Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tragikomédia zo súčasnej Bratislavy o rozpade vzťahov a hodnôt, o miznutí elementárnej slušnosti z nášho života. Sympatickí a úspešní štyridsiatnici sa v zajatí každodennej banality s ľahkosťou a šarmom – akoby mimovoľne – dopúšťajú drobných podrazov, klamstiev a nevier, až sú náhle konfrontovaní s neúprosným odhalením. Autor s jemnou iróniou a humorom zachytáva rôzne bizarné, smutnosmiešne, provokujúce i nebezpečné pokusy ako prekryť utajované pocity úzkosti a nespokojnosti s osamelým, vyprázdneným životom. A pritom niekde celkom blízko nich uteká pred skutočným násilím nelegálna imigrantka z Arménska...

Majiteľ prosperujúcej firmy Viktor náhodou zachráni mladú ženu pred utopením. Vysvitne, že zachránená Mia len experimentovala s fotografovaním svojho autoportrétu vo vlnách Dunaja. Ženatý muž sa do nej zamiluje, hoci študentka fotografi e žije s výstredným muzikantom a ošetrovateľom laboratórnych zvierat Konzim a je pritom aj rebelujúcou dcérou Viktorovho priateľa z mladosti Patrika a jeho ženy Bibi. Hlavný hrdina sa zapletá do nerovného vzťahu stále viac, zatiaľ čo jeho osamelá, bezdetná manželka, bývalá lekárka Karla hľadá východisko z depresie, ktorú jej komplikuje oddané dvorenie neúnavného Valéra ako aj kleptomanské výstrelky problematickej mamy, snažiacej sa takto upútať jej pozornosť. Viktorov únik zo zabehaných vzťahov potvrdzuje aj odchod obchodnej partnerky, niekdajšej milenky z firmy. A tak sa mu postupne „zosúva“ jeho schizofrénny život až po nečakane definitívne finále... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (103)

tom88 

všetky recenzie používateľa

Ďalší slovenský pokus s kvalitnejší film sa ako tak vydaril, pre niekoho je to viac pre niekoho menej. Rozhodne som pri tom neostal chladný čo je prvé plus a napriek dlhšej (na SVK pomery) stopáži som sa nenudil, čo je druhé plus. Navyše herci nezahrali najhoršie, nie že by som ich nejak povyšoval, ale jednoducho nie je to zlé. Obsah je rozporuplný a chvíľami môže liezť na nervy, pretože sem tam naozaj pripomína nejakú telenovelu alebo TV seriál slovenskej produkcie. V niečom ma film prekvapil a akosi nemôžem dať nižšie hodnotenie ako priemer. 50% ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Bola si zasa u toho satanistu?“ – „Mama, on je gotik.“ – „A berieš antikoncepciu?“ Filmy o kríze stredného veku môžu osloviť len divákov s krízou stredného veku. Režisér Vlado Fischer našťastie dostal k dispozícii zábavný scenár od spisovateľa, básnika a anestéziológa Viliama Klimáčka a kvalitné herecké obsadenie k tomu. Ján Kroner si to užíva, mladí si potom prídu na svoje vďaka novej slovenskej generácii – odviazaný mladý Geišberg a predovšetkým Táňa Pauhofová, ktorá sa pred kameoru rada vyzlieka, čo je dobre. P.S. „Granát“ pôsobil ako niečo, čo malo byť v Monty Python, ale Terry Jones povedal, že to už je príliš. ()

Reklama

anderson odpad!

všetky recenzie používateľa

Rád to opäť zopakujem a aj keď mám TÁŇU rád, poviem to vulgárne: Slovenská kinematografia je v hajzli a nezachráni to ani TÁNINA sexi riť(ka). :-) (smiech cez slzy) A absolútne súhlasím s užívateľom -Mates-. A prisahám Vám, že ak na Slovensku raz vznikne nejaký zmysluplný hraný film, pošlem jeho tvorcovi blahoprajný telegram a zadarmo mu budem robiť reklamu. (5.2.2009) ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Nenechal som si újsť premiéru na STV, uznávam, že len zo zvedavosti, ako obstojí nový slovenský film v mojich očiach. Musím priznať, že J. Kroner mi veľmi nesedí, ale tu mi nevadil, dokonca mu to aj celkom sedelo. Zaujímavá kamera, možno pôsobivé filtre, pretože miestami film pôsobil všelijako, len nie ako slovenský film. To je myslím dobrá pochvala, ale boli to iba určité momenty. Hudba, aj keď kvalitná bola takmer v každej scéne a časom sa mi zdalo, že jej je až príliš. Tesne pred záverom sú posteľné scény s T. Pauhofovou zbytočne naťahované a bolo už toho trošku moc. Jej miestami nepochopiteľné správanie tiež zbytočne zráža body. Suma sumárum, priemerný film s dobrými základmi pre lepšie zajtrajšky. Film 60%. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Má to spád, dej slušne odsýpa, stále sa niečo deje a keď sa nedeje, tak sa sexuje, len zmysel toho celého mi akosi uniká. Za slušné herecké výkony by bolo čo pochváliť a nielen za ženské odhaľovanie, ale aj Kroner svojim výkonom nezaváhal. Keby sa ku koncu scenáristi snažili niečo rozumné z toho vytlačiť a nezavádzať diváka mimo deja arménskou drámou, tak by som pridal aj ďalšiu hviezdu. Aspoňže vernisáž sa vydarila a splnila očakávania. –––– Srnka ušla, ujo horár. Z jebačky nič nebude. ()

Galéria (25)

Reklama

Reklama