Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tragikomédia zo súčasnej Bratislavy o rozpade vzťahov a hodnôt, o miznutí elementárnej slušnosti z nášho života. Sympatickí a úspešní štyridsiatnici sa v zajatí každodennej banality s ľahkosťou a šarmom – akoby mimovoľne – dopúšťajú drobných podrazov, klamstiev a nevier, až sú náhle konfrontovaní s neúprosným odhalením. Autor s jemnou iróniou a humorom zachytáva rôzne bizarné, smutnosmiešne, provokujúce i nebezpečné pokusy ako prekryť utajované pocity úzkosti a nespokojnosti s osamelým, vyprázdneným životom. A pritom niekde celkom blízko nich uteká pred skutočným násilím nelegálna imigrantka z Arménska...

Majiteľ prosperujúcej firmy Viktor náhodou zachráni mladú ženu pred utopením. Vysvitne, že zachránená Mia len experimentovala s fotografovaním svojho autoportrétu vo vlnách Dunaja. Ženatý muž sa do nej zamiluje, hoci študentka fotografi e žije s výstredným muzikantom a ošetrovateľom laboratórnych zvierat Konzim a je pritom aj rebelujúcou dcérou Viktorovho priateľa z mladosti Patrika a jeho ženy Bibi. Hlavný hrdina sa zapletá do nerovného vzťahu stále viac, zatiaľ čo jeho osamelá, bezdetná manželka, bývalá lekárka Karla hľadá východisko z depresie, ktorú jej komplikuje oddané dvorenie neúnavného Valéra ako aj kleptomanské výstrelky problematickej mamy, snažiacej sa takto upútať jej pozornosť. Viktorov únik zo zabehaných vzťahov potvrdzuje aj odchod obchodnej partnerky, niekdajšej milenky z firmy. A tak sa mu postupne „zosúva“ jeho schizofrénny život až po nečakane definitívne finále... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (103)

helianto 

všetky recenzie používateľa

Problémem Poločasu rozpadu je to, že se nerozpadá až v polovině, ale rovnou na samém začátku... Psychologická sonda do duší úspěšných čtyřicátníků? Spíš jednoduchý příběh o běžném manželském trojúhelníku, okořeněný tím, že jednou stranou trojúhelníku je kamarádova dcera. Nicméně solidní herecké výkony a to, že si při sledování uvědomíte, jak v jednom krátkém okamžiku můžete ztratit vše, co jste léta budovali a na čem vám záleží, zaručují tomuto věčnému příběhu průměrné hodnocení zcela dostatečně. Challenge Tour Special - Filmový lov - červen 2015. ()

Houda666 

všetky recenzie používateľa

Polčas rozpadu ma príjemne prekvapil. Film ma na hodinu a pol do seba vtiahol a tento čas rozhodne pokladám za príjemne strávený. Určite sa nejedná o klenot kinematografie (najmä čo sa týka scenáru: na mňa príliš veľa erotických scén a niekoľko hluchých miest filmu), no herecké výkony boli slušné a niektoré scény boli spracované veľmi originálne. Pri hodnotení takýchto filmov ma vytáča 5 bodový systém zavedený tu na ČSFD ... udelil by som totiž 3* a pol. Spočiatku som sa chcel vyjadriť aj k niektorým cudzím komentárom filmu, no už ma to prešlo :). Hodnotenie: 70% ()

Reklama

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Ak sa na tento film mame pozerat z uhla pohladu toho, ze ma divakov odplasit z kina, tak film FUNGUJE VYBORNE a niet mu co vytknut. Ak ma film ale tendenciu nalakat divakov do kina, tak je to len dalsi z radu podpriemernych filmov, ktore tu mozeme lopatami prehadzovat. Dejovou liniou sa zase rozumie len prazdne tliachanie o medziludskych vztahoch a + pripadne vyzmykanie vsetkych moznych emocii. 2 % ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Bola si zasa u toho satanistu?“ – „Mama, on je gotik.“ – „A berieš antikoncepciu?“ Filmy o kríze stredného veku môžu osloviť len divákov s krízou stredného veku. Režisér Vlado Fischer našťastie dostal k dispozícii zábavný scenár od spisovateľa, básnika a anestéziológa Viliama Klimáčka a kvalitné herecké obsadenie k tomu. Ján Kroner si to užíva, mladí si potom prídu na svoje vďaka novej slovenskej generácii – odviazaný mladý Geišberg a predovšetkým Táňa Pauhofová, ktorá sa pred kameoru rada vyzlieka, čo je dobre. P.S. „Granát“ pôsobil ako niečo, čo malo byť v Monty Python, ale Terry Jones povedal, že to už je príliš. ()

Tomco 

všetky recenzie používateľa

Na slovenské pomery ostatných rokov maximálna spokojnosť. Bál som sa, že film v prvom rade nebude sám sebou a bude sa stále hrať na niečo čím nie je. Tieto obavy ma už v prvých minútach našťastie opustili. Herecká základňa je úplne prirodzená, bavil ma tak Kroner, ako Pauhofová, veľmi dobre pôsobil aj Landl a ostatní. Spočiatku som si nevedel zvyknúť na Halčákovú, ale dajme tomu, že plynutím času obstála aj ona. Samotný príbeh je uveriteľný, reálne pôsobiaci, bavili ma vtipne napísané rozhovory, x-krát som sa príjemne pobavil alebo aspoň pousmial. Emočne Polčas rozpadu funguje na výbornú. Potešili aj erotické scény. Konečne nejde len o umelé vzdychy oblečených ľudí, ale vizuálne šteklivo a vzrušujúco pôsobiace splynutia. Toto, na slovenskú produkciu, vysoké hodnotenie nie je prejav zaujatého slováka, ale reálne ohodnotenie dobre odvedenej práce. Normálne sa prestávam báť o našu kinematografiu. Vladimír Fischer vzkriesil to čo bolo už prakticky mŕtve. Dík za to. ()

Galéria (25)

Reklama

Reklama