Reklama

Reklama

Kataude mašin gáru

  • Japonsko 片腕マシンガール (viac)
všetky plagáty
Trailer 1

Mia a Yu Hyuogatovi jsou sourozenci. Jejich rodiče byli falešně obviněni z vraždy, kvůli čemu spáchali sebevraždu. Yua a jeho kamaráda šikanuje parta kluků v čele s Sho Kimurou, synem člena yakuzy. Přeženou to a oba chlapce zabijí. Mia je posedlá touhou po pomstě, chce zabít všechny co měli něco společného z vrždou Yua, hlavně rodinu Kimuru. Začína krvavá a nelítostná pomsta. (Stodvacet)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (75)

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Splatterovy exploitation, ktory sa k zaradeniu do trash vobec nebrani, prave naopak - hrdo hlasi. Nielen mnozstvom vytecenej krvi a z gender hladiska podmanivej girl power, upominajucej na japonske 70´s exploitation (zdravim nedostiznu Meiko Kaji), ale i prostym a neoriginalnym revenge scenarom. Ta lacnost produkcie k tej brutalite sedi a je uprimna v smere docielenia rovnakosti podmienok skrz maly rozpocet (narozdiel od Rodriguez+Tarantino Grindhouse projektu, ktory je odou na B-ckovu produkciu za A-ckovy rozpocet). Rovnako zle herectvo v dramatickych scenach je umyselne premrstene. Jedinym zadrhelom je natahovana minutaz (podobne ako napr. pri Kitamurovom Versus), ktora na takto uzko profilovanu zabavu (cynicky humor, gore) je malokedy stavana nad ramec hodinky a daco. Machine Girl ma z hladiska "uchylnej" zabavy skvele momenty, ovsem obsahuje aj viacero hluchych momentov. Pravdepodobne ide tiez v smere pocty k svojim predobrazom o umysel, ovsem dovedeny tak daleko, az je vo vyplnujucich sekvenciach presvedcivo nezazivny. 7/10 ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

I keď sa film hrdo hlási k splatter exploitation, čistokrvný splatter to rozhodne nieje - tie majú na rozdiel od The Machine Girl dosť šialené príbehy a viac gore scén. Skôr ako nejaký splatter mi The Machine Girl počas celej doby filmu evokoval americký Kill Bill, príbehovo sa to moc neodlišuje. Holka sa rozhodne pomstiť smrť svojho brata a odpraviť každého na zozname nenávidených ľudí, ktorý po sebe zanechal. Klasický scenár pomsty za každú cenu. Akcia je svižná, gore efekty síce prehnané (tí japonci majú snáď o 20 litrov krvy viac ako bežný človek), no filmu sa aj tak darí udržať perfektnú zábavnosť. Bohužiaľ po uplynutí cca. takej hodinku aj niečo sa dostaneme k záveru filmu, keď dve "machine girls" - jedna s pílou miesto nohy a druhá so zbraňou miesto ruky, vtrhnú do lesa a tu to už začína byť moc prehnané. Akcia začne byť dosť nevýrazná a neprehľadná, scénar priblblý ("Uži si môj vrt!" ), dosť scén prehnaných (rodičovské komando, žena s vrtákovou podprsenkou) atď. Škoda mohla to byť prvotriedna Béčkova zábava, niet tej prehnanej až Céčkovej poslednej 20 minútovky. Takto "iba" za 3,5* PS: The Machine Girl ma taktiež príjemne navnadila na ďalšiu tohto ročnú japonskú ujetosť - Tokyo Gore Police ()

Reklama

JAn 

všetky recenzie používateľa

What if we wash your hair with your son´s blood. Laciná přehlídka samoúčelných exploitation násilností z bizarního světa, ve ketrém je jakékoli jednání jen podnětem k další akci a vraždění. A pokud na tuhle hru přistoupíte, čeká vás nebetyčná zábava. Šílené přehrávání, cool drsňácké hlášky, solidní akce, včetně zábavné choreografie, skvělé nápady typu létející gilotyna, drill bra, sushi, jedinečné splatter scény a litry a hektolitry umělé i digitální krve. I samotná Minase Yashiro je oproti Rose McGowan opravdu k nakousnutí. Takhle to vypadá, když na place vládne zábava a nadšení, které se pak promítnou v samotném výsledku. Snad jen toho děje mohlo být trochu méně. ()

Bachy 

všetky recenzie používateľa

Film probíhá asi takto.......Sekaná! Morální vsuvka. Golfový pán! Morální vsuvka. Kondicionér! Morální vsuvka. Strážci vesmíru! Morální vsuvka. Katova chňapka. Morální vsuvka a velké finále.......DRILL BRA!!!!!! Výsledek? Kvalita filmu se pohybuje hluboko pod bodem mrazu a zábavnost filmu vysoko nad teplotou varu....V životě jsem se u filmu takle nebavil ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

úplne nudná, zbytočná a nenápaditá mäsiarina, ktorá skoro úplne celý čas nudí a v málo momentoch, keď nenudí, tak nezabáva a nebaví, iba znechucuje . . . navyše kopec trápnych rečí a ešte väčší kopec trápnych hereckých výkonov . . . možno to bol zámer, ale veľmi nepodarený . . . ja voči Béčkovým a Céčkovým splatterom a slasherom a čojaviem akým exploitation nie som vôbec zaujatý, práve naopak, keď to má nápad, šmrnc, vtip, tak super . . . toto nemá ani jedno z toho . . . nuda, nuda, nuda . . . a zopár pekných šikmookých dievčat, ale tak mizerne hrajúcich, že až strach; keď chce niekto brutality a krv s humorom, nadsázkou, vtipom a originalitou a nechce sa hýbať ďaleko z japonských ostrovo, nech si popozerá miikeho ichiho . . . ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (2)

  • Když mučí Miu, nejprve jí useknou prsty na levé ruce, poté pravou paži, na druhém záběru má pravou ruku celou a chybí jí levá paže. (Stodvacet)

Reklama

Reklama