musí byť ten seriál od tohto tvorcu, keď celovečerák nie je žiadna sláva!? Slizký Doug Hutchinson si však u mňa napravil reputáciu po tom čo predviedol v Punisher: War Zone. ()

Ten Druhy 

všetky recenzie používateľa

Hororovo dusná atmosféra tu hrozí od začiatku a postupne sa zaťahuje ako búrkové mraky nad prériou. Nájdu sa i westernové scény: prestrelky, ale mne to prišlo ako road movie na koňoch, miestami sa to aj tak vlieklo. Skupina kovbojov sa síce vydala hľadať snúbenicu jedného z nich, ktorú údajne uniesli Siuxovia, no cieľ bol na ceste, lebo čoskoro došlo na slová mladej indiánky "ov-ne-ju-hov-on-te-pite" - They will kill us all! S humanoidmi v pätách to ani ináč nešlo. Trochu viac dynamiky a Burrowers mohol byť ešte lepší. Takisto si myslím, že toto je jeden z mála filmov, ktorému by prospel happyend. ()

Reklama

Asia_Power 

všetky recenzie používateľa

Fráze ,,Jdu se zahrabat" dostává zcela novej význam a mě osobně představa, že jsem paralyzovaná a až na čtvrt ksichtu pod zemí čekám na chvilku, kdy si nějakej tentononc pochutná na mojich měkkých tkáních zatímco moje jediná kratochvíle je cukání prstu, docela děsí. Ještě víc mě děsí, že by mě někdo vyhrabal a pak by se na mé lesbické maličkosti vystřídala kupa nemytejch kovbojů nebo zpocenejch indiánů. Taky bych mohla dny trávit čekáním, kdy mi někdo šlápne na držku, protože mě v zemi neuvidí nebo se mi na ksicht vysere kůň. Prostě tohle děsí každýho kdo není až moc masochistickej a tak jsem se zahrabanejma skoro i soucítila. Jinak hlavní hrdiny tvoří extrémně nesympatická skupina neherců kde to lehce zachraňuje ir se svojí buřinkou. Na černý kovboje v době, kdy bílým max sklízeli bavlnu jsem si už zvykla jelikož od dob Wild Wild Westu s Willem Smithem je cool mít nigga týpka ve westernu a tak si kovboje zahráli i tací jako Terry Crews, Denzel Washington, Samuel Lee Jackson, Jamie Foxx...a pak ještě jeden extrémně nesympatickej bubák. Jo to je ten co hraje v tomhle filmu. Teda hraje...vyskytuje se tam. Když to vezmu kolem a okolo a pak ještě obloukem tak z toho vyjde celkem sympatický hovno, co má daleko do sračky, ale že by to 2x vonělo to zase fakt ne. Každopádně jako hrdá SAS (sadistická asijská svině) dávám velký palec hore za krásný hepyjend. ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Westernové horory já můžu a přestože jde skutečně zvláště o vzácnost, několik jich mám doma a zatím jsem ještě skoro se žádným problém neměl. Mám rád onu „vůni“ divokého západu a i proto patří western hned za hororem mezi můj nejoblíbenější žánr. Ani tady se tvůrci nevyvarovali (ani se jim nedivím) ukázat na postoje bílých vůči „černochům či indiánům“ a (ne)lidské chování americké kavalérie. Po celou dobu jsem měl jen trochu problém vstřebat onu marnou snahu navodit děsivou noční atmosféru beznaděje a zmaru, která pořád nepřicházela. Noční scény byly místy dost nepřehledné, monstra se víceméně objevila v celé svojí kráse až na konci a ono vysvětlení, proč začali napadat lidi (kvůli úbytku bizonů) mi nepřišlo dostačující. Každopádně nápad a postup jejich krmení u mne plusové body našel. Trocha toxinu a změkčené masíčko není nikdy na škodu. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrý horor. Má veľmi dobrý príbeh o skupine dobrodruhov pátrajúcich po žene jedného z nich, ktorú spolu s rodinou údajne uniesli indiáni, ale zistia, že to nie je úplne pravda a indiáni nie sú ich hlavným problémom. Spracovanie je na tom dobre, trochu prekvapí, že aj napriek krátkej dĺžke je tempo filmu pomerne pomalé a viac sa rozbehne až v druhej polovici, ale to vôbec neprekáža, menšiu dynamiku vynahradzuje atmosféra divokého západu a výborný dej, ktorý udrží divákovu pozornosť až do konca. A poteší aj síce neprekvapujúci, ale aj tak zaujímavý koniec. O hororovej atmosfére sa tu moc hovoriť nedá, ale napätie nechýba a to hlavne v druhej polovici. Krvavých scén tu až tak moc nie je, film v tomto šetrí, aby nepôsobil zbytočne samoúčelne, ale pár slušných drsnejších scén sa tu aj tak nájde. Tvory, ktoré sa tu nachádzajú sú origináne po všetkých stránkach, vyzerajú dobre a tiež ma zaujal ich spôsob zabíjania svojich obetí. Veľkým plusom je zasadenie deja do 19. storočia, na divoký západ s tým, že nechýbajú vojaci a ani indiáni, čo je v tomto žánri veľmi zriedkavé. Herecké obsadenie je dobré, potešia hlavne William Mapother a Clancy Brown a viacero zaujímavých postáv. Réžia a technická stránka v ničom nesklamali. Stopy zmiznutých je príjemný horor, ktorý sa nesnaží výrazne zapôsobiť po typických hororových stránkach, ale skôr je taký prirodzený,čo mi ale vôbec neprekáža. Prakticky všetky jeho stránky sú nadpriemerné, takže som rozhodne spokojný. Objektívna kvalita filmu- 66%, film sa páči mne na 73%. ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (2)

  • Vzhled monster se upravoval a měnil po dobu 3 let. (Corpsegrinder)
  • Natáčení probíhalo v Novém Mexiku po dobu 22 dní. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama