Reklama

Reklama

Teória veľkého tresku

(seriál)
  • Česko Teorie velkého třesku (viac)
Trailer
USA, (2007–2019), 95 h 19 min (Minutáž: 18–25 min)

Tvorcovia:

Chuck Lorre, Bill Prady

Hrajú:

Johnny Galecki, Jim Parsons, Kaley Cuoco, Simon Helberg, Kunal Nayyar, Melissa Rauch, Mayim Bialik, Kevin Sussman, Carol Ann Susi, John Ross Bowie, Aarti Mann (viac)
(ďalšie profesie)

Série(12) / Epizódy(279)

Dva fyzici Leonard a Sheldon rozumí úplně všemu, od nepřekonatelné gravitace černých děr po spletitou strukturu atomů. Jenže když vezmete ty atomy a zformujete z nich ženu, jsou oba vědátoři v koncích. Když se do sousedního bytu přistěhuje Penny, žena se všemi atomy na těch pravých místech, začne se soukromý vesmír pánů Leonarda a Sheldona rozpínat do netušených rozměrů. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie používateľa peetrejr k tomuto seriálu (13)

Teória veľkého tresku (2007) 

Nikdy som nečakal že sa dostanem až tu: na koniec. Istotne patrí tento seriál medzi tie lepšie seriály. Tých 12 sérii bolo veľmi dlhé obdobie. A nie každá séria bola dobrá. V skutku ich bolo dobrých iba pár. Lenže nejak mi Teória prirástla k srdcu. Sheldon je arogantný debil, ktorého som v počiatku seriálu neznášal. Všetkých okolo seba iba mučil svojimi rozvrhmi potreby a iných blbostí. Ale nejak ho mám rád pretože časom sa z neho stane lepší človek. Penny je presne tá postava, ktorá má byť hot a je v tom seriáli len preto aby ste sa mali na koho pozerať. Istotne mala pár dobrých vtipov ale nič nebolo pre mňa výrazne. Leonard je presne ten typ, ktorý vám urobí čo si zažiadate len aby ste mu dali pokoj a to je nemusím. Howard je sexistické prasa, Bernadett je malé uvrieskané žieňa, ktoré zas za každý cenu musí dostať svoje. Amy je fajn, ako jediná skrotila Sheldona a to nie je len tak! No a na koniec je tu moja obľúbená postava: Rajesh. On je takmer normálny (ak nepočítam jeho Skořinku). Keď začal hovoriť zrazu bol vtipný. Nie je ani nejak výrazná postava ale ja som si ho obľúbil. Seriál je "iba" tupý sitcom ale má čosi do seba. Mám ho osobne rád a je mi ľúto že skončil. Snažím sa nájsť vhodnú náhradu a skúšam Priateľov. Teória Veľkého Tresku je skutočne dobrý seriál pre celú rodinu a aj pre mňa. ()

Season 1 (2007) (S01) 

Prvá séria je najlepšia séria tohto seriálu. V prvej sérii začala sranda a aj skončila. V ostatných sériách to už nie je ono. Jednoducho nič nedokáže byť vtipné keď natočíte 12 sérii skoro o tom istom.... Ja som si najviac užil prvú sériu a ostatné som zatiaľ ešte ešte nevidel. Teda videl som druhú a môžem skonštatovať že to bolo trošku sklamanie. Proste druhá séria sa dostala do bodu keď som sa pousmial nad vtipami. Ale tento seriál aj tak patrí medzi tie lepšie seriály. ()

Season 2 (2008) (S02) 

Je to za mnou. Musím teda povedať že nenudil som sa. Len nesmial som sa ako pri prvej sérii. Áno jasné boli tu časti ako Stretnutie s Terminátorom ale ako celok to vidím na 3*. To čo bolo vtipné v prvej tak v druhej moc nen. Znamená to že vtip dostal poloúsme. A Sheldon už začal používať legendárnu hlášku BaZiNgA. Neviem či som "nadržaný" na tretiu sériu. Ale pozriem si to.:) ()

Season 3 (2009) (S03) 

Jojojoj, sklamanie. Čo už mám očakávať od seriálu, ktorý sa furt točí okolo toho istého a neprináša nové vtipy takže nič nové. Sheldon je stále arogantný debil, Penny stále miluje Leonarda, Howard je stále úchyl, Ráž stále nehovorí s dievčatami a stále miluje Howarda. Jednoducho prvá séria v kocke. Už ani popravde neviem čo mám písať pretože je to strašne opakujúce. A ani reálne neviem čo na tom ľudí tak baví keď celý seriál je zatiaľ založený na princípe začarovaného kruhu. Za mňa už nuda. ()

Season 4 (2010) (S04) 

Štvrtá séria bola dobrá. O dosť si polepšila od tretej. Vylepšila vtipy, pridala nové postavy... Dobrá práca. Len prvé časti boli nudné. Ku koncu sa to začalo zlepšovať. Túto sériu stále hodnotím priemerne, pretože pár záverečných dielov ma dosť nepresvedčilo. Ale aspoň som sa nenudil. Tento pocit sa u mňa tvoril najviac v tretej sérii. Ak by si seriál udržal líniu a pridal nové inovácie (vtipy, postavy), tak sa prikloním k lepšiemu hodnoteniu. ()

Season 5 (2011) (S05) 

Piata séria je za mnou. Sú za mnou všetky tie nekonečné časti. A ja som v úžase. Už som myslel že si seriál zachová tú istú líniu a bude to o trápnych vtipoch. Ale päťka ma prekvapila. Boli tu aj isté nepodarenejšie časti ale dobrých častí bolo v prevahe. Moje pousmiatie z minulej sezóny sa tu premenil na smiech. Áno, nikdy to asi nebude rehot, ako v prvej sérii ale môžem skonštatovať, že táto séria sa mi fakt páčila. Neprináša síce moc  inovatívnych prvkov (nepribudli žiadne nové postavy), naopak mi to neprekáža. Okolnosti príbehu sa vyvíjajú nudne, nezaujímavo. Ale to nemení fakt, že vtipné scény sú vtipné. ()

Season 6 (2012) (S06) 

Okej, šiesta séria bola a aj nebola prekvapením. Našli sa tu vtipné časti a nevtipné časti. Myslím že prevahu nemali ani vtipné ani nevtipné ale je to niekde v strede. Seriál si už drží líniu z piatej série takže sa jej veľmi podobá. Áno Ráž si našiel dievča ale nie je to podstatná dejová zápletka. Vlastne ani neviem čo podotknúť. Predsa páčila sa mi šiesta séria, tak dúfam že línia v siedmej ostane neporušená a seriál ma bude baviť tak, ako ma bavil doteraz. ()

Season 7 (2013) (S07) 

Siedma séria je zas rovnaká ako všetky ostatné. Len je už trošku menej vtipná. Seriál si udržuje líniu, Ráž už konečne má priateľku, Leonard požiada Penny o ruku a Sheldon pobozkal Amy. Well a nič iné sa nestalo. Takže sa stalo pár nových vecí, to beriem. Veď však nemôže to zasa byť furt o tom istom. No ono to aj je a aj nie je o tom istom...... Lebo vtipy o Tom že Shelly je arogantný narcis a Leonard stále miluje Penny, Howie je Howie (kto videl seriál pochopí)a Ráž je samostatná kapitola. Musím ale s úsmevom skonštatovať že Teória veľkého tresku mi momentálne pomohla pridať do života svetlo. ()

Season 8 (2014) (S08) 

Nezaujímavá séria. Bojím sa, že seriál došiel do bodu, keď už končí sranda a začína nuda. Nehovorím že som sa vyslovene nudil, ale nemalo to už to čaro ako doteraz. Jasné seriál si prešiel zmenami !spoiler! (Pennyin účes, Sheldonova láska k Amy, zasnúbenie Lea a Penny...) Ale to sú sprostosti. A plus ešte !zas spoiler! Howieho matka je mŕtva. Rozumiem že aj tá herečka zomrela, tak proste zomrela aj Howardova matka... Seriál už dokonca ani neplní svoj účel! Veď už to ani nie je vtipné! Veď však prečo sa zrazu ôsma séria pokazí? Veď do vtedy to malo šmrnc... Odpoveď nie je jasná, ja iba viem že ôsma séria nebola dobrá. ()

Season 9 (2015) (S09) 

Ďalšia séria do počtu, ktorá neprináša nič špeci, nič čo by ma postavilo na kolená. Už je ako tak zvykom že séria končí nejakou srdcevrúcou scénou kde sa máte rozplakať. No a to je všetko? Je toto jeden z najlepších komediálnych seriálov v histórii? No to teda netuším. Seriál mal strašne zaujímavý nápad, dokonca som sa po istý čas v seriáli aj našiel. Len, keď už ste videli tak 9 sérii kde väčšina časti je nudná pozliepanina  starých vtipov.... Rozumiem, že už dochádzajú nápady na niečo čo by prekvapilo a zaujalo divákov. Len zas je tu problém: načo to potom robíte? Načo potom  spravíte tucet zbytočných sérii? Ani neviem či kvôli peniazom... ale kvôli čomu inému? Možno Amíci majú iný zmysel pre humor. Načo sa vlastne sťažujem, veď tak či onak si pozriem všetky série:) ()

Season 11 (2017) (S11) 

Skončila nám jedenásta séria. S ňou skončili tie nudnejšie časti seriálu, pretože táto séria bola nimi preplnená. Rozumiem, že nápady dochádzajú ale nemyslel som si že v tak úžasnom seriáli dôjde k bodu mrazu humoru. Som zvedavý čo nám prinesie posledná séria, dúfam že niečo čo ma prinúti pridať si Teóriu veľkého tresku do obľúbených. ()

Season 12 (2018) (S12) 

Ani nedokážem uveriť že som na konci, na konci tohto úžasného sitcomu. Áno bola to dlhá jazda ale usmievavá. Tráviť dní v týždni pozeraním Teórie Veľkého Tresku mi spríjemňovalo večere. Ešte viac bude v recenzii na celý seriál. ()

Stockholmský syndrom (2019) (S12E24) 

A máme tu koniec tohoto seriálu... bola to dlhá jazda ale zároveň úžasná:) viac v recenzii na poslednú sériu. (A áno, bola slza:) ) ()

Súvisiace novinky

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (viac)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (viac)

Teorie velkého třesku končí

Teorie velkého třesku končí

23.08.2018

Přestože stanice CBS nedávno naznačovala, že jedná o dalších sériích populárního sitcomu Teorie velkého třesku, nyní se situace změnila. Seriál totiž skončí po aktuální dvanácté sérii. Oznámil to… (viac)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (viac)

Reklama

Reklama